סמים בספורט

pilmot

New member
סמים בספורט ../images/Emo35.gif

חברי פורום נכבדים: איך מבדילים בין סמים לסתם תוספי מזון??? אני לא צוחק, היום הספורטאים לוקחים כל מיני סוגים של תוספים: חומצות אמינו, אבקות חלבון ועוד כל מיני שאני לא מכיר. מה ההבדל בין אלו שמותרים לאלו שלא? בעבר חשבתי שסמים מוגדרים כחומרים שגם יכולים להזיק לגוף (גם אם לא מייד) אבל איפשהו בפורום הזה או בפורום אופניים נתנו לינק לכתבה שהסבירה על EPO ומשם הבנתי שזה לא ממש מזיק לגוף. אם כן מה הקריטריון או יותר נכון איך קובעים את הקריטריון למה מותר ומה אסור.
מוטי

כתבה מפורטת על חומרים אסורים...

בספורט. דבר חשוב נוסף, כשמדברים על "סמים" בספורט. עדיף לא להשתמש במונח סמים, המונח הנכון הוא חומרים אסורים לשימוש. החומרים שהספורטאים משתמשים בהם, הם לא סמים נארקוטים (לא מדובר על קוקאין והרואין), מדובר בתרופות חוקיות (במרשם רופא, לחולים במחלות שונות) שאסורות לשימוש על ידי ארגון האנטי דופינג העולמי בספורט.

צורחה

New member
אל תקל ראש - יש סכנה

חשוב שנגיד את זה לפני שמישהוא כאן יחליט להשתתף בניסוי. קרא בלינק: הזרקת EPO יכולה לגרום לכמות כדוריות אדומות כזו שצמיגות הדם תקשה על הלב עד כדי התקפות לב. מן הסתם יש עניין של מינון. אם תגיע להמטוקריט של 70 (70% ריכוז בדם) אתה בבעיה. לרוב האוכלוסיה, 50% ישפר ביצועים ללא הבעיה הנ"ל אבל איך יודעים איפה אתה - בכל מקרה זה חייב להיות עם בדיקות דם תכופות והשגחה. גם כאן במרוץ ארוך כשהגוף מאבד נוזלים המספר הזה יעלה ויוסיף לסיכון. תראה, אני לא רופא אבל בכל מקרה זה ממש מיותר.

pilmot

New member
אל דאגה ../images/Emo176.gif

אין לי כל כוונה לנסות חומרים כאלו (אני מעדיף תפוח על Power bars) כל כוונתי הייתה להבין איך האנשים החשובים בוועדות למינהם מחליטים מה מותר ומה אסור) מוטי

למעלה