סמים בקנדה 2

orenmod

New member
סמים בקנדה 2

מישהו כבר שאל לפני פה, אך רציתי למקד את השאלה:

איך להתחיל..
קיבלנו קצת רגליים קרות (כחצי שנה לפני המעבר).. הילדים שלנו עדיין לא בגילאים האלה, אך כל מטרת המעבר זה, בגדול, עבורם, והזמן טס.

מי מכם הורים לילדים בני 13+, כמה חמורה בעית הסמים בבתי ספר? ("אצלינו אין סמים" זו גם הודעה לגיטימית). כמה אתם ניתקלים בזה ביום - יום? מה הילדים מספרים? איך אתם, ההורים, מתמודדים (אם בכלל)?

עוד מעט נאבד את "השליטה" על הילדים, וזה נורא מפחיד. אשמח לטיפים.

נ.ב.
סמים = הרואין וצפונה. לא גראס.

PuffDragon

New member
תחנכו את הילדים שלך כמו שצריך,

דברו איתם בגלוי על סמים, ותקוו לטוב.
לא הייתי תולה את כל ההגירה על הנושא הזה.
הרבה יותר מפריע לי שרמת המתמטיקה נמוכה.

בישראל הורה יכול ללמד את הילד שלו מתמטיקה עד כיתה ט'

מ-י' ועד יב' צריך כבר מישהו מקצועי. בארה"ב יש כיתות שנקראות ADVANCED PLACEMENT ויש גם INTERNATIONAL BACALAUREAT שזה כמו תעודת בגרות בינלאומית ברמה גבוהה. אולי יש דבר כזה גם בקנדה? או כיתות מחוננים?
בכל מקרה ילד שמוכשר במתמטיקה לא יישאר מאחור בגלל שהרמה בבית-הספר ירודה. הוא תמיד יוכל להשלים את החומר בעצמו או בעזרת כמה שעות אצל מורה פרטי

michaelbl

New member
אין שום בעיה

אפשר להשיג סמים בקלות.
ובנימה רצינית. בתי הספר מלאים בסמים. לפעמים יש הרגשה שיש יותר ילדים שעושים סמים מכאלה שלא, ומכל הסוגים, לא רק מריחואנה.
מצד שני כמו שכתב הדרקון, אם אתה מחנך את הילדים טוב (ומאיים עליהם במוות אם ץגלה שהם נוגעים בזה) אז אין סיבה שהם גם יעשו. בית הספר לכאורה צטפל בזה, אבל בפועל המורים וההנהלה עוצמים עיניים.

הכל כמו בישראל

כולל עצימת עיניים של המורים וקניית סמים שונים בביה"ס

orenmod

New member
אני לא חושב שבישראל יש משהו שמתקרב לזה

פחד מוות.
וממה שאני מבין אין כל כך הבדל בין שכונות, נכון?

michaelbl

New member
בשכונות הטובות לילדים יש יותר כסף

זה בכל מקום. בית הספר שלנו הוא סטיבן לואיס בתורנהיל וודס. שכונה מבוססת ולבית הספר יש ציון גבוה למדי במדד בתי הספר. לא רחוק מכאן נמצא תיכון ווסטמאונט שהאוכלוסיה סביבו היא יהודית אמידה ושם הבנתי שהמצב עוד יותר גרוע

אני מכירה אישית

פסיכולוג במודיעין שמטפל בהמון בני נוער ומספר לי שרבים מהם מספרים לו על זה שהם קונים סמים בדרך כלל גראס וחלקם אפילו לא מסתירים את זה מההורים

orenmod

New member
תראי, גראס זה גרוע, אבל לא פחות מאלכוהול..

אני מדבר על סמים קשים יותר. אני לא חושב ששמים קשים נפוצים במודיעין, תקני אותי אם אני טועה.. במיוחד לא בקרב בני נוער.

גראס מבחינתי זה כמו אלכוהול. יש הטוענים שזה אפילו פחות גרוע... לכן השאלה הייתה על "סמים קשים".

גם הילדים שלי הלכו/ הולכים לסטיבן לואיס

וממש לא קיבלתי מהם רושם כזה איום ונורא. אולי זה הם שפשוט לא רואים מה קורה סביבם, כיון ששניהם חנונים והם והחברים שלהם מתעסקים בדברים אחרים. הם מאד גלויים איתנו גם בדברים כאלו (למשל על המריחואנה באוניברסיטה שהגדול הולך אליה עכשיו בהחלט שמענו) אז אני חושב שהם היו מספרים אם היו יודעים.

michaelbl

New member
קשה לא לראות

גם ראיתי צילומים של ילד שהיה מסטול ושבר תקרות אקוסטיות במסדרון, ועוד ילד שלקח עודף זנקס ולא הצליחו להעיר אותו בכיתה עד שהזמינו אמבולנס.
אם אתה זוכר לפני חודשיים שלושה היו שני ילדים במלחמת כנופיות שאחד נהרג ואחד נפצע, אז זה שנפצע הוא אסיית מסטיבן לואיס והיה מצוות לבת שלי בפרוייקט במדעים (מיותר לומר שהיא אמרה הוא לא עשה כלום)

טוב, כנראה שאתה והילדים שלך רואים יותר ממני

מודה שאני לא ממש מעורב בנעשה בבית הספר. הגדול כבר סיים והקטנה בכתה י' ולשניהם בסה"כ (היה) טוב

michaelbl

New member
גם אצלי המצב דומה

הגדול סיים והשניה בכיתה י, ולמרבה השמחה יש להם חברים שלא מתעסקים בזה, אבל מצד שני יש להם חברים לשעבר, לרוב עוד מהיסודי שכן.
באוניברסיטה אחד השותפים למעונות של הבן שלי היה מעשן עם חברים שלו בתוך הדירה עד רמה שאפשר היה להתמסטל מהריח כשהייתי מחזיר אותו ביום שני אחרי סוף שבוע שהנם היו חוגגים בדירה עד שהבן שלי דיבר איתו שיעשנו בחוץ

michaelbl

New member
גם שמעתי מהילדים שלי

שיש בנות ששוכבות עם מפיצי הסמים הבית ספריים תמורת אספקה

למעלה