סמים ואופניים וסמים וספורט בכלל

סמים ואופניים וסמים וספורט בכלל

יש משהו בדבריו של למונד, אבל קשה לי לקבל את מה שאמר לגבי הטור של 1991. הוא אמר שבאותו טור הקבוצה שלו לא הייתה מסוגלת להדביק את קצב הפלוטון. זאת אומרת, 20 קבוצות עם 180 רוכבים התחילו לקחת סמים ממריצים בדיוק באותה שנה ורק למונד ויתר שמונת הצדיקים בקבוצתו לא לקחו זאת??? שיספר לסבתו שלו את הסיפורים הללו, פשוט ייתכן והקבוצה שלו ב-91 לא הייתה מספיק טובה! ייתכן וארמסטרונג לוקח סמים ואולי לא, אבל אם כל הענף מסומם המשמעות היא שכולם חוטאים, אך עדיין לאנס יותר טוב מכולם, כי אם כולם מתחילים מאותה נקודת מוצא, לאנס עדיין שולט בכולם ביד רמה. ובכלל סמים וספורט נעשו קשורים עם השנים. יש אישזהוא כדורסלן ב-NBA שלא קלח סמים מתישהוא, כדורגלן צמרת אירופאי שלא השתמש בסם מתישהוא? נבחרת הנשים באתלטיקה של מזרח גרמניה בשנות ה-70 וה-80 הייתה נראית כמו נבחרת האתלטים של ארה"ב היום. לודמילה קרטיחבילובה הרצה הצ'כית קבעה בשנות ה-80 שיאי עולם מדהימים שעד היום לא נשברו ואין מישהי שמתקרבת אליהם. השיאים של פלו ג'ו ב-100 וב-200 מטר לנשים כנראה שלא יישברו בעשרות השנים הקרובות. ומישהו תהה בכלל איך זה שפלורנס גריפית ג'וניור נפטרה מהתקף לב פתאומי לפני גיל 40. אולי בגלל שגמרה את הגוף שלה עם חומרים מטורפים? הגוף האנושי לא התפתח בעשרות השנים האחרונות. מה שהתפתח זה המדע ובעיקר התקשורת. אם את הטור של שנת 1910 זכו לראות כמה עשרות אלפי כפריים צרפתים, את הטור של 2004 רואים עשרות מיליונים בכל רחבי העולם. הצופים רוצים מישהו להזדהות איתו, מישהו להעריץ, רוצים דרמה, רוצים אקשן. לכן, הרוכבים בטור (ולמעשה כל ספורטאי המשתתף בתחרות אחרת) צריכים לתת כאן ביצועים מרשימים. אז המדע, מהצד החיובי, תורם את שלו ואנו מקבלים אופניים עם שלדות יותר קלות, תלבושות שמקלות על הרוכבים, קסדות אווירודינמיות, טכניקות אימונים מתקדמות יותר, אך מהצד הרע, אנו מקבלים את הסמים והממריצים אשר משפרים את היכולת האנושית בצורה לא טבעית. אף על פי שהמוח וההיגיון אומרים לנו שיש סיכוי סביר שבחירי הרוכבים משתמשים בחומרים אסורים, בלב כל כולנו נטועה ההערצה וההזדהות עם הרוכב/ים שלנו והשאיפה כי הם ספורטאים נקיים וישרים. זהו לפחות החלק האנושי הוודאי בכל הקשור לספורט.

boie

New member
תגובה אמיצה

סוף סוף תגובה כמו שצריך.מספיק עם השטוית. כל הענף נגוע בסמים.כולל גרג למונד.הבחור מחפש אהדה בצרפת, ולא רק בגלל שמו. לא מבין את הצורך הבלתי יאומן למנוע מל.א לקחת בפעם השישית את הטור .אני רואה אנשים, וקורא כאן בפורום,אנשים שנראה שהם נולדו,רק לחסום אפשרות נצחון של לאנס. שכחנו שזה ספורט, שכחנו שאנחנו לא השקענו מיליונית ממה שהוא השקיע בספורט הזה. והשנאה כאן היא עוד כלום לעומת השנאה בצרפת. אני רק מפחד שמישהו לא יתן לו לגמור את המרוץ.חמסה חמסה.אולי מאדמן שמבין צרפתית כל כך טוב ,מצליח בין השורות להבין את השנאה. אני הולך עם האנדר דוג,לאנס ארמסטרונג.

לא רוצה לספק תיאוריית הקשר

אבל אם נסתכל על הפרופיל של הטור הנוכחי, הוא אמור לנטרל כמעט לחלוטין את היתרון הגדול של לאנס - עקביות בפסגות. האם הטור תוכנן כך שמטפס הרים סביר יוכל לנטרל את לאנס ואולי להפתיע אותו??

gwiser051

New member
לאנס בעצמו הוא מטפס ההרים הטוב ..

ביותר ב"טור" כך שלא ממש נראה לי שזו חסימה, דרך אגב מזווית הראיה הצרפתית של ה"טור" ומד מאן תקן אותי אם אני טועה, ה"טור" בצרפת הוא מעבר לאירוע ספורט- אלא חגיגת ספורט ותרבות צרפתית, ולכן יש שם הדגשה בכוונה על הרוכבים הצרפתים, לאנס "גונב" את ההצגה וקצת הורס להם את התוכניות,הוא כבר פחות מדבר בצרפתית מבעבר , הם כל הזמן מלאים בתרוצים למה הרוכבים הצרפתים לא מצליחים "לעשות את זה" וזה גורר את ה"שנאה" מתחת לפני השטח כלפי לאנס. שיהיה לנו יום לא פחות מעניין מאתמול(כל הכבוד לבאסו ,היום נדע אם באמת הוא רוכב גדול)

הטור הוא אכן חגיגה תרבותית לעם

הצרפתי ובעיני חלק לא מבוטל מהצרפתים זהו אירוע ספורט שלא נופל בחשיבותו ממונדיאל, יורו או אולימפיאדה. קשה לצרפתים לקבל את העניין שאמריקאי בא לאדמתם ומנצח בתחרות כל כך חשובה עבורם. הזכייה הראשונה של למונד נחשבה, למי שלא זוכר,לסנסציה אדירה, ועכשיו, כאשר לאנס בדרך לשישית שלו, זה פשוט מוציא אותם משלוותם. מאז פרישתו של הינו ושתי הזכיות של פיניון ב-83 וב-84, שסומן אז כיורש העצר, נכשלים הצרפתים מדי שנה. פיניון הפך ללוזר קבוע (במיוחד ב-88...), וכל אלו שסומנו אחריו כמועמדים לתואר (או אפילו לפודיום) כמו וירונק, ז'אלבר, רוס, מורו ואחרים, פשוט לא סיפקו את הסחורה. אסור לשכוח שמאז התחילה מלחמת עיראק, הצרפתים לא מחבבים במיוחד את האמריקאים ולהיפך.

והזכייה של הינו ב-85 הייתה האחרונה

של צרפתי בטור דה פראנס, שהוא גאוותם הלאומית.

למעלה