סמינריון

infatuation

New member
סמינריון

שלום לחברי הפורום
אני סטודנטית לאמנות וחינוך, שנה רביעית ולקראת כתיבת סמינריון. אני שוקלת לכתוב עבודה על הורים המאמצים מתוך בחירה, לא מתוך בעיות פוריות.
חלק גדול מהבחירה שלי בנושא הזה היא מתוך עניין אישי.
הייתי שמחה אם יש פה מישהו שיוכל לעזור לי, אני בטוחה שאתם גם תדעו יותר טוב מכולם להפנות אותי למאמרים בנושא. ובכלל אשמח לדבר עם משפחה כזו ולשמוע על הדרך שעשו ועברו.
חג שמח ותודה למי שיסכים לדבר איתי :)

כמה נבדקים את צריכה?

רוב האנשים שאני מכירה שאימצו, אימצו בעקבות אילוץ, כזה או אחר.
למעשה אני מכירה רק זוג אח' שכנראה אימץ במסיבות יותר ערכיות.
הנושא יפה, והיה מעניין אותי לקרוא עבודה כזו לכשתושלם.
אבל אם את תלויה במינימום של מידגם, הייתי מציעה לך לבדוק היטב אם תוכלי להגיע למספר הנחוץ.
עדכני אותנו!
ובהצלחה.

אימץ הוא תמיד מתוך בחירה!

גם אימוץ לאחר אי פוריות הנו בחירה. אגב, גם לידה היא בחירה (שלא כמו כניסה להריון שלעיתים אינו מתוך בחירה)
האם את מחפשת משפחות שאמצו כאשר היו להם כבר ילדים בילוגיים?
או משפחות שאמצו מתוך מניעים אלטוראיסטים?
או גם וגם?
אולי גם משפחות אומנה יכולות לסייע לך במחקר?
אם תגדירי יותר בברור מה את מעוניינת לחקור, מניחה שתוכלי לאתר משפחות העונות לקריטריונים אלו. (בפורומים ברחבי הרשת, בעזרת העמותות השונות וכו').

בהצלחה!

נוני 75

New member
אמא לעקתש -אני מסכימה עם כל מילה שלך!

אימוץ היא בחירה .
אני לא אוהבת שמתייחסים לאימוץ כברירת מחדל -למשל במקרה שלי -אין לה רחם -אז טוב שהיא אימצה וכו...

א. בחרתי לאמץ. יכולתי לא להיות אמא
ב . עברתי שימור פוריות, יכולתי להשתמש בשירותי פונדקאות
ג. והכי חשוב -רציתי לאמץ
ד. כול התשובות נכונות

:)

infatuation

New member
תודה על התגובות

אני לא צריכה מדגם, אני צריכה להבין את התהליך. גם מבחינת החוק, התהליך היבש, וגם מבחינת חברה, משפחה וכו'..
אני מבדילה בין אמא שיכולה ללדת לבין אמא שלא, כי מבחינה חברתית זה כן נתפס באופן שונה. וחלק מהעניין שלי זה התפיסה של החברה את הנושא.
חשוב לי להגיד שאני לא באה בעין ביקורתית בכלל! באמת שזה מעניין אותי, שוב בגלל שזה דבר שגם אני חושבת לעשות בעצמי. ולא ידוע לי על סיבות שבגללן לא אוכל להביא ילדים לעולם.
אז אם בכל זאת יש פה מי שתרצה/ירצה לשתף אותי אני מאוד אשמח.

למעלה