סמינרים

RobinzonK

New member
סמינרים

אהלן, מה המשמעות של סמינרים? האם יש חובה אקדמית לבצע X סמינרים במהלך התואר? מה זה כולל? ולאיזה שנים אקדמאיות זה מיועד? יום טוב.

slking

New member
אני מניח שאתה מהנדסת חשמל...

או הנדסת תקשורת צריך לנכוח ב-4 מפגשי סמינר במהלך התואר

RobinzonK

New member
ומתי ניתן לגשת אליהם?

בכל שנה, או רק משנה מסוימת ואילך? והאם יש ערך מוסף ללכת אל הסמינרים האלה אחרי שכבר למדתי משהו שקשור למקצוע ? (ז"א לא בשנה א'). אשמח אם יגיבו כאלה שעברו כבר סמינר כלשהו... תודה.. וכן, אני בהנדסת חשמל..

selena1313

New member
מתקיימים סימנרים לאורך כל השנה

מתקיימים סימנרים לאורך כל השנה, תעקוב אחרי הודעות בהוראה מתוקשבת. אתה עכול ללכת גם בשנה ראשונה ללימודיך , העיקר שיהיה זמן סימנר נמשך בין שעה ל שעה וחצי ויכול להיות בכל נושא הנדסי, המציג יכול להיות גם נציג של חברה בארץ , גם מרצה מאוניברסיטה או אורח מחו"ל. בגלל שנושאים רבים יש כאלה שאפשר להבין גם בשנה ראשונה. אבל לדעתי אם אתה רוצה ללמוד משהו מזה עדיף שיהיה לך קצת רקע בתחום, אז תמתין לתחילת שנה שלישית לדעתי. צריך לעשות 4 סימנרים , כאשר אפשר לקחת סימנרים של מחלקה לתקשות או חשמל זה לא משנה העיקר תרשם בכניסה ותרשו לך מתי זה היה ומה שם של הסימנר (שיהיהי קל לחפש בסוף ברישומים כגי לקבל אישור) וכמובן אף אחד לא מונעה ממך להגיע ליותר מ 4 סימנרים, לפעמים יש נושאים ממש מעניינים שפשוט שווה לדעת. בהצלחה

erezk9

New member
אני חיכיתי לשנה שלישית

ובמקרה יצא לי ששלושה סמינרים מעניינים בתחום האלקטרואופטיקה היו באותה תקופה - ממש אחד אחרי השני... את הרביעי רשמתי על כנס (לא סמינר) שהיה במכון בנושא אלקטרומגנטיות. כנסים נמשכים בד"כ כ-6 עד 8 שעות. ויש בהם מספר של מרצים בתחום (גם מהתעשיה וגם מהאקדמיה) וניתן להירשם לכנס כזה ע"ח סמינר אחד. (למרות שמעשית, הוא ארוך פי כמה..) יש אפשרות גם להיכנס ולהירשם להגנת פרוייקטים של סטודנטים מתואר שני ושמיעת הגנת פרוייקטים כזו - נחשבת כסמינר אחד. (גם אם שמעת באותו היום כמה הגנות) בהצלחה, ותנסה להנות מהסמינרים כמה שאפשר. יש כאלו שיכולים להיות ממש מעניינים!

TomaC

New member
היתי בסמינר אחד בשנה שניה

פרופ' בנק דיבר שם על דברים שבשבילי היו קצת פחות ברורים מסינית. לדעתי- מומלץ ללכת לסמינרים באמצע-סוף שנה שלישית. אני גם חושב שכדאי מאד להשקיע לפחות פעם אחת בשמיעת הגנות על פרויקטי גמר (עם או בלי קשר לסמינרים- זה תורם הרבה במטרה לדעת מול מה אתה תעמוד)

RobinzonK

New member
הגנות על פרוייקט גמר?

קלולס מי. אפשר לתת מידע גם על זה?

erezk9

New member
כל לומדי תואר ראשון ושני בהנדסת חשמל ותקשורת

מחוייבים לפרוייקט גמר. שבסופו הם מציגים אותו מול נציגים מהסגל ששואלים אותם שאלות - ובודקים את בקיאות הידע של הסטודנט בנושא. הגנות פרוייקטים של סטודנטים לתואר שני נחשבים כסמינר. אך מומלץ לפחות פעם אחת לבוא לראות הגנות פרוייקטים של תואר ראשון כדי שתוכל לדעת ולהבין את מהו המעמד, ומהי הסיטואציה בה אתה תעמוד בעתיד.

TomaC

New member
../images/Emo45.gif ותיקון קל

גם הגנות לתואר ראשון תופסות

למעלה