סמכויתיו של מתנדב המשא"ז

• פותח הנושא or_k
  • פורסם בתאריך

or_k

New member
סמכויתיו של מתנדב המשא"ז

לחבר המשמר האזרחי, במילוי תפקידו, יהיו סמכויות כמפורט: א. כשהוא פועל למען שמירת בטחון הנפש והרכוש מפני פעולות איבה - סמכויות של שוטר. ב. כשהוא פועל בנוכחות שוטר, ולשם סיוע לו בתחום הפעולות הנוספות - סמכויות של שוטר. ג. כשהוא פועל בתחוםן הפעולות הנוספות שלא בנוכחות שוטר - סמכויות של שוטר בסייגים אלה: 1. לעניין מעצר - לא יעצור אדם אלא אם כן עבר לפניו עבירה הכרוכה באלימות, גניבה, התפרצות, או עבירה שתוצאתה נזק של ממש לגוף או לרכוש, או עבירת תעבורה. לא יעצור חבר המשמר אדם, אלא אם נדרש לחכות לשוטר, ונבצר מהשוטר להגיע תוך זמן סביר והמתנדב דרש ממנו להתלוות איתו לתחנת משטרה והאדם שנדרש לכך סירב. 2. לעניין שימוש בכוח - חבר המשמר לא ישתמש בכוח, אלא לביצוע מעצר שהוא מוסמך לבצעו. 3. לעניין כניסה וחיפוש - לא יכנס חבר המשמר לבית או למקום ולא יחפש בו, אלא אם הכניסה או החיפוש נחוצים לצורך ביצוע מעצר ואין אפשרות אחרת להשיג את מטרת המעצר בדרך אחרת. לחבר המשמר העוסק בפעולות הנוספות בתחום הקהילתי או בסיוע לזיהוי חללים - לא יהיו סמכויות של שוטר. יש לציין שכל הסמכויות הם אך ורק בזמן הפעילות!

or_k

New member
ההבדל הוא:

קלאסי - פועלים על אזרחי. מתמי"ד - פועלים על מדי משטרה.

dz108

New member
הבדל נוסף

קלאסי זה "מתנדב משא"ז" ומתמיד ושאר היח"מ זה "שוטר מיוחד" (חוקית שניהם תחת המשא"ז אבל יש הבדל בתעודת המינוי ובקצת סמכויות חוקיות).

איציק78

New member
הבדל הוא כך

מתנדב קאלסי הוא כדי למנוע פיגועי פח"ע בלבד לא אירועים מתנדב מתמיד הוא מגיע לאירועים אפי´ לא פח"עוהוא מבל אקדח ועובר הדרכה מתנדב ית"מ היוא שוטר עם מדים רק בשביל לתת דוחות תנועה והתחקיר של מתנדב יח"מ יחידות מיוחרות הוא תחקיר יותר רציני מקלאסי

הסמל

New member
גם זה וגם זה לא יעזרו לאף אחד

במקרה של פאשלה או שמתנדב מנצל סמכויות לטובת משהו לא חוקי כמו אותו מתנדב ממשא"ז בני ברק שהיה מתנדב ממש משקיע והיו לו צלשים אבל כשנתפס כשהוא גונב ומעמיס את הסחורה על הניידת באמצע הסיור כלום לא עזר לו והוא סולק והועמד לדין

איציק78

New member
זה בטח

אם אחד עושה פאשלה הוא עומד למח"ש מחלקת חקירת שוטרים זה כמו שמתנדב לא בשעת תפקיד לובש מדים והולך לטפל באיזה אירוע שיש או כמו מתנדב מתמיד מפ"ת שנסע עם רכבו הפרטי אחרי רכב שנראה לו חשוד והתפך עם רכבו. אבל שאלתי אליך מי זה המתנדב משא"ז מב"ב ומתי זה היה? איציק

מתנדב

New member
זה נכון מה איציק78 כתב

ולא משנה מי שעושה את זה אם זה מתנדב בתפקיד או שוטר

איציק78

New member
למתנדב

מה היא שאלתך אם זה נכון לגבי מח"ש או שאחד שהולך לטפל באירוע שלא בשעת תפקידו? לגבי המח"ש זה נכון ולגבי השני ידוע לך שכל מתנדב לפני שמתחיל את פעילותו חייב לחתום ביומן? למה? בכדי שיהיה לו בטוח שאם ימות ח"ו או נפצע ח"ו יש לו ביטוח וכ"כ אחד שיוצא עם רכבו הפרטי "משזאו"ר" זה רק בפנים העיר וחייב מינמום שתיים עד 4 לא יותר אנשים ברכב ואתמול קיבלתי מברק שיצא ממרחב שרון שחל איסור מוחלט לעבור באור אדום לצורך מירדף ופח"ע עם רכב פרטי שרק לרכב ביטחון שמוגדר ברשיון רכב רכב ביטחון ומשטרה לא לוקחת אחריות ע"ז במקרה שחל תאונה כל היא חובותו של הנהג במקרים האלה אז חברה מה עדיף יקרה משהו ח"ו לנהג או שהגנב רכב יסע הלאה????????? שיהיה לכולם אחלה של יום שיהיה לכם יום כתום.. אז בואו להתנדב למשמר האזרחי או למשמר שכונות. איציק

איציק78

New member
לגבי רכב פרטי התקנה הוא כך

יש להדגיש, כי הפנס אינו הופך את הרכב ל "רכב ביטחון". הרכב משמש אך ורק להתרעה, תוך שמירה על חוקי התנועה. אסור לך לבצע מרדפים או לעבור על חוקי התנועה. בכלללללללללל כגון מהיריות אדום וכו´

מתנדב

New member
לכל אלו שיוצאים אם הרכב הפרטי

כפי שציינתי כבר, אתה מקבל קוז´אק, מכשיר נישא, פנס, ותלוש דלק. וביומן של התחנה רושמים את מס´ הרכב שאתה יוצא איתו לסיורים, וכמובן שהרכב צריך להיות שלך, כי רכב מושכר אתה לא יכול לצאת לסיורים. וברגע שאתה נרשם ביומן התחנה אם רכבך, הרכב שלך נהיה כמין ניידת, וכל מה שמותר ואסור לך לעשות אם ניידת אותו הדבר זה גם ברכב הפרטי שלך. ולגבי מרדפים אסור במשטרת ישראל לעשות מרדפים, רק לשמור קשר עין על אותו הרכב שאתה נמצא במעקב אחריו.

מתנדב

New member
לאיציק78 אתה כנראה לא הבנת אותי

נכון, זה ברור שכל מתנדב שמגיע למשמרת הוא חייב לחתום ביומן בשביל הביטוח. ואני אכתוב מילה במילה מה שכתוב בהוראות של המתנדב (יש פנקס כיס למתנדב המשמר האזרחי). א. יש להירשם ולחתום ביומן הפעילות בבסיס לפני תחילת הפעילות. ב. ע"פ החוק, למתנדב משא"ז קיים ביטוח בגין פגיעת גוף/מוות שנגרמה בעת ועקב מילוי התפקיד (מתנדב משא"ז המבוטח גם באופן פרטי יברר האם הביטוח האמור חל גם על פגיעה/מוות בעת פעילות במשא"ז).

איציק78

New member
חברה מותר או אסור אבל הכי

חשוב החיים אם יש נהג מטורף באמת שגנב רכב ונוסע במהירות ואתה נהג אלוף אם ניידת טובה אז מה נראה לכם לעשות מרדף או לא? התשובה חברה באמת יש ביטוח אבל את לא שווה כל הביטוח לא עלינו יקרה לך משהו אתה מסכן אותך ועוד שוטרים או מתנדבים עדיף שיגנוב את האוטו מה קרה סה"כ גנב אוטו יש ביטוח היום הבע"ב יענה יקבל אוטו חדש אפי אם מותר לעשות אני לא לעשות כל העבודה בשביל להחזיר רכבים גנובים שייך לבילוש והם מעודכנים מאוד וחבל לכן את החיים בשביל אף אחד אפי´ לא בשביל המשטרה ואני אומר שאם יעצור אותך שוטר על עבירת תנועה אף אחד לא יתחשב בך אין שום הוקרה במשטרה על מתנדבים אבל יש שוטרים על כייפה שיעזרו לך להתקדם כמו שהיה שוטר בנתניה שקוראים אבי א. והיום הוא עבר לתחנה שלנו אני שמעתי ממשטרת נתני´ה ממתי שהוא עזב שמה הרבה מתנדבים הפסיקו להגיע ולא יאומן הוא בא אלינו מרים טלפונים לכמה מתנדבים בואו להצטרף לסיור בדיוק דיברתי איתו על הנושא , תמיד שאלתי אותי למה הוא צריך מתנדבים הוא אמר לי שאני רוצה לעזור להם שיתקדמו במשטרה שיעדו את העבודה כמו שצריך ותמיד הוא קורא למתנדבים שיש רישיון כמובן אך ורק מהמתמי"ד שיבוא ינהגו בשבילו והוא אמר שהקצינים ומת"ח לא יודעים איך להעריך את זה ואני אומר לכם שהרבה שוטרים לא רוצים לעבוד עם מתנדבים בגלל שהם לא מפרגנים אז חברה משיבוא לתחנת ראש העין אני מבטיח לו אישית שאני ינסה לקדם אותו כמה שיותר איציק אני ישמח לשמוע הערות שיהיה לכולם לילה טוב ושקט ומי שיוצא למשמרת שיהיה לו סיור מענה אני יוצא ב9.30 עד הבוקר למשמרת

למעלה