סמל.....

Uranium

New member
סמל.....

ניסיתי לפתח שיחה וערעורים בנושא במאמרי הקודם, אבל אף אחד לא הגיב
, חבל..... אבל עכשיו ננסה עוד פעם.... סמל, הסמל מסמל כמובן ומאחד קבוצה כלשהי וכו' וכו' וכו', כולנו יודעים את זה כבר, יש אתאיסטים שלא בעד סמל ויש כאלה שכן.... אני מביא לכם כמה תמונות של סמלים שאנשים המציאו/חשבו/תיכננו/החליטו עליהם כסמלי אתאיזם, ברשותכם הסמלים, מה דעתכם עליהם?, והאם אתם חושבים שהם טובים, אם אתם בכלל בעד סמל? הסמלים בעמודים הבאים....

Uranium

New member
סמל 1

הסמל הזה ממקום או קבוצה (לא זוכר) בשם Wasteland of Wonders נראה לי שאיזה משיהו המציא אותו, למי שיש עוד מידע עליו מוזמן ליכתוב, וכמובן תכתבו מה דעתכם עליו.... וזה שני סמלים, שני עיגולים.... אחד עיגול שחור, שלדעתי הכי טוב לאתאיזם, שלדעתי מסמל את זה שבתוך העיגול של האתאיזם אין מישהו או משהו מיוחד, אין אלוהים... נורא נחמד (מלא משמעויות, סתם) השני בתגובה הבאה...

Uranium

New member
סמל 2

השני כנ"ל, גם עיגול, אבל הוא עיגול אם שמות ה"לא מאמינים" למיניהם....

Uranium

New member
סמל 3

הסמל השלישי הוא הסמל של האתאיסטים האמריקאים, אבל הוא לא נחשב כ"הסמל האתאיסטי" בכל העולם..... עוד על הסמל באתר האינטרנט של האתיזם האמריקאי בכתבות הנלוות... לדעתי הסמל נחמד, אבל לא מייצג משהו מיוחד, רק את זה שכאילו אטום זה תורת החיים ואין אלוהים וכו', אתם מבינים כבר....

Uranium

New member
סמל 4

לפי שאני מתחיל על סמל 4, אני רוצה להגיד שלסמל האתאיסטי האמריקאי (סמל 3) אין צבע כלשהו, הצבע לא חשוב.... ולסמל 4.... את הסמל הזה אני שונא כי הוא גם אנטי מדי, וגם לא מסמל את האתאיזם...

Uranium

New member
סמל 5

איך אי אפשר בלי הדג של דארווין..... הרבה רוצים שהוא יהיה שסמל האתאיזם, אבל אני לא יודע, הוא לא כל כך מסמל את האתאיזם, אלא את תורת האבולוציה....., וגם קצת אנטי דתי, לא יותר...

נכון. אתה ביקשת ציטוטים, ואח"כ

פשוט נעלמתָ, ולא התייחסתָ בכלל לכל הציטוטים שהובאו. אז לשם מה שאלתָ?

ובנוסף,

האם זה לא יהיה קצת מצחיק, שרציונליסט יתלה על חזהו סמל "אני רציונליסט!"?

Uranium

New member
למה מצחיק?

יהודי, או נוצרי שיש לו סמל של צלב קרס, או מגן דוד???? זה מצחיק???? אני לא מבין? כל עוד זכותם לשים על הצוואר או החולצה שלו את הדת שלו לכל אחד שמאמין בדברים אחרים יכול להחליט מה הוא רוצה שהציבור יראה על החולצה או הצוואר שלו.... אין פה מצחיק.... כל עוד המדינה דמוקרטית!

preacher

New member
אם זכותם לחבוש כיפה,

גם זכותי לחבוש כובע בצורה מצחיקה על הראש וזכותי לגדל שיער בצורה משונה? ברור שיש לך זכות לעשות מה בא לך, השאלה היא למה שתרצה לעשות את זה.

זהו בדיוק ההבדל בין

הדתיים לבין האתאיסטים. הדתיים זקוקים לסמלים. הסמל העיקרי נקרא "אלוהים", האחרים נקראים צלב או מזוזה או קמיע או תמונת מקובל או פסל בודהה וכו'. כנראה באמת יש אזור במח האדם הדוחף אותו לחפש סמלים. אדם החושב עצמו מבוגר, חושב למה לי לעסוק בשטויות, בסמלים כל שהם. אז הוא גם לא יתלה על עצמו סמל עם הסיסמה "אני נגד סמלים". בתנ"ך שלנו יש הרבה דברים מדהימים. ביניהם הדיבר "לא תעשה לך פסל וכל תמונה". אולי הכוונה המקורית היתה, כמו שמפרשים הדתיים, ל: "לא יהיו לך אלוהים אחרים". אבל עובדה שזה דיבר נפרד. לכן הכוונה כנראה לאיסור על סגידה ל...סמלים כלשהם. ל"גורו" כלשהו. הראש של הבן-אדם אמור להישאר צלול. תראה, אם זה סתם שעשוע, אם זה בפרופורציות הנכונות, נגיד סמל קבוצת כדורגל או משהו מסוג זה, או סמל השבט, או סתם משהו בשביל הכיף, כמו שבחורים צעירים מדביקים על הדלת שלהם, אז שיהיה לבריאות. או אם מישהו מתכוון להתגייס למאבק רציני למשהו חשוב בשבילו, אז יכול להיות לו סמל של הדבר הזה. אבל אם מישהו סתם רובץ על הספה ולא רוצה להיגרר למשהו, אז הוא גם לא זקוק לסמל בשביל זה.

neko

New member
אל תגיד לי שלא ראית בגדים עם התוית

ה"מחתרתית" הזאת...

neko

New member
אני לא טוען כנגדך, אלא סתם מזכיר לך

(או כנראה לא...
) שבעקבות הספר NO LOGO שמתנגד על השתלטות תאגידים ואמריקניזציה עולמית, התחילה תנועת מחאה של בגדים מחברות שהורידו מהם את הסמלים ושמו במקומם תוית של "NO LOGO". אבל גם זו תוית...

באמת,

לא ידעתי. אתה צודק, גם זו תווית. יותר עקבי היה להוריד את התווית ולא לשים אחרת במקומה. כמו שברומניה לא החליפו את הסמל הקומוניסטי באמצע הדגל, אלא גזרו אותו והשאירו חור גדול באמצע! ועןד יותר עקבי היה... לא לקנות את תוצרת התאגידים, אלא את התוצרת של חברות ש"כן מקובלות"(?), ולא להסיר את התוויות שלהן, ואז תובלט העובדה שקנינו לא מהתאגיד השנוא אלא מחברה מקובלת(?), או... ללכת עירומים.

L7

New member
אנשים הם שיבטיים :מישפחתית ו-

או- אידאולוגית. כאתאיסט טבעי שתהייה לך איזושהי עוינות קלה למתקשט בסימלי דת . טבעי שתחוש קירבה מסויימת לאתאיסט. וכיצד תזהה בקלות אתאיסט ברחוב במעלית ובסופרמרקט? ע"י הסמל.........

למעלה