סמנדה בואנה אמיגוס-לכבוד החורף

Sarika

New member
סמנדה בואנה אמיגוס-לכבוד החורף

הקרב ובא, הנה מילים בנושא -
אנווירנו=חורף לוביה=גשם איירה=רוח נובה=ענן רראמפאלוס=ברקים טרואלוס=רעמים פידריסקו=ברד נייבה=שלג קוריינטה=רוח פרצים יש עוד ואפשר גם להוסיף ביגוד ועוד....

אסתרילו

New member
הכי אני אוהבת - קולצ´ה../images/Emo1.gif

פאלטו=מעיל מושאמה=מעיל גשם צ´יזדמה=מגף קולצ´ה=שמיכת פוך

אפשר גם מאכלי חורף??../images/Emo3.gif

שורבה=מרק סופה=מרק איטריות סאלפ= סחלב טריגו=חיטה רשיקס קון צ´אי=כעכים עם תה קיטיריס=פופ קורן

RORGAD

New member
שריקה מי קרידה סוס גראנדה,

איזה כיף זה להתכרבל מתחת לשמיכה חמה כשבחוץ מכה הגשם ואת עם ספל שתיה מהביל ביד ושומעת את הגשם, הברקים והרעמים, איך אומרת לימור (אורנה בנאי)לא ככה? והנה ביגוד לחורף: פולובר - סוודר פנטופלאס - נעלי בית חמות. קאלסונס - מין מכנסיים כאלה לבנות שהמבודרים לבשו מתחת למכנסיים רגילים. קוביירטה או קולצ´ה - זה שמיכה. חיראם - זו שמיכת צמר לעונות מעבר, ואימי ז"ל היתה שמה את זה לנו מתחת לסדין שלא יהיה לנו קר, יותר טוב משמיכה חשמלית, תאמינו לי. פאלטו - מעיל.

Sarika

New member
../images/Emo51.gif נזכרתי בעוד../images/Emo26.gif

צ´אדיר=מטריה מושאמה=מעיל גשם קאשקול=צעיף צמר פישו=צעיף לקישוט הצוואר גאנטאס=כפפות קאלסאס=גרביים לאנה=צמר

רותי ב.

New member
צ´אי = תה

איך אומרים ערמונים? תנור? בוטושס = מגפיים (ראיתי פה עוד מילה, מה נכון? שתיהן?) פריאו - קור (כזה שחודר לעצמות) אילדו - קר קלדו - גם כן מרק. קילים = שטיח (אולי זה בטורכית?) סליחה, יותר שאלות מתוספות, נראה לי. בוקר טוב.

Sarika

New member
אצלנו בבית דירגנו את הקור -

פריאו=קור בוז=קוררר (גם קרח) בוזאנה=קורררררררר (קור כלבים)

ננש

New member
סריקה ייה אז ורדה בקשר לדירוג הקור

גם אצלנו זה כך ... ולההפף יש לך שדרוג ? קנטה ...

למעלה