שלום
אני מעוניין לרכוש אחרי יותר מ-4 וחצי שנים סמרטפון חדש, כשהנוכחי הוא Samsung Galaxy J5. אני מעוניין להישאר בגלקסי אבל למצוא משהו מסדרה אחרת. יש לי התלבטות רצינית בין Samsung Galaxy a ל- Samsung Galaxy Z. טווח של עד 2,500 ש"ח פלוס. מה היתרונות והחסרונות והאם כדאי או ניתן (בתקופת הסגר) להשיג אותו בחנות פרטית או בחברה שלי, פרטנר. אשמח לקבל עצות, תודה.
שלום לך!
גם אני השתמשתי עד לאחרונה ב j5 בן קרוב ל 5 שנים. החלפתי בסוף ל samsung a71.
סיבות שבחרתי בדגם הספציפי:
1. לא היה לי תקציב לסדרת s.
2. לא רציתי מכשיר כבד כמו שיש לשיאומי. (בכל זאת הבדל של 30 גרם לטובת סמסונג)
3. מסך סופר אמולד - בשיאומי הוא מסך ips lcd.
4. מעבד של קווקלום סנפדרגון 730 ולא Exynos הפחות מלהיב.
5. 8 גיגה זכרון ראם ו 128 גיגה נפח אכסון.
6. מצלמה 64 מגה מערך הצילום בדגם זה סביר ביותר.
הערות
מקביל אלי ידידה שלי שגם לה היה j5 קנתה שאומי 9 pro ומרוצה ממנו עד הגג - המסך טוב לה, התרגלה למשקל של המכשיר גם לה יש 128 גיגה נפח אכסון די והותר בשבילה. המצלמה ב 9 פרו וגם בסמסונג a71 באותה רמה. היתרון של שיאומי זה במסגרת אלומיניום וגודל סוללה (משקל זוכר?) גדול יותר ולכן חיי סוללה ארוכים יותר.
אל תקנה בחברה - רק בחנות פרטית, לא חייב ksp או אייבורי שכבר לא זולות ויש חלופות זולות יותר... ובתקופת הסגר רוב חנויות הסלולאר אם לא כולן פתוחות.
אל תקנה כיסוי/מגן גוף ומגן מסך בישראל - קנה באתרי קניות כגון אלי אקספרס. מה שעמד לעלות לי 100 ש"ח עלה פחות מ 20 ש"ח בקנייה מחול. התקנת מגן מסך - פעם ראשונה נכשלים, פעם שנייה מתקשים, פעם שלישית כבר עובד חלק.
סך הכל - יש כאן גם עניין כספי. וגם עניין של צרכים - אם יש לך מכשיר עתיק כמו שהיה לי סימן שאין לך (כמו לי) הרבה צרכים מן הסתם. ואז חבל לזרוק סתם כסף על מכשיר שלא תנצל אותו.
בהצלחה!