סמרטדרייב

vitamin82ka

New member
סמרטדרייב

היי מישהו שמע אולי על הבית ספר סמרטדרייב...זה באמת שווה את מחיר הזה, שהוא עולה? מוזר שהם נותנים רק טסט אחד...

ravidmos1

New member
תשובה

אם אתה שואל אותי אישית אני במקומך הייתי בוחר מורה משלם לו פר שיעור ולא משלם מראש על כל החבילה כי מי יודע אולי לא תהיה מרוצה .
הם נותנים רק טסט אחד כי במידה ונכשלת בו אתה מחוייב בתשלום על הטסט הבא כמו שאם אתה צריך לעשות יותר מ28 שעורים אתה מחוייב עליהם .
כמו כן אני לא מאמין גדול בסימולטור עדיף להשקיע את הכסף בנהיגה אמיתית על הכביש .
בכל מקרה כל החלטה שלא תקבל שיהיה בהצלחה !

be_roo

New member
לסימולטורים יש כמה יתרונות חשובים

מבלי להכנס לדיון של סמרטדרייב (אין לי הכרות עם המוצר והשירות שלהם), לאמירה גורפת וכללית כמו "אני לא מאמין גדול בסימולטור עדיף להשקיע את הכסף בנהיגה אמיתית על הכביש" אין מקום בעולם שבו משתמשים בסימולטורים להכשיר טייסים.

סימולטור הוא אומנם לא תחליף לשיעורים על הכביש, אבל הוא בהחלט יכול להוסיף.
רק בסימולטור ניתן לדמות מצבי חירום לפי הצורך, על הכביש אתה יכול רק לקוות ש"יתמזל מזלך" ותתקל במקרים שמהם תוכל ללמוד.
רק בסימולטור אתה יכול לדמות את המצבים הללו בלי שאף אחד יפגע
ורק בסימולטור אתה יכול לתרגל שוב ושוב את אותו מקרה בדיוק עד להטמעה או להוסיף שינויים כדי ליצור מצבים בדרגת קושי עולה הדרגתית בהתאם לקצב הלימוד.

כאמור, אין לי מוגש מה מציעים בסמרטדרייב, האם הסימולטור שלהם שווה משהו, האם תוכנית הלימודים שלהם טובה, האם הם משלבים סימולטור ושיעורים רגילים במידה טובה, אבל הפסילה המוחלטת מיותרת, ויש מקום שמציע לימוד נהיגה משולב עם סימולטור ברמה טובה, זו בהחלט יכולה להיות תוספת משמעותית בהכשרת נהגים.

ravidmos1

New member
תשובה

לסימולטורים אכן יש יתרונות אבל כאשר תלמיד נדרש להשקיע כסף בשימוש בסימולטור או לחילופין לבצע שיעור נהיגה לדעתי עדיף ללא ספק שיעור נהיגה בכביש .

be_roo

New member
זה לא או-או. תלמיד נדרש להשקיע כסף בהכשרתו

לנהיגה, ורצוי שההכשרה הזו תהיה הטובה ביותר.

מה שמעניק שיעור נהיגה לא ניתן לקבל בסימולטור, ולהפך, ולכן הפתרון האופטימלי הוא שילוב.

נכון שבלימודי נהיגה בארץ הסימולטור עדיין לא תפס מקום גדול, זה לא אומר שתיאורטית זו התפיסה, כפי שניתן ללמוד מהכשרת טייסים, חיילים, רופאים וכו'.

נכנסת לשיקולי עלות בלי לתת נתונים, אין לי מושג כמה עולה סימולטור נהיגה בארץ, וקשה לכמת במדויק תועלת בלימוד לעומת השקעה (כמה עולה סימולטור לעומת שיעור לתלמיד? כמה זה עולה למורה? כמה לומדים בסביבה מנוהלת לעומת עולם האמיתי?), אבל אחת הסיבות שמשתמשים בו בעולם הוא עלותו הזולה בטווח הארוך לעומת "הדבר האמיתי", והתועלת בלימוד שלו.

שוב, אין לי מושג כיצד מתנהלת ההכשרה בסימולטור נהיגה בארץ, כמה היא עולה, כמה היא טובה, ואולי היא אכן פחות כדאית כרגע, אבל חזרתך על העדפה כללית לשיעור אמיתי אינה נכונה.

למעלה