סנובורד ומדרסים

ori2605

New member
סנובורד ומדרסים

שלום רב,

אני נמצא בשלבים לקראת יציאה לחופשת סנובורד ראשונה הכוללת גם הדרכה.
העניין הוא שאני סובל מבעיות ברגליים המצריכות מדרסים.
השאלה שלי מופנית לחברי הפורום בעלי ניסיון בנושאי נעלי הסנובורד ומדרסים.
בעקרון במצב מנוחה, נראה כי יש לי סופינציה שבה לעקב ישנה נטייה החוצה (בדרך כלל קורה כאשר ישנה קשת גבוהה - הייפוס), אך בזמן הליכה וריצה גיליתי להפתעתי שהקריסה היא דווקא פנימה, כלומר פרונציה.

לגבי הסנובורד - האם ידוע למישהו, אילושהן מגבלות עם בעיות כאלו ?
אני בדיוק נמצא בשלבים של החלפת המדרסים ורציתי לדעת אם כדאי לקחת את המדרסים של הנעליים הרגילות, או שרצוי להכין משהו ייעודי לנעלי סנובורד ?
החופשה הראשונה שלי תהיה בבנסקו - בולגריה, האם בכלל רצוי וכדאי ובכלל אפשר לדאוג לדברים הללו שם ?

אשמח לקבל תשובות כמה שיותר מפורטות בעניין על מנת שאדע כיצד להיערך בהתאם, על מנת שהחוויה תהיה חיובית וארצה להמשיך בספורט זה.

תודה רבה!!

אורי

Kicker Girl

New member
מדרסים רגילים לא מתאימים לסנובורד

יש מדרסים מיוחדים לסנובורד או שמתאימים גם לסובורד. יש חברה בשם superfeet או superfoot, כבר לא זוכרת, שמייצרת מדרסים מותאמים אישית לסנובורד. בחנויות סנובורד טובות עם מומחה התאמה שעבר הכשרה מיוחדת והרבה ניסיון, יש מכשירים שמודדים את צורת כף הרגל בעמידה או בישיבה (יש 2 שיטות שונות) ומחשב מתאים את המדרס. כמובן באותה הזדמנות כדאי לקנות גם מגפיים מותאמות.

לא נראה לי שבבנסקו תמצא חנות ברמה הזאת אבל אני אומרת מתחושת בטן, לא מידיעה.

תגיד למדריך/ה הסנובורד שיש לך בעייה בכף הרגל שיהיו מודעים.

בהצלחה.

מדרסים רגילים

למרות שאני מכיר במומחיותה של הבחורה שענתה מעלי, אינני מבין מדוע המדרסים הרגילים שלך.
&nbsp
בהנחה שאלו מדרסים שמותאמים לרגל שלך, וטובים לך כאן, מה הבעיה לקחת אותם לחופשה, ולמדוד את הנעליים עם המדרסים, ושלום על ישראל... הדבר היחידי ששונה בסונוברד זה שאתה מתאמץ יותר, ולמשך זמן ארוך יותר. עדיין המדרסים הרגילים שלך אמורים לשמור עליך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Kicker Girl

New member
דווקא בזה אני בכלל לא מומחית

אבל אני מאמינה שיש הבדל בין איך מדרס רגיל מחזיק את הרגל לאיך שמדרס סנובורד עושה זאת. יש לי כמה השערות אבל לא רוצה להיכנס לספקולציות. אפשר לציין עוד שהמדרסים לסקי ולסנובורד שונים. אני יודעת בוודאות שאנשים עם בעיה בכף הרגל, כולל כאלה שלא צריכים שום דבר מיוחד ביומיום, גולשים יותר טוב עם מדרס מותאם. מאמינה שמתאם מדרסים (ונעליים) מומחה יזהה את ההבדלים. שיגיע עם המדרס שלו, שיראה לו, וישמע מה הוא יגיד. כאמור, בכל האתרים הגדולים יש חנויות ציוד שמתאימות גם מדרסים ולא התרשמתי שהם מחוסרי עבודה.

היו לי פעם מדרסים

בתקופה שהיה לי דורבן, שיחקתי יותר מידי כדורסל, היו לי מדרסים מותאמים לי אישית.
הדבר היחידי שהמדרס מותאם אליו ורלוונטי לגביו זו הרגל.
&nbsp
את המדרס לא מעניין אם הוא בתוך נעל סנובורד, נעל סקי, סנדלים, או נעלי אסטרונאוט על הירח. מה שחשוב זה החלק העליון שלו שמופנה אל הרגל. מה זה משנה על מה עומד החלק התחתון?

I Gabe

New member
לפי דעתי אתם מדברים על דברים שונים

יש את המדרסים שסופגים זעזועים להגן על הברכיים ויש מדרסים שמחזיקים את כל הרגל בצורה מסויימת להגן על עצמות כף הרגל והקרסול. היו לי גם כאלה וגם כאלה. הסוג השני פעם היו רק קשים ולי הפריעו מאד גם בהליכה, ריצה וכו' ובסוף וויתרתי עליהם לגמרי. הקפדתי לקנות נעליים גבוהות ואורטופדיות שעשו אותה עבודה בלי להיות עינוי. בשנים האחרונות הופיעו מדרסי סיליקון עם כריות ג'ל מותאמות אישית במקומות איפה שהרגל שוקעת. עם אלה לא חושב שיש בעיה. עם הקשים לא הייתי רוצה לגלוש.

Kicker Girl

New member
קשה לי לענות לך כי אני לא מומחית לנושא

אני יודעת שאנשים שיש להם מדרסים מזמינים מיוחדים לסנובורד. מה ההבדלים קשה לי לומר לך.

היה לי פעם תלמיד שהיה לו מדרס יותר רציני אחרי שריסק קרסול או עקב, לא זוכרת כבר, בתאונת דרכים והיה גולש מאד שונה מאדם רגיל. היה נאלץ לרכון נמוך מאד. ניסיתי לחקות את מה שהוא עושה כדי שאוכל לעזור לו לשפר את הגלישה. הבנתי שהוא לא משתמש בכף הרגל.

marceloros

Member
מנהל
דבר אחד בטוח

צריך לצאת מוכנים מכאן, בבנסקו לא הייתי מחפש מדרסים.

משהZ

New member
אין לי מדרסים

אין לי מדרסים אך לעניות דעתי אין סיבה שהם לא יתאימו
רק קח בחשבון שלהכניס אותם לתוך נעל שכורה עם מבנה ששונה מהרגל שלך אולי יכול להרוס אותם (שוב אין לי נסיון אישי אבל זה קו מחשבה)
בנוסף אני מאמין שאיכות נעל שכורה בעיקר בבנסקו תגרום לרפידה להרטב אם זה לא מפריע למשהו שם...

שווה להתיעץ עם אורטופד שממומחה לפציעות ספורט ואם הוא גולש אז בכלל טוב

Kicker Girl

New member
על אותו משקל אפשר לשאול למה לקנות מגפי גלישה

כי בטח "אין סיבה שמגפי בלאנסטון לא יתאימו".

אם תגלוש פעם על סנובורד תגלה שלהבדיל מסקי, לכף הרגל תפקיד חשוב בשליטה על הבורד. תנועת הרגל שונה מבהליכה ומכאן שאם המדרס יתאים או לא, תלוי במבנה המדרסים שיש לו. אם הם משנים את האופן בו הרגל מפעילה לחץ על הבורד אז זאת יכולה להיות בעיה.

I Gabe

New member
איזה מדרסים יש לך, ג'ל או קשים?

אני לא מבין שום דבר בסנובורד (גולש סקי) אבל מבין קצת במדרסים. אם יש לך את מדרסי הג'ל אז לדעתי יתאימו. אם יש לך את המדרסים הקשים עם דופן גבוהה אז כמעט בוודאות שיפריעו לך.

ori2605

New member
תודה רבה לכולם על העזרה

יש לי מדרסים קשים (קרבונט) ובדיוק מזמין חדשים שהם רכים ואמורים להיות מתאימים יותר לפעילות ספורטיבית כגון ריצה, לתת תמיכה טובה יותר לקשת גבוהה.

עד כה המדרסים שלי היו עם הטייה על מנת לתמוך בסופינציה, אך לאחר בדיקה עם מכשיר ריצה, הקריסה שלי בזמן פעילות היא פרונציה.

I Gabe

New member
היו לי בעבר את הקשים, עכשיו יש לי את הסיליקון

הסיליקון רכים מאד ולא משפיעים מחוץ לאזור של הכרית איפה שצריכים לתת תמיכה. בסקי כף הרגל קפואה במגף אז זה רק עניין של נוחות. בסנובורד כף הרגל צריכה לעבוד עד כמה שאני יודע. הקשים לדעתי יפריעו. גם לסגירת הנעל.

o h a d d

New member
עד כמה שזכור לי הם לא נכנסו לי לנעל

החלק הפנימי שלה מרופד כך שהם לא התיישבו טוב
יש לי מדרסים קשים
אני יכול לבדוק שוב אם אתה רוצה.

HelloweeN

New member
תביא איתך את המדרסים שלך וסגור ענין.

בהנחה שהמדרסים מסדרים לך את הבעיה - אין שום בעיה להכניס מדרסים ייעודיים לנעל סנובורד, כל עוד הרגל שלך ניראית כמו רגל אנושית ולא של צפרדע או משהו.
החלפתי הרבה פעמים מדרסים בנעלי סנובורד וגלשתי מספר פעמים עם מדרסים ייעודיים (יש לי קריסה קלה גם כן, אבל לא כזאת שמצריכה מדרסים קבועים) - אין שום בעיה. אשתי גולשת סקי עם מדרסים ובמקרה שלה נגיד אחנו מתכננים לעשות CUSTOM FITTING לנעל הבאה אבל זה בעיקר מתוך התפנקות, ואפשר גם לגלוש סקי עם מדרסים בלי בעיה.

משהZ

New member
אשמח לשמוע על התאמת נעלי סנובורד

אשמח אם תוכל לפרט על התאמה אישית של נעלי סנובורד (מתעניין לאשתי)
האם אתה יודע אפשר לקבל אותם עם סוליית וויברם?
מה משך ההתאמה (אם ביקור של כמה שבועות באזור יספיק או שצריך כל תקופה להגיע לכיוונים)?

HelloweeN

New member
עושים שיפצור לנעל עצמה.

לא מחליפים נעל אלא משפצרים את הנעל הקיימת שלך:
- במידה והנעל הפנימית היא HEAT MOLDED, אז ע"י חימום מתאימים אותה לצורה של הרגל שלך
- מדרסים: אם יש לך רגל מעוותת אז תהיה זקוק למדרסים ייעודיים (אלא שעושה עם הקצף) שייכנסו לנעל
זה בעיקרון הבייסיק. יש כאלה שמכניסים גם כל מיני חומרים לנעל במידה ויש תזוזה של הרגל או העקב לא נעול כמו שצריך.

ככה או ככה, הפתרון המיידי והבסיסי למי שיש מדרסים - הוא להביא אותם ולהכניס אותם לנעל הסנובורד.

אל תשליך מסקי לסנובורד

אני עושה גם וגם וכפי שאתה בטח יודע הרגל עובדת שונה. בכל פעם כשאני חוזר לבורד אחרי סקי אני נופל כמה פעמים בפניות עד שהגוף נזכר איך להשתמש ברגליים. מעניין שהפוך זה לא קורה לי.

למעלה