סנוב- ואת עיינות הארץ כבר ראית

חיננית

New member
סנוב- ואת עיינות הארץ כבר ראית ../images/Emo35.gif

פעם היו אומרים לזה שטייל בכל קצוי העולם "סנוב- ובאילת כבר היית? " אמנם זה לא פורום טריוויה ,אבל זה פורום טיולים . ומי שמטייל צריך להכיר את ארצו אז כתבתי חידה על עיינות . בפורום שלי -טריוויה והגיון, וחשבתי לי שזה יכול להיות מתאים גם לכם . אם טעיתי ולא תהיה כאן הענות אז לא נורא -ניסיתי. היכן נמצא ואיזה מין מקום,מעין או ישוב זה? **************************************** 1-עין נטפים ? 2- עין שמש? 3-עין צורים? 4-עיןחרדלית? 5-עין שריד? 6---עין רדיאן? 7--עין דור? 8-עין אל אסד? 9-עין אל פשחה? 10-עין קיניה? .----------------------------- כאימרי השיר ההוא- קח תרמיל קח מקל וצא לארץ ישראל קח מקל קח תרמיל ויאללה תור הגליל

Yo-man

New member
אני יכול לתרום אחד

עין שריד (מספר 5) נמצא, למרבה האירוניה, ממש ליד עין ורד. מזרחה מצומת בני דרור, מול כפר הס.

להלן תשובות

1 עין אל קטר. מעין בהרי אילת.....2 .. עין אל חוד..מעין בהרי יהודה כ 3 ק"מ ממזרח לירושלים ...3.. קיבוץ בשפלה.כ5 ק"מ דרומית לק. מלאכי.... 4..אתר פרהיסטורי בגליל העליון קרוב ליראון... 5 כבר יש תשובה אבל זהו ישוב בשרון כ 5. ק"צ דרומית מזרחית לצומת השרון... יוטבתה..1951 ואוזרח בשנת 1957... 7 קיבוץ בגליל התחתון דרומית מזרחית להר תבור....8 כפר דרוזי מצפון לכביש עכו צפת.. עינות צוקים.. קבוצת מעינות לחופו של ים המלח( בחלקו הצפוני ) 10 כפר ערבי קטן בהרי יהודה צפונית מערבית לראמאלה. לאור זאת נא תשובות על עין עקב...עין אל עלק.... עין אל עוג´ה... עין פטל....עין צין... עין אל קדיראת.... עין תאו....עין זיון(המעין ) עין וזאני...עין המערה עין א דוך..... עין אוזים.. ואגב מה זה עין חי תודה ולהתראות.. נ.ב מבחנן זה עברתי לפני 35 שנה תודה על הנוסטלגיה..

חיננית

New member
וווווואאאאאאא ו כל כבוד-

אכן מורה דרךלמהדרין מכיר הארץ דרכיה עינותיה וישוביה.

עין חרדלית

הייי מורה דרך אם בקיאות כזו כמו שלך אי אפשר להתווכח אלא אם יש משהו קרוב לבית עין חרדלית גליל מערבי - מזרחית לנהריה ליד מושב עבדון כך בכל אופן מוכר לי ואילו יראון בגליל העליון !! האם יש שניים ? נתערב על ארוחה ??????. בנהריה ? ועין חי ??? מחנה עבודה שהקים את כפר מל´ל בשרון

טועה טעות טועים טעינו

צודק הכותב .. ואני מקבל זאת..לך על כל פנים 2 נקודות ולי... נזיפה 9 ק"מ צפונית מזרחית לנהריה.. באפיק נחל כזיב.מדרום לעברון..מדובר על ישוב בתקופת האבן, ושוב תודה על תיקון הטעות נ.ב נכון לגבי כפר מל"ל

משמין מנחת

היי מורה .....אם היינו מתערבים על ארוחה בנהרייה הייתי משמין ולא רק מנחת הפעם שוב נצמצם טווחים למטרה מדרום לעבדון ( מושב ) ולא עברון ( קבוץ ) אבל זו לא חוכמה כי אני מהאזור .

איזה מקל ואיזה גליל

איזה מקל ואיזה גליל מבין המוכרים לי מעטים הם הגליליים: עין אל אסד- בגליל המערבי כביש עכו צפת ישוב דרוזי עין דור - קבוץ גליל תחתון עין חרדלית - שרידי ישוב בגליל המערבי מזרחית לנהריה עין רדיאן הלא הוא מעיין ביוטבתה עין צורים קבוץ באזור ק. מלאכי עין קינייה - כפר דרוזי מעל הבניאס וליד הכפר הנטוש זעורה ופינת החמד עין פשחה שבים המלח תוביל אותי לשאלה אלייך אתר דתי - יפה ומעניין לביקור - עין חג´לא ? היכן ( ואגב -- אפשר להנות משני עולמות להכיר הארץ ולתייר ולהנות בחו´ל )

חיננית

New member
עין חג´לא זה כאן ../images/Emo26.gif לא יו´ש!!

אני רואה שאתם די נהנים מחידתי-אם תרצו אוכל לחדד לכם מדי פע את ארצכם ביפה והדוויה . עין חג´לה -מעין בבקעת הירדן- מצפון לים המלח כ6 קמ´ דרומית מזרחית ליריחו.

חיננית

New member
מדי פעם ,את ארצכם היפה והדוויה

היתה שם טעות (פליטת והשמטת )מקלדת. אז מתקנת.

עין חג´לא

עין חג´לא ולידו דיר חג´לא מנזר הממוקם בצמוד לכביש עוקף יריחו ( נראה בבירור מהדרך יריחו - קלייה ). בעבר היה המקום מבודד והעצים את יופיו . גם אני לא האמנתי לסיפור עד שנוכחתי בעצמי ..... בזמנו שהה שם נזיר , 2 נזירות ו..... ווספה. כיום המקום די מתוייר ושווה ביקור לעוברים באזור.

danistar

New member
כשאני חושב על עיינות הארץ

ואחר כל על עיינות אירופה .. תאמינו לי שאני רוצה להיות סנוב ..

חיננית

New member
תראה דני חביבי ../images/Emo70.gif

שבתי לא מזמן כפי שאתה יודע מלאגו מאז´ורה גארדה קומו ולוגאנו-והיה ככ יפה . העינות שבין הדולומיטים והאגמים והאגמימים הנפלאים תחת כל הר וגבעה . נכון,אירופה שופעת עיינות ,אבל גם בארצנו הקטנטונת יש כמה וההבדל בינן לבינן הוא רק אחד אבל חשוב. שהן שלנו.ו..תו לא.
אז תאשימני בפטריוטיות שבלונית? צודק . למרות שאני בדיוק כמוך מתה על הטיול בחו´ל .

למעלה