סנטה קתרינה

gulu11

New member
סנטה קתרינה

הרבה זמן רציתי לבקר במסעדה הזו שנמצאת צמוד לשישקו, מאחורי בית הכנסת הגדול ברחוב אלנבי בתל-אביב, אך משום מה לא יצא. אז ערב אחד ופנוי החלטתי לקחת את שותפי לתחביב וסוף סוף לבדוק בעצמנו את המסעדה. תסלחו לי, אבל אני לא זוכר בדיוק את שמות המנות, אז אכתוב בערך.

הגענו ללא הזמנה, בשעה 19:00, המקום עדיין היה דיי ריק והמארחת הנחמדה טענה שמלבד שני שולחנות בקצה המסעדה, הכל מלא. אז התיישבנו בקצה המסעדה וזה היה המינוס היחידי בארוחה שלנו. למרות המיקום הלא נעים במיוחד, השירות היה בסדר גמור, המלצרים דאגו ליצור קשר עין וליוו את הארוחה כמו שצריך.

למנה ראשונה הוזמנו בייגלה ירושלמי (15 ש"ח) וירקות אפויים בטאבון, בסגנון אנטיפסטי (38 ש"ח). המנה של הבייגלה הייתה נהדרת, הלחם היה טרי, המנה הייתה נדיבה ובהחלט מצדיקה את המחיר שלה. האנטיפסטי היה גם הוא נהדר, הירקות היו טריים, אני מניח שהם הונחו בטאבון כי הצלייה שלהם הייתה מאוד עדינה וטעימה מאוד מאוד.

למנות עיקריות הזמנו פילה מוסר (96 ש"ח) ובורקס חתונות (72 ש"ח), זה אמנם אחד הבורקסים היקרים שהזמנתי בחיי אבל המנה הייתה לא רעה בסה"כ, מה שכן, נראה שהטבח קצת הפריז עם הכמהין. אז מי שלא אוהב את טעמה הדומיננטי של הכמהין שלא יקח את המנה הזו. הפילה מוסר היה עשוי מצויין ושותפי לתחביב נהנה ממנו מאוד.

את הארוחה ליווינו עם שתי כוסות של כרם שבו אדום (42 ש"ח לכוס). סה"כ 305 ש"ח לפני שירות.

לסיכום, מסעדה טובה, אווירה טובה, שירות טוב ותמחור סביר והכי חשוב אוכל טעים. בהחלט נחזור.







 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

לפי התמונה בורקס החתונות הוא בעצם בורקס פתוח עם ירקות צלויים וחתיכות בשר? לא הצלחתי להבין מהתמונה במה מדובר.
 

gulu11

New member
בורקס החתונות

היה מעין ורסיה שלהם למנה המוכרת מפעם. מדובר בבורקס פתוח עם חתיכות בשר שבושלו בישול ארוך והיו רכות ונעימות, חתיכות של גזר וברוקולי והמון רוטב נוזלי עם טעם דומיננטי של כמהין.
 
בורקס חתונות - מאפה צרפתי קלאסי בשם וול או ואן.

VOL AU VENT. לא בורקס ולא חתונות..גם כשהיה מוגש בכל החתונות בשנות ה-70 והלאה, לא נקרא בורקס. הברקה של המסעדה.
 

gulu11

New member
תודה על המידע


זה באמת מבוסס על זה?? כי אני אכלתי VOL AU VENT בפריז, ממולא גבינות... ולרגע לא קישרתי בין זה לבין המאפה שהיה מוגש בחתונות...
 
וול או ואן זה המאפה בצורת 'קערה' העשוי מבצק עלים.

זה בצק מאד 'קליל' ומכאן שמו שפירושו 'עף ברוח'.
אפשר למלא אותו בגבינות, בפטריות ובבשר מסוגים שונים ובזמנו - הכי נפוץ בארץ היה עם קורקבנים שהיו הכי זולים.
 

erezavn

New member
הייתי בשישי בצהריים ונהניתי מאד...

פעם שנייה שלי בסנטה קתרינה. יופי של מקום. כיף לשבת על הבר ולראות את תומר אגאי וצוותו עובדים. אוכל טעים, פשוט, לא יומרני, טרי ואיכותי. אחלה מקום לארוחת ערב קלילה (עם בירה בצד) או למחטף שישי צהריים... דיווח מלא שלי בהמשך השבוע...
 
למעלה