סנייה של פירגה

pirge

New member
סנייה של פירגה

סנייה של פירגה 07 מקור:פירגה לשמן בנדיבות בשמן זית מכסה פיירקס בקוטר של תבנית 26 אפשר על תבנית אחרת - שטוחה בגובה 5 ס"מ בערך לסדר שכבה של פרוסות תפוחי אדמה מבושלים ומתובלים (מלח,פלפל,פפריקה,כמון,כורכום,כף רסק עגבניות או קטשופ) נהדר לשלב גם בטטות כמו בתמונה מעל להכין 2\1 קילו בשר בקר טחון מתובל כמו לקציצות: (מלח,פלפל,פפריקה,שום,פטרוזיליה,כף קטשופ או רוטב צ'ילי/סחוג,כמון,כורכום,מעט קינמון, שמתי גם ביצה ופירורי לחם,אבל לא חובה) לשטח בשכבה אחידה מעל לתפוחי האדמה למרוח כף שמן זית על פני הבשר לאפות חצי שעה בתנור שחומם מראש 180 מעלות להוציא ולפרוס מעל לבשר פרוסות מ-3 עגבניות טריות לצפות בכוס טחינה מוכנה ומתובלת: שום,מלח,מיץ לימון טרי,ומעט מים) הטחינה מעט נוזלית. לאפות עוד 10 דקות להוציא ולקשט בפטרוזיליה טרייה וצנובר מטוגן. אפשר לקשט בכדורי חומוס מבושלים מטוגנים קלות בטיפונת שמן זית ובפפריקה. להגיש מיד תהנו
 

pirge

New member
פאי רועים - 4 אפשרויות מגוונות להכנה

פאי בשר סגור פאי רועים – מגוון של 4 אפשרויות מאת:פירגה תמונה: פאי רועים על מצע תפוחי אדמה ובטטות אפשרות ראשונה : להכין את המלית בשכבות בין אטריות ביצים מבושלות-כ-300 גרם לפני בישול- כמעט בישול מלא(פחות 2-3 דקות מהזמן שרשום על האריזה) . אחרי הבישול מיד מסננים (לא שוטפים) מערבבים עם שמן שלא יידבקו זו לזו. אני מוסיפה לשכבת האטריות בטטות אפויות/מבושלות/מטוגנות ומתובלות קלות. אפשרות שניה: אפשר להכין את המלית בין שכבות פרוסות דקיקות של תפוחי אדמה ובטטה מקולפות ומבושלות עד לפריכות (לא לבשל לגמרי שלא יהיה דייסה) (לתבנית בינונית:6 תפוחים אדמה ו-2 בטטות) לפני האפיה לצקת תערובת של רב רסק אדום בין השכבות ובעיקר לצפות את כל המאפה. יש לכסות בניר כסף את המאפה. לאפות כ-40 דקות בחום 180 מעלות ולפני ההגשה להשחים בלי הניר כ-5 דקות. אפשרות שלישית: אפשר להכין את המלית בין בצק"פירה" ----- את ה"פירה" תפוחי אדמה ניתן לשלב בכרובית מרוככת-מפוררת,או בטטה רכה ומעוכה, או תוסף זיתים קצוצים ובצל ירוק ----- או תוסף פלפלים קלויים קצוצים.--(לטגן לפחות 2 בצלים קצוצים ולהזהיבם קלות-- ולהוסיף ל"פירה" ) כמות לתבנית בינונית: 6 תפוחי אדמה גדולים+2 בטטות או + כרובית קטנה. אפשרות רביעית: אפשר להכין בין שכבות של בצק לבצק: 3 כוסות קמח 2 ביצים מלח 1/2 כוס שמן להוסיף לאט לאט מים תוך כדי לישה עד שיהיה בצק גמיש ונעים-לכסות ולקרר חצי שעה לפחות. מלית בשר שמתאימה לכל האפשרויות: קילו בשר טחון איזה שרוצים-עדיף מעורב 4-5 כפות שמן זית 3 שיני שום, קצוצות 2 בצלים, קצוצים גס 3 כוסות ירקות מעורבים לפי בחירה וחתוכים קטן: גזר,קישואים,תירס,פלפלים,בטטה,תפוחי אדמה,כרובית,ברוקולי,אפונה,שעועית, פטריות וכו'.... 1 כוס תערובת עשבי-תיבול או 2 תיבוליות 2\1 כוס יין אדום מלח, פלפל,פפריקה,צ'ילי,כמון. 3 ביצים טריות הכנת המלית: מטגנים בשמן הזית את השום והבצל, עד שהם משחימים מעט. מוסיפים את הבשר ומטגנים בבחישה מתמדת עד שמשחים. מוציאים את הבשר ומכניסים את הירקות ומקפיצים קלות 2 דקות מחזירים את הבשר מוסיפים את עשבי-התיבול והיין, ומבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים . כשהנוזלים מתאדים, מוסיפים תוך ערבוב את הביצים ומערבבים עד שהביצים נקרשות. מקררים. מרדדים שני-שלישים מן הבצק לעלה בעובי 0.5 ס"מ. מרפדים תבנית עגולה בעלה הבצק גם בדפנות שהבצק יצא טיפה מהתבנית . יוצקים על הבצק את כל המלית . מרדדים את הבצק הנותר לעיגול בגודל התבנית, ושמים על המילוי. מהדקים את 2 הבצקים התחתון והעליון- שיסגרו את המאפה. עושים חור בבצק במרכז או חורצים צורת X גדול ליופי וליציאת האדים בזמן האפיה. אפשר לקשט בשאריות בצק אם נשארו. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים בחום בינוני 40-50 דקות. רב רוטב אדום בסיסי להרבה תבשילים לטגן 2 בצלים קצוצים דק ולהזהיב 4 שיני שום להוסיף כף סילאן – או סוכר כף פפריקה מתוקה כף פפריקה חריפה או 4\1 כפית פלפלצ'ומה – לילדים לוותר כוס עשבי תיבול- אני אוהבת פטרוזיליה אורגנו בזיליקום לפי טעם כף אבקת מרק עוף 4 כפות רסק עגבניות גדושות של טומטו מקס או אחר בריכוז גבוה לרסק 2 עגבניות בשלות במגררת גסה (בלי הקליפה-רק התוכן) כף רוטב צ'ילי – ופלפל חריף לפי טעם אישי (פלפלצ'ומה,גם נותן צבע מהמם לרוטב) להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולערבב. להרתיח ולטעום ולהוסיף מלח ופלפל. לטעום ולשפר טעמים. רוטב שנשאר,להקפיא . הרוטב מתאים להרבה מתכונים. תהנו.
 

pirge

New member
ליפריאק - מתכון מראש פנה

ליאפרק קציצות בשר משולבות אורז ומבחר תבלינים ----נוסח מרוקו מטוגנות בסולת מבושלות וסופגות רוטב עדין מאת:פירגה הגיעו מראש פנה דרך אמא שלי –מישהי בשם:פרחה.(מתכון נוסטלגי)-את המתכון הכינה וצילמה: אנג'לינה המלאכית. שמים בקערה: 2\1 קילו בשר טחון כמון כורכום פלפל שחור כוסברה קצוצה ביצה 2\1 כוס אורז יבש בצל מגורר תפוח אדמה מגורר לשים ומכינים קציצות שטוחות - הכנתי גדולות טובלים את הקציצות ב: בסולת ואחר כך בביצה טרופה ומטגנים מ-2 הצדדים במעט שמן. מכינים רוטב: הערות שלי/פירגה בצד מטגנים 2 בצלים קצוצים פרוסים דק ומזהיבים -טיגנתי 4 בצלים גדולים מוסיפים 2 עגבניות קלופות קצוצות קטן - שמתי 4 כפית פפריקה- שמתי 2 כפות מלח 2\1כוס מים הוספתי עוד במהלך הבישול הרוטב נמוך. מבשלים את הרוטב כמה דקות במצב רתיחה מכניסים את הקציצות ומנמיכים להבה קטנה ממשיכים בבישול עד שכמעט ולא נותר רוטב בסיר. הרוטב כולו נספג בקציצות והן מאד עסיסיות תהנו
 

pirge

New member
רוסטביף

רוסטביף מאת:פירגה הנתח צריך להיות בטמפרטורת החדר משקל כ-2 קילו. מערבבים: שמן זית, חרדל, סילאן, שום,פפריקה,פלפל שחור ומורחים על הנתח. מחממים את התנור מראש לחום הכי גבוה עוטפים היטב בניר כסף ואופים 20 דקות – על רשת התנור ---- לא בטורבו מנמיכים חום תנור ל-180 ואופים עוד 20 דקות מוציאים מהתנור ומניחים על מגש אחרי 15 דקות מורידים ניר כסף. משאירים כ-10 דקות גלוי לפני הפריסה. תהנו
 

אחשל

New member
איזה נתח זה../images/Emo35.gif לא נראה כמו סינטה...

אבל נראה טעים
 

pirge

New member
אחשל,ביקשתי נתח טרי של פילה.-יש לך

עין חדה
תודה,בכיף.
 

pirge

New member
קינוח מלבי אחר ושונה מהמוכר../images/Emo140.gif

מלבי תפוזים על מצע שוקולד מריר מאת:פירגה איך אני אפנק את בעלי בצ'יק צ'אק כשבא לו משהו מתוק ויש לו סכרת? ככה: (המתכון מובא במתכונת רגילה ולא עם תחליפי סוכר) שמים בסיר קטן: 2\1 1 כוסות מיץ תפוזים 2\1 כוס שמנת מתוקה כפית ליקר תפוזים 3 כפות סוכר (המתיקות לפי טעם אישי שלכם) לבשל עד לסף רתיחה. ממש לפני הרתיחה מוסיפים בבחישה מתמדת: 4\1 כוס מיץ תפוזים מעורבבים היטב עם 2 כפות מלאות/גדושות קורנפלור -לערבב עד שאין גושים. ממשיכים לבחוש כל הזמן עד שיסמיך ואין גושים ברגע שמסמיך סוגרים להבה מיד יוצקים (לא מחכים אחרת המלבי יתקשה) לצלוחיות הגשה לחמם שוקולד מריר עם מעט שמנת מתוקה ומעט ליקר תפוזים . לצקת את השוקולד המומס על צלחת הגשה ומעל את המלבי תפוזים מקושט בסירופ מייפל ובקליפת תפוזים מגוררת עדין . תהנו
 

bigjack

New member
../images/Emo106.gif פירגה יופי של תוצרת ../images/Emo3.gif

הסינייה נראת שיגעון והמלבי הזה יוכן בקרוב למפגש הגברברים של ימי חמישי. תודה והכל עלה למאמרים
 
למעלה