סניף דואר

lalish

New member
סניף דואר

שלום שמי הילה ואני לומדת עיצוב פנים
במסגרת לימודי אני עוסקת בבניית סניף דואר לציבור החרדי
אשמח לקבל קצת ערך מוסף לפרוייקט העתידי שלי
ולהבין האם יש צורך בסניף מהסוג הזה?
האם קיים סניף כזה?
אילו שימושים הייתם חושבים שכדי להכניס לסניף לציבור החרדי?
האם באמת יש ערך מוסף לייצר סניף לציבור החרדי?
האם השימושי בדואר בחברה החרדית נחוץ וחשוב?
האם יש שימושים בחברה החרדית שחייבים לעבור דרך דואר ולא באמצעות מדיה אחרת?
אשמח לדעת תובנות נוספות וכל דעה תעזור להמשך התהליך
אודה לעזרתכם

קליט

New member
לכ 80% מהציבור החרדי אין ולא יהיה מחשב בבית כלל

כמו אז כן עתה זקוקים לסניף דואר חרדי על טהרת הקודש כמו שאומרים, ישיבה בנפרד, ובלי מסך וידאו כלל שזה צורם, וזה תרבות אנשים חטאים . והמון מקום לזוז, כי אם נעמדות להן 2 נשים ומפטפטות להן בחדוה אז שיהיה אפשר לעבור איכשהו בנחת, בלי שיווצר פקק תנועה . סיפריה קטנה בצד לספרי קודש . וממש לא חייבים מקומות ישיבה ענקיים או פרחים שזה תופס מקום יקר . שיהיה מאוורר עם אויר צח ישירות מאת בורא עולם, ושמישהו אחראי יפקח על המזגן שלא יהיה חם מדי או קר מדי . את מוזמנת לבקר בסניף דואר שברחוב דוד בירושלים ותיראי שבשעות מסוימות מפוצץ שמה באנשים . בהצלחה !

קליט

New member
עגלת ילדים כפולה זה חזון נפוץ במקומותינו . .

וגם לא פעם שולחים ילדים לבצע סידור בדואר, ככה שעמדות הדואר הגבוהות זה טימטום מהבחינה הזאת . אני הייתי מתכנן לעשות את ההמתנה - בעמידה, ולשבת מול הפקיד בנחת וברגיעה . זהו לבינתיים .

קליט

New member
יש לבדוק האם שירותי העברת כספים מהארץ לחו"ל וההיפך

האם הם מותאמים לציבור החרדי והדתי, האם ישנם סניפי דואר/עמדות שירות - בכל מקום ישוב חרדי ודתי בארץ ובעולם ? . . . שעות פתיחה אמורות להיות מותאמות לציבור החרדי, אין הרבה ערך לסניף שפותח בשבע בבוקר, עדיף שיסגור מאוחר יותר וכו` . לגבי הפעלת הסניף יש להיות קשובים לצורכי הציבור, למשל ; הפקיד החרדי חייב לצאת לתפילת מנחה, מתי הוא יעשה זאת ? . . . ומדובר בזמנים משתנים בשקיעת השמש לפי עונות השנה . אותה הבעיה קיימת בסופרמרקטים וכו` שבו כל העובדים והעובדות יוצאים כאיש אחד בלב אחד להפסקת צהריים . . כמובן שנחוץ שיהיה תיבה + דפים, + עט שכותב וכו` שבו אפשר להניח פתקי תלונות שירות ותשבחות . . הייתי בוחן כל דבר/שירות מחדש, ולא רק לציבור החרדי . הייתי בוחן האם יש לציבור החרדי צרכים מסוימים דווקה כי אין לו מחשב, והוא זקוק לשירותי מחשב שהסניף דואר יכול לספק לו ! . אגב, לפני כ 8 שנים סגרו את סניף הדואר הותיק והפעיל מאוד באיזור מאה שערים, והחרדים מאוד לא הסכימו עם העוול הזה !

למעלה