סנן מים לברז

Fellowship

New member
סנן מים לברז

גרים ב"קיבוץ" ברוקוויל, מרילנד, דו"חות המים של הרשות המקומית לא מעלים שום בעיה,
טעם המים בסדר גמור עבורנו, חשוב לציין שאנו שותים הרבה מים, שותים רק מים.

הדירות עצמן משופצות אבל ישנות (שנות ה 70 לדעתי),
במסגרת חוזה השכירות שלחו לנו מסמכים בנוגע ל Lead Test ועל כך שכל הבדיקות תקינות,לדעתי הם חייבים לשלוח זאת ע"פ חוק,
אין לי מושג מה זה אומר על איכות הצנרת, הנחת העבודה שלי היא שהצנרת ישנה,
לא נראה לי שהחליפו צנרת למאות הדירות כאן, אבל אולי אני טועה.
אני יכול לשאול את חברת הניהול, לא בטוח עד כמה זה פרקטי.

ג'ון העלה את הנושא של בעיתיות בצורת מתכות כבדות בשל צנרת ישנה,
ואף צירף לבקשתי 2 דוגמאות לסנן שניתן להרכיב על הברז.
(אין לי מקום או רצון למערכות מתוחכמות כגון אוסמוזה הפוכה וכו', שיש לה גם חסרונות).

https://www.amazon.com/dp/B01I3D6DZ6?ref=emc_b_5_t
https://www.amazon.com/PUR-PFM400H-Horizontal-Filtration-Mineral/dp/B01KWRBFPO

מישהו יודע אילו פרמטרים חשוב לבדוק בבחירת מוצר שכזה, למה לשים לב,
או אפילו טוב יותר, להמליץ על מוצר ספציפי?
(למיטב זכרוני הלינקים מעלה צורפו כדוגמא לבקשתי ולא כהמלצה ספציפית)

John the Savage

New member
מסנן המים לברז בקישור

זה המסנן שאני קניתי, ובינתיים הוא עובד אצלינו מעל 3 חודשים. לא עשיתי בדיקות מעבדה למים שהוא מוציא בשביל לבדוק אם הוא אכן אפקטיבי במידה שהם מפרטים, אבל על פניו ניראה שזה עובד אחלה.

האמת היא שגם לא עשיתי מחקר שוק מאד מעמיק במקרה הזה. בדקתי בזמנו גם פתרונות יותר יקרים, אבל ראיתי שמסננים שמתלבשים על הברז עונים על הצורך שלי מבחינת סינון מתכות כבדות. בביקור בטרגט החלטתי שנמאס לי לקנות בקבוקי מים מינראלים ומכיוון שמסנן כזה עולה בין 20 ל-35 דולר, לא שווה לי בכלל להתלבט, ופשוט קניתי את אחד המסננים שהיו להם מלאי באותו רגע.

Fellowship

New member
תודה רבה, 2 קטנות

1. אתה יודע האם לפי הספציפיקציה של המוצר, הוא באמת אמור לסנן את כל המתכות הכבדות?
לא האם הוא nסנן בפועל, אלא האם הוא מתיימר לעשות זאת. (לא ראיתי באתר תיאור טכני של המוצר)

2. מה בנוגע לפילטרים? אמורים להחליף כל X חודשים? גם אותם אתה קונה (תקנה) בטרגט?

John the Savage

New member
על פי המפרט

זה אמור לסנן 99.9% מהעופרת, 96% כספית, ובין 90 ל-99 אחוז מרשימה ארוכה של מתכות כבדות נוספות, חומרי הדברה וכו'. ראה כאן:
https://www.pur.com/download/file/fid/12450

יש פילטר שמספיק לסינון 100 גלון מים, שזה אומר שצריך להחליף בערך פעם ב-3 חודשים בממוצע. יש למכשיר חיישן שמודד את כמות המים שעוברת דרכו, ואחרי שעוברים 100 גלון יש חיווי שמהבהב באדום שמסמן שצריך להחליף את המכשיר. אצלינו זה באמת היה אחרי 3 חודשים.

לגבי הפילטרים, אפשר לקנות בטרגט, אפשר לקנות אונליין, ואם אתה רוצה חבילה ענקית שתספיק ל-5 שנים, אפשר גם לקנות בקוסטקו ...

Fellowship

New member

Boston Guy

New member
אצלנו כולם שותים בין כה וכה מה"קיוסק" שבדלת המקרר...

למקרר עצמו יש פילטר פנימי שהמקרר מדליק נורת "תחליפו אותו" כל 3 חדשים (לדעתי זה פשוט על טיימר), ויש עוד פילטר IN LINE בדרך למקרר מימי המקרר הישן שלא היה לו פילטר פנימי - ואת זה אני מחליף כל פעם שאני נזכר בקיומו (שלפי התאריך שרשמתי עליו כשהתקנתי אותו פעם אחרונה - היה לפני 9 חדשים...).

לא ממש מצאנו צורך בסינון מעבר לזה. למים אצלנו יש טעם סביר לחלוטין לדעתי, כמעט אין בהם משקעים או אבן (קומקום שעובד כבר שנים ואין בו אבנית בכלל), ואת כל צינורות המים ברחובות העיר החליפו לפני כ 5 שנים במבצע חפירות שארך כשנתיים ואימלל כל רחוב בעיר כשהגיע תורו לחודשיים ימים.
הצנרת בבית היא מנחושת.

John the Savage

New member
זהו שאצלינו

הקו הראשי של הצנרת הוא מנחושת, אבל הצנרת הפנימית בתוך הבית היא מברזל מגלוון, ונראה שזו צנרת די ישנה. ממה שאני מבין הבעיה עם צנרת ישנה מברזל מגלוון היא שעל צנרת כזו נוטים להיווצר משקעים עם הזמן, והמשקעים האלו בהרבה מקרים יכולים להכיל עופרת ומתכות כבדות אחרות שהיו במים בעבר.

בשנות ה-70 כבר היו מודעים לבעיות עם מתכות כבדות

ולפחות נגד העופרת יצא חוקים שאסרו על השימוש בה
הנה ההסטוריה לגבי העופרת:
Use of white lead began in the Colonial times and ultimately peaked in 1922.
In 1951, Baltimore banned the use of lead pigment in interior paint in Baltimore housing – the first such restriction in the country.
In 1955, the industry, working with public health officials and organizations, adopted a voluntary national standard to prohibit, in effect, the use of lead pigments in interior residential paints.
Through the 1950s and 1960s, the use of exterior lead-based paint declined significantly, and ended by the early 1970s.
In 1971, the federal Lead Poisoning Prevention Act was passed.
In 1978, the federal government banned consumer uses of lead paint.

רופאי הילדים בוקדים כל הזמן אם יש חשיפה לעופרת, אצל ילדים קטנים זה חלק מהבדיקה אצל הרופא, אם היתה חשיפה כבר היית יודע על זה.

מצד שני, אני מכירה בחורה שהרופא בדק את התינוק שלה ונחרד כי היו לו רמות עופרת מאוד גבוהות, והיה ברור שהוא חשוף לעופרת. הם הזמינו מיד מומחים שבאו ובדקו כל מקום בבית ולא מצאו כלום, כשהבודקים התכוונו לעזוב האמא פתאום אמרה שיבדקו את מחזיק המפתחות שלה, כי יש לו טבעת ממתכת והילד אוהב למצוץ את זה ... בקיצור זה היה מלא בעופרת ...
הסיפור הזה קרה לפני 20 שנים והיום התינוק ההוא סטודנט בבריינדייס אז כניראה שגם אם היה נזק הוא עבר עם השנים.

בקיצור אני מנסה להגיד לך לא להכנס להסטריה מהצינורות או הצבע על הקיר, אבל בצעצועים במיוחד דברים זולים מתוצרת סין לא כדי להכניס לפה. בזמנו היה סיפור עם הקטרים של תומאס הקטר שטענו שהם צבועים בצבע עם עופרת, הילד שלי חי מגיל 2 עד 5 עם הקטרים האלה ביד (ולעיתים קרובות גם בפה), רק אחרי שעברנו את תקופת תומאס שמענו את הסיפור הזה...

Fellowship

New member
דווקא עופרת זה פחות מדאיג, מכיוון שיש חוקים בנושא גם בהיבט

של מקום המגורים, חברת ניהול הדירות מחוייבת בביצוע בדיקות ופרסום דו"חות בנושא.
אין היסטריה, אבל אם אפשר לשפר את איכות המים (בפן הבריאותי) בעלות של כמה עשרות דולרים, נשמע לי כדאי.

rachello1

New member
יש מין סנדלים צבעוניות לילדות בוולמארט

מיובאות מסין. נותנות תוצאה גבוהה של עופרת אם משתמשים בדקירה מבוהן

הנה מאמר על זה

https://www.haaretz.co.il/misc/1.1454219

מאטל ותעשיית הצעצועים האמריקאית מתמודדות עם מיליוני מוצרים שיוצרו בסין ונמצאו פגומים, רובם עקב צבעים שמכילים עופרת - מזלן של כמה מיצרניות הצעצועים המפורסמות באירופה שפר עליהן, הודות לכך שבחרו להמר נגד המגמה להעביר את ייצור הצעצועים לסין. "במבט לאחור זו נראית החלטה נכונה", אומרת אנדריאה שאואר, מנכ"לית גברה ברנדשטטר, המייצרת צעצועים של פליימוביל. "אין לנו כוח אדם מספיק כדי לבדוק שבתי חרושת בסין עומדים ברמת האיכות הדרושה", היא מוסיפה.

metm98

New member
כנראה שכבר ברומא היו מודעים לבעיות עם העופרת -

וחוקקו חוקים שאסרו להמתיק את היין עם המתכת הרעילה הזאת.
אבל לא היה להם דרך לאכוף את זה, ויש תיאוריה שהצטברות עופרת במערכת העצבים היתה מרכיב מרכזי בתהליך הטירלול של האצולה.

lamah

New member
זה מסביר הרבה ממה שקורה

בארץ הקודש, בה אין מודעות לעופרת אך יש עופרת והרבה.

שבלולקה

New member
האם יש לכם המלצה על דרך לבדיקת איכות המים?

האם קיט ב-20 דולר באמזון, כמו זה, באמת שווה משהו?

למעלה