סנפ שלנו אנינו

סנפ שלנו אנינו

היה לי חתול בין 4 חודשים לפני חודש שמנו לו אמפולה שקניתי מהוטרינר ביום למחרת הוא התחיל לפרכס קלות בערב היה לו פירכוס ממש ארוך לקחנו אותו לוטרינר השאיר אותו לילה אצלו להשגחה נתן לו עירוי וזריקות למחרת לקחתי אותו תשוש מאוד שהוא לא רואה. כל אותו שבוע היו לו בכל יום פרכוס קל וקצר. לאחר שבוע הפסיקו הפירכוסים ובמשך שבועיים הוא שיחק רץ ואפילו הראייה חזרה לו.
לפני יומיים פתאום קיבל פרכוס קצת שונה תוך כדי הפירכוס התחיל לרוץ מהר ולהתקע בחפצים.
למחרת קיבל שוב פרכוס כזה ובערב שוב ומצאנו אותו מת. יודעים ששוב פירכס כי היב לו קצף מהפה דבר שקורה לו בפירכוסים.
הוטרינר שלי לא יודע להגיד אם זה בוודאות מאמפולה או שחלילה היה לו כלבת. חשוב לי לציין שלעולם הוא לא יצא מהבית.
אני שוקלת אם לעשות ניתוח לאחר המוות או לקבור אותו.
ידוע לכם אולי מה תגובות הרעלה.
האם יתכן במצב של כלבת שהחתול חוזר שבועיים להיות בסדר כאילו כלום ואז מפרעס שוב ומת.
חשוב לי לציין שגם במהלך הפירוכסים הוא היה מתוקי ידיותי ועם המון תאבון. אשמח לתשובתכם מנסיונכם או המקצועית.

Yukita

Active member
מנהל
אוי ואבוי

מקרה ממש איום ונורא. אני כל כך מצטערת לשמוע שהחתול שלכם ואתם עברתם את זה.
&nbsp
בתשובה לשאלותייך, אין לי מענה ישיר - בכל זאת לא הייתי שם, לא ראיתי את החתול ואין לי מושג. עם זאת, קשה לי מאוד להאמין מתיאור המקרה שמדובר בכלבת. האם הוטרינר העלה את האפשרות הזו, או שרק נבהלתם בגלל הריור מהפה? ריור מהפה אינו מאפיין של כלבת בלבד. יש הרבה מאוד מצבים שיכולים להביא לידי ריור מהפה, וזה כולל פירכוסי אפילפסיה, פירכוסים מסיבות שאינן אפילפסיה, בעיות פה וחניכיים, בעיות אחרות. הריור מהפה אינו סימן מובהק לשום דבר.
&nbsp
אם אתם מודאגים, אזי נתיחה שלאחר המוות בהחלט אמורה לענות על השאלה הזו. לי, מהאופן בו סיפרת את הסיפור ולפי סדר האירועים שציינת, זאת נשמעת מאוד כמו פגיעה מהאמפולה. איזו אמפולה שמתם לו בדיוק? מה היה כתוב על הקופסא שבה נמכרו האמפולות ולאיזה משקל האמפולה היתה מיועדת? אמפולות בדרך כלל נחשבות בטוחות לשימוש ברוב הכלבים והחתולים, אך ישנו מיעוט שאינו מגיב היטב לאמפולה כזאת או אחרת ואף סובל מהרעלות, אלרגיות שונות שיכולות במקרים כאלו לסכן חיים וכיוצא בכך תופעות. זה נדיר, אבל בהחלט קורה.
&nbsp
בשורה תחתונה, איזה מסכן קטן... איזה מזל רע...

האמופלה

היה אמופלה לגורים שנראצ רויוולושן קניתי אותה מהוטרינר ...לדעתי גם ניתנה כמות גדולה מידי כי הוא לא אמר מינון ושמנו את כל האמפולה....

Yukita

Active member
מנהל
היה כתוב על החבילה שזה לגורים?

לי אישית לא מוכרת אמפולה לגורים. להיפך, לגורים אסור לשים אמפולות מתחת לגיל מסוים, ועד שהם מגיעים למשקל מסוים צריך באמת לוודא מינון מול הוטרינר. אמפולות כפי שהן מוכרות לי מיועדות לגודל של חתול בוגר ממוצע. במקרה שלנו, אפילו עבור חתול בוגר קצת ננסי קיבלתי מהוטרינר שלנו המלצה למינון מופחת במעט כדי לוודא שלא יקבל יותר מדי.

לצערי, ולפחות עד שיהיה יותר מידע, נשמע כאילו יש סיכוי שמדובר בהרעלה ממינון גבוה מדי ביחס לגיל ולמשקל.

זה

זה מה שהוטרינר נתן אני כל כך כועסת רשום על זה ריוולושיין וטרינרי לחתול פחות מ 2.5 קג

Yukita

Active member
מנהל
אז אולי זה כן לחתולים קטנים

כי היה כתוב פחות מ-2.5 ק"ג.
&nbsp
תראי, קשה לומר ככה מהאינטרנט מה הסיפור פה. יש גם סיכוי שזאת לא היתה האמפולה אלא משהו אחר, שקרה בצירוף מקרים בזמן סמוך למתן האמפולה. לפעמים מדובר ברשלנות רופא, ולפעמים הרופא בכלל לא היה רשלן ופשוט נופלים בסטטיסטיקה אל תוך המיעוט הקטן של "לא מגיב טוב לאמפולות".
&nbsp
מהבחינה הזו, אם אתם מוכנים לכך נפשית ובכלל, יתכן שנתיחה לאחר המוות תתן מענה. יש גם סיכוי שלא ימצאו כלום בנתיחה ויישאר סימן שאלה גדול על כל הסיפור.

ארמורגם

New member
כל כך מצטער לשמוע

צריך לזכור שאמפולות הן בעצם רעל שאנחנו שמים על בעל החיים, וכמו בתרופות לבני אדם, תמיד ישנו מיעוט שרגיש למרכיבים ועלול לסבול מתופעות לוואי כאלו ואחרות.

ספציפית לגבי אמפולות לבעלי חיים, ישנם דיווחים רבים באינטרנט על בעלי חיים שסבלו מתופעות לוואי (עד מוות) לאחר טיפול באמפולה, ונכתבו מאמרים על אלטרנטיבות טבעיות לחומרי ההדברה שבאמפולות. הייתרון באמפולות הוא ההנגשה לכלל האוכלוסיה מפאת קלות השימוש, ולכן קל לשכוח שבסופו של דבר עדיין מדובר ברעל קטלני (לפחות למזיקים שאנחנו רוצים להדביר).

הסתכלי על האריזה לגבי המינון והמשקל המיועד. אם האריזה כבר לא ברשותך, שאלי את הוטרינר. רשום לו במחשב איזה מוצר ומינון הוא מכר לך.

3 דוגמאות שמצאתי בחיפוש מהיר:

http://shewhisperer.com/toxic-flea-tick-products-poisoning-pets/

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20100102163019AAp1sbp

http://www.health-report.co.uk/toxic_flea_treatment.htm

לאחר שיחה עם הויטרנרית

אחר שיחה עם הוטרינרית האזורית היא אמרה שזה בוודאות מאמפולה ולא כלבת... כנראה ניתן מינון גבוה והוא היה רגיש....בכל מקרה עם כל הכאב נלך לקבור אותו...כל כך עצוב

dimitrygo

Active member
מנהל
משתתף בצערכם. לדעתי האישית הביעה כניראה לא באמפולה עצמה

אלא בשילוב של מחלה מולדת ואמפולה. כלומר האמפולה גרמה למחלה להתפרץ.

dimitrygo

Active member
מנהל
ניתן לקרוא פה על הגורמים השונים לעוויתות אצל כלבים וחתולים

http://www.petnet.co.il/articles/2241
כתבתי את מה כתבתי כי לדעתי האישית אם זו הייתה הרעלה ע"י אמפולה המצב של הגור לא היה משתפר לשבועיים שלמים. אבל אני לא וטרינר וכמובן יכול לטעות.

למעלה