סנתה קטרינה- רק לי מפריע העישון?

marina1911

New member
סנתה קטרינה- רק לי מפריע העישון?

הינו אתמול לראשונה בסנתה קטרינה, לפני כל מקום חדש אני עושה שיעורי בית וקראתי לא מעט המלצות, אחד המקומות היותר מוזכרים פה בפורום כך הסתבר לי...
המקום עצמו חמוד מאוד, האוכל אחלה אבל וזה אבל גדול, בפנים רועש בצורה לא פרופורציונלית למקום שמגיש אוכל, בכל זאת זה לא בר או דיסקוטק ואני מגיעה עם רצון בלתי מוסבר לתקשר עם האנשים שאני מגיעה איתם.
ובחוץ כל האזור הוא עישון וואו כמה שעישנו, הרגיש ממש כמו לשבת במחששה, פשוט סיוט, ממש הרסו לנו אחלה ערב וחבל ואני עוד בהריון אז בכלל הסבל של הסיגריות קיבל משמעות נוספת :(

הפתיע אותי שזה לא מוזכר בביקורות, לא הרעש בפנים ולא העישון בחוץ, מעניין אם זה שינוי של התקופה האחרונה או שרק לי זה מפריע...

החתולית

New member
אני די רגישה לעשן ולרעש

בפעמים בהן הייתי בסנטה קתרינה בערב, לא היה רועש מאד בפנים, ויכולתי לשוחח עם מי שישבו לידי על הבר.
&nbsp
ישבתי שם גם פעמיים בחוץ, ואם לא עישנו ממש בשולחן שצמוד אלי, העשן לא הפריע לי. השולחנות לא מאד צפופים בחוץ.
&nbsp

marina1911

New member
אולי בגלל שהינו בשישי בערב היחסית מאוחר

זה השפיע על הווליאום, מקווה שבדרך כלל הוא יותר שפוי.
לגבי עישון ממש לא בכל מקום מעשנים בחוץ (תשובה למירב) יש מקומות שמחלקים את הבחוץ לאזור עישון ואזור ללא עישון.
לנו היה מזל נאחס שדי רוב השולחנות סביבינו עישנו...

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא רק לך... זו הסיבה שאנחנו בד"כ יושבים בפנים (בכללי)

(בסנטה קתרינה לא הייתי, לא מכירה את המקום). בעיקרון לפי החוק אסור לעשן בחוץ אלא רק בחדר עישון סגור ומבודד משאר המסעדה, אבל חוק לחוד ומציאות לחוד...
לפחות המצב כיום טוב משהיה בעבר, בכל פעם מתקדמים בצעד נוסף... ולמען האמת במקומות עם חדר עישון הוא תמיד דולף פנימה, אז אולי באמת עדיף שיעשנו בחוץ וחסל. לפעמים גם אנחנו רוצים ליהנות מהחוץ (ולנשום את האוויר הנעים) ואז הפתרון היחיד הוא לשבת רחוק מהמעשנים ובזמנים לא עמוסים, ואם זה לא מסתדר לוותר (גם אני מרגישה עישון גם כשהוא בחוץ; זה לא עוזר כשהסיגריה קרובה אליי).

הגישה שלי: אם אני מגיעה למקום והוא מעושן, אני יוצאת ומחפשת מקום אחר, לא מתפשרת. אם אני כבר יושבת, מנסה לחפש פתרון אחר ואם זה בלתי נסבל פשוט קמה והולכת. אולי אם רבים אחרים היו עושים זאת וגם מבהירים למקום את הסיבה, היו יותר מסעדות מבינות שהן מפסידות לקוחות.

sweetdreams

New member
האמת שאצלי עישון זה אחד הדברים שגורמים לי לפסול מקום על הסף

אני *מאוד* רגישה לזה. מספיקה לי חוויה לא נעימה אחת במקום שבו עישנו עליי, או לידי, ואני לא אגיע לשם שוב. הרבה פעמים זהו גם פרט שתופס את עיניי בדיווחים על מקומות שאני לא מכירה.
במצב שאת מתארת, הייתי יושבת שם בפנים, או לא הייתי יושבת שם בכלל. ואם עצמת הרעש היתה מטרידה אותי כמו שאת מתארת, אז ללא שום צער הייתי מוותרת על הישיבה במקום. אולי האוכל שם מעולה, אבל אלה בפירוש מסוג הדברים שהורסים לי בילוי, אז מה הטעם?

מממרב

New member
לא רק לך

אתמול היינו שם לראשונה, והאוכל היה באמת טוב, אבל לא נאמר לי בשום שלב של ההזמנה שבחוץ מעשנים, רק ש"המקומות אצלנו הם בחוץ", מה שגרם לי להבין שאם המקומות כולם בחוץ, ולפי החוק 80% חייב להיות לא מעשנים - אז לא מעשנים.
אגב, ה"בפנים", לחלוטין פתוח לכיוון הרחבה החיצונית, לא היה שום מחסום ביננו לאלה שישבו בפנים וצפו החוצה.

זה מאוד גרע מההנאה, ואתקשה לחזור לשם על אף שהיה לי טעים.

לא זוכרת מקרה כזה ואנחנו אוכלים הרבה בחוץ.

trilliane

Well-known member
מנהל
האם ציינת זאת בפניהם? הלא מעשנים הם רוב, אבל בעיקר דומם

ומכיוון שרבים מתפשרים וסובלים בשקט, למסעדות יש לגיטימציה להתחשב בהנאתו של המיעוט המעשן (פחות מרבע מהאוכלוסייה) על חשבון הנאתם של הלא-מעשנים.

מממרב

New member
שאלתי את המלצרית והיא ענתה לי בשוויון נפש שבפנים לא מעשנים

זה שבפנים יש אולי רבע מהמקומות שבחוץ, וזה בכלל לא בפנים כי זה פתוח, לא מעניין.
יש מין הלך רוח כזה שלהתלונן על עישון הופך אותך ללא מגניבי, טרחן זקן לא היפסטר שבא לבאס.
לאות מחאה (פנימית) חיפשתי בגוגל איך מגישים תלונה.. ובזה זה נגמר.

אולי השרשור הזה יוביל לאנשהו (אהה).

למעלה