סעודיה וארה"ב

lior05

New member
סעודיה וארה"ב

לפני יומיים קראתי את הכריכה האחורית של ספר שנכתב ע"י יועץ סתרים כשלהו בזמן שלטון נתניהו. בכריכה הוא מתאר את הקשר שהיה לסעודיה בפיגועי האחת -עשרה בספטמבר. אם-כן, ומשום שלא קניתי את הספר, האם אתם חושבים שסעודיה מעורבת בפיגועים? לשלטון הסעודי יש קשרי נפט הדוקים עם ארה"ב ולמען האמת ארה"ב היא זו ששומרת על השלטון הסעודי במתכונתו הנוכחית, כך שהדברים נראו לי תמוהים...

Jack Cole

New member
אפשר קצת פרטים? ../images/Emo13.gif

שם הספר למשל. לי אישית יש ביה עם ספרי "קונספירציה" למיניהם. בהחלט יכול להיות שמדובר באמת המלאה, אבל לי קשה להאמין.

Boogieman

New member
למה קונספירציה?

ברור שיש קשר, אני לא אומר שהממשלה הסעודית היתה מעורבת אבל רוב הטרוריסטים היו סעודים, בין-לאדן הוא סעודי והעילה לפיגועים היא המצאות צבא אמריקאי בסעודיה. כל הסיפור של אל-קעידה קשור מאוד בפוליטיקה הפנימית של סעודיה שלא לדבר על זה שמשפחתו של בין לאדן היא בין העשירות והחזקות במדינה ובעלת קשרים עסקיים ענפים בארה"ב. מבחינת הממשלה, לפי מה ששמעתי, הם נותנים יד חופשית יחסית לאל-קעידה כדי לשמור על שקט תעשייתי. יש מין הסכם לא כתוב שהשלטון לא ירד עליהם יותר מדי והם לא יעשו יותר מדי בלגאן בתוך המדינה. אני לא יודע אם זה באמת ככה ואם זה עדיין ככה כי עכשיו ביו-לאדן יוצא בהתקפות חזיתיות נגד השלטון בסעודיה ולא רק נגד המעורבות האמריקאית. די קשה לדעת מה הולך שם כי לא מדברים על זה יותר מדי, כל הסיפור על הקשרים המסועפים בין ארה"ב לסעודיה, ובתוך זה בין-לאדן ומשפחתו הוא נושא די מביך.

roniway1

New member
להערכתי יש קשר

להערכתי יש קשר מסוים לסעודיה עם אותם פיגועים. ייתכן שהקשר אולי לא ברמה של ההנהגה הראשית בסעודיה ,אבל זו לא תהיה הפתעה אם יתברר שהיה קשר מסוים בין גורמים סעודים לפיגועי ה -11 בספטמבר. מעניין אגב מה יעשו האמריקנים אם יוכח שהיה קשר כזה. אל תשכחו שארה"ב תצטרך את סעודיה לקראת המלחמה העתידית נגד איראן.

zooey

New member
הוכח קשר ברור בין השלטונות בסעודיה

לבין אל קעידה, לאו דווקא ספציפית לפיגועי 9/11. בכיר בממשלת סעודיה מימן את בן לאדן ובנוסף לו הממשלה הסעודית מימנה את בן לאדן כדי שלא יעשה פיגועים בתוך סעודיה ולא יתנגד לשלטון הוואהבים. בעקרון מימון זה נפסק לפני 9/11 אך סביר להניח שהוא נמשך בצורה זו או אחרת. בן לאדן עצמו הוא נצר למשפחה סעודית עניפה ו- 11 או יותר ממבצעי הפיגועים היו סעודים גם הם.

roniway1

New member
בהחלט לא מפתיע

עם זאת ,לסעודים יש מזל אחד גדול , הם יודעים שארה"ב צריכה אותם לכל מהלך שהיא תתכנן בעתיד במפרץ ,וכמובן במקרה של מלחמה עתידית עם איראן. אם היה מדובר במדינה אחרת לא חשובה ,האמריקנים מזמן היו מכסחים להם את הצורה.

למעלה