סעודת הודיה בחנוכה

rinat173

Member
שלום לכולם -געגועים - קוראת אותכם - לצערי בלי יותר מדי זמן להגיב
צריכה ייעוץ קל לגבי ארוחה משפחתית
נהיה בערך 35 איש כולל ילדים - נפגשים להדלקת נר בחנוכה כולל סעודה
אני אחראית על התפריט - לומר לכל משפחה מה היא צריכה להביא
התכנון היה לתת לגיסה אחת אחריות על קניות סופר /שתיה /לחמים / פינת קפה - חד"פ ועריכה של המקום -כנראה נשכור איזה אולם של בית כנסת
ושאר המשפחות (4 ) כל משפחה תתדאג למאפה לזניה /פסטה וכו' וסלט וקינוח - כמובן מכל דבר בכמות שיספיק לכולם
אשמח לרעיונות - חשבתי אולי להזמין פיצות בנוסף לפשטידות - אולי מרק - צריכה הכוונה לארגון - במיוחד שאני יודעת שיהיה מי שיעדיף קייטרינג /מגשי אירוח /וחלק יעדיפו להכין לבד
איך מחשבים כמויות ..
ואם יש לכן הצעות ייעול אשמח לקבל

shira1960

Active member
מציעה לך קודם כל לבדוק בקייטרינג כמה יעלה לכם. לפעמים ההבדל במחיר מזערי ולא משתלם לעשות כמו שאת מציעה (שהעבודה תתחלק בין 5 אנשים). קודם כל, תבדקו מחירים.

האם הכוונה בחלוקה היא שמשפחה אחת תכין סלטים, משפחה אחת מאפים, משפחה אות קינוחים, או שכל משפחה מביאה מהכל? וגם תבדקו מחירים של החד"פ + שתיה כי נראה לי שזה יעלה להם יותר ממה שיעלה להכין סלט ולזניה

rinat173

Member
היי שירה - תודה בדקתי עליוות - בקייטרינג זה יצא לפחות 600 שח למשפחה - לא כולל חדפ ושתיה - כך שיש הפרש משמעותי
כל משפחה גם סלט גם מאפה וגם מתוק וגם שתיה - משפחות מרובות ילדים
מבחינת חד"פ - ומוצרים קנויים - אנחנו בכל מקרה נעשה בסוף חישוב עלויות כללי - ונתקזז .

shira1960

Active member
(אני מזמן כבר לא בארץ אז קשה לי אמוד מחירים. אבל 600 ש"ח למשפחה זה יוצא משהו כמו 100 ש"ח לאדם, לא יודעת אם זה הרבה או לא, אבל בטוח חוסך לכם הרבה בלאגן והרבה קטעים של זה שכח להביא את החד"פ וזה הכין פשטידה ממש לא טעימה וכו' (כן, כל זה קרה לי בעבר. בגלל זה אני כזאת קונרטול פריק אם אני צריכה לארח ואנשים מציעים להביא אוכל). חד"פ ושתיה כדאי להזמין דרך קיטרניג כי זה בדרך כלל יותר זול).

לגבי לוגיסטיקה - אני הייתי מחלקת אחרת אבל את מכירה את המשפחה שלך. הייתי מחלקת סלטים ותוספות למשפחה א', מאפי פסטה למשפחה ב', מאפי ירקות למשפחה ג' וקינוחים למשפחה ד'', או איזה חלוקה מהסוג הזה, כי ככה כל אחד צריך להתמקד בסוג אחד של בישול/אפיה. לא יודעת אם זה שייך, אבל אישית יותר קל לי הלכין 3 קינוחים מאשר להכין סלט ופשטידה וקינוח

את כל החד"פ, שתיה, קרייקרים הייתי עושה במשלוח אחד מהסופר. חוץ מלחם, הכל אפשר להזמין מראש וזה יכול לעמוד בקרטונים עד יום האירוע.

אילה183

New member
אנחנו במפגשים חברתיים ואחרים - כל אחד מביא סלט + "פחמימה" (פשטידה/קינוח/פסטה וכו' ) ככה גם אם במקרה מישהו לא מגיע יהיה מהכל. את "הקנויים" קונים במרוכז ומתחלקים.

אני הייתי מכינה גם מרק כי זה משהו שהוא לא יקר כלכלית ומשביע. קונים שקדי מרק ולא שוכחים כמובן כלים למרק(כולל מצקת).
אני יודעת שבמפגשים שלנו בחנוכה מכינים סיר ענק מרק בצל וסיר ענק מרק כתום והם כמעט נגמרים.. חוץ מזה הייתי מזמינה גם 5 פיצות של 8 משולשים .(זה לא הרבה. תגלי שכולם מתכבדים מזה גם מבוגרים וגם ילדים וזה נגמר בציק)
וגם מבקשת מכל אחד מאפה, סלט וקינוח.
ככה בטוח יהיה לכולם מה לאכול

rinat173

Member
אני קצת חוששת מהשינוע של מרק- יש לכולם נסיעה -כשאת אומרת סיר ענק - כמה ענק?
כנראה נזמין גם פיצות - אני חשבתי על 10 מגשים - מכירה את התאבון הבריא של כולם

אנחנו עושים סיר של 6 ליטר. סוגרים את הסיר עם המכסה ועוטפים בניילון נצמד ומסיעים.

אצל רונית זה סיר של 6 ליטר כי יש שני סוגים. לדעתי לכל האנשים יספיק סיר של 8-10 ליטר, וצריך מצקת וכוסות חדפ לשתייה חמה.
כשאירחתי לימי ההולדת שלי שהם בעונה זו, היגשתי כך כמנת פתיחה שכל אחד מזג לעצמו. ילדים ממש נהנים לשתות מרק בכוס כזו.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התגעגעתי!!!
גם אנחנו בדרך כלל מביאים מרק למפגשי חנוכה- אח שלי משנע בזהירות...
ובד"כ משלימים את המאכלים מעשה ידינו במגשי פיצה עבור הילדים- הרבה אצלנו לא אוכלים פשטידות וכ"ו וזה גם מקל על העבודה (יותר זול מקייטרינג).
בקיצור, אני אוהבת כשכל אחד מביא פריט טעים או שניים ומשלימים בקצת דברים קוניים.

למעלה