סעודת סושי מפוארת כתשובה לטענה שאין לי מה לאכול.

Ccyclist

Well-known member
סעודת סושי מפוארת כתשובה לטענה שאין לי מה לאכול.

אתם וודאי מכירים את הטענות האלו נגדנו, בייחוד הצמחוניים שבנו שאם איננו אוכלים גלוטן ואיננו אוכלים חיות מה בעצם נותר לנו לאכול. אחרי טענות כאלו ממכר שלנו ושל השכן הקשיש החלטתי להכין את מאכל הלל"ג הייצוגי שלי - סושי, התמונה כאן צולמה אחרי שכמה מנות כבר עזבו את הצלחת עם הניגירי. כמו כן שלחתי קופסה לשכן עם אחד מכל סוג.

למי שמכיר את הרעיון אך נרתע ממחירן של אצות הנורי (לפי רשימת המרכיבים בסטנדרט אירופאי אין בהן גלוטן או חשש לגלוטן) אציין שבשתי צלחות אין שימוש כלשהו בנורי - צלחת האבוקדו רול וצלחת הרולים הלבנים והאדומים שבה רול גבינה וסומסום, רול אדום עם אבקת מרק עגבניות לל"ג (בסושיות רבות ציפויי הצבעים מכילים גלוטן) ורול עם נקניקי Quorn. בצלחת הטאמגו והנלפפון הכבוש יש שימוש בסרט דק.

יש לציין שכדי ליצור מאקי בגודל רגיל צריך להשתמש בחצי אצה ולגלול את הצד הקצר למעלה. שימוש באצה שלמה יוצר מאקי גדולים וגסים למראה.

הסעודה הסתיימה בתודות עמוקות מהמכר (שממש לא חשב שמדובר בתחליפים אלא ב"אחד מתענוגות החיים" כהגדרתו) ובקופסאת עוגיות (עם גלוטן, לבעלי) מהשכן. לפעמים במקום לומר מה לא צריך להראות מה כן. (הבירה הרגילה אינה שלי).

 

Ccyclist

Well-known member
אוכל הודי: צ'אפאטי זה גלוטן !

גילוי לא נעים. בניגוד לקמחי החומוס והעדשים שמשמשים למאכלים רבים בנטבח ההודי קמח צ'אפאטי הינו קמח מחיטת דורום שמסתתר מאחורי שני מונחים הודיים שונים (Chapati Bread, Atta Flour) לפני שמגיעים לעובדות.
&nbsp
בבריטניה מסעדות הודיות הן של הודים דור 1 שהאנגלית שלהם לא משהו ולפעמים לא ברור להם שאנחנו יכולים לאכול קמחי עדשים או חומוס (המילה Flour לבדה מפחידה אותם וקרה לי ששאלו אותי אם אני יכול לאכול קמח תירס כי הם לא הכי מבינים שהשאלה היא על הצמח ממנו עדוי הקמח ולא הקמח עצמו). יש תופעה דומה במסעדות סיניות.
&nbsp
אכלנו היום במסעדה הודית, בגלל שנתקלתי בעבר במסעדה אחת שהשתמשה בקמח חיטה אני תמיד מברר אם קמחי העדשים והחומוס הם מחומרים אלו בלבד והתשובה היתה חיובית למרות שהמסעדן לא הבין שקמח Urid יהיה בסדר (בירור ברשת בקישור איטי במיוחד של עיירה ציורית שהתאימה לטיול יום העלה שמדובר בקמח עדשים ללא גלוטן) ואז הוא אמר שאינני יכול לאכול צ'אפאטי כי זה סוג של קמח מלא. הקישור היה איום אז לא הצלחתי לגלות את המידע הרלוונטי, ולא הכי האמנתי לו בגלל שההבנה שלו לגבי קמחי העדשים היתה גרועה.
&nbsp
כאמור - בירור מאוחר יותר העלה שמדובר בסוג של חיטת דורום עתירת גלוטן שמסתתרת מאחורי שני מושגים הודיים.
 

Ccyclist

Well-known member
M&Ms בשקית כחולה מכילים גלוטן, השאר בסדר.

אני יודע שהעניין צויין אבל הנה רשימת מרכיבים. אני לא הכי אוכל ממתקים אבל אוכל כזה שמחולק ליחידות קטנות אידאלי לטיסות וסמארטיז רגילים מכילים גלוטן אז התעניינתי יותר ב M&Ms שעלו בפורום כממתק שרוב גירסאותיו ללא גלוטן. הבוטנים בגירסה בשקיות הצהובות בטוחים וכך גם השוקולדים שבשקיות החומות, אך הקראנצ'יים שבשקיות הכחולות מכילים גלוטן ואינם אכילים.

 

Ccyclist

Well-known member
ההפתעה היא שבקראנצ'יז האלו אין חיטה אלא בסך הכל תיבול מאלט.

כלומר - למרות ששני מוצריה המובילים מתאימים לנו החברה לא חשבה עלינו לפני שימוש בתיבול שעורה מזהם נוסח קלוגס ולא במרכיב חיוני כמו קמח לאלמנט הקראנצ'י , במקרה זה קמח אורז. חבל כי קל יותר כשמוצרים רגילים של חברה רגילה מתאימים ללא התאמות מיוחדות והחברה הזו לא בחרה להיות עקבית כלפינו.
&nbsp
בספרד יש גל שלם של חברות רגילות שהצליחו לתת למוצרים הרגילים שלהן את תו אגטדת הצליאק המקומית. זה כולל בין השאר את האפרופו המקומי ועוגות גבינה קטנות שממילא מדתמשות בקמח תירס. זה ההיפך מהמנטאליות של "עלול להכיל" או שימוש באלמנט שולי כמו תיבול שמדיר ציבור שלם מהמוצר. קיוויתי ש M&M היתה יותר בעדנו ופחות צירוף מקרים. אציין שאין צורך בחיטה בביגלה, מקלות הלחם האיטלקיים הקלאסיים עשויים מקמח תירס.
 

Ccyclist

Well-known member
Ed's Easy Diner - מראית עין של נורמאליות ביוקר.

לנוסעים לבריטניה (וכנראה גם ארה"ב, תבררו) יש אופציה לאוכל מהיר אמריקני קלאסי ללא גלוטן ואפילו המבורגר צמחוני ללא גלוטן ברשת Ed's Easy Diner . יש תפריט ללא גלוטן נפרד לחלוטין עם כל האופציות, בצילום המצורף לפוסט וכן תמונה של המבורגר צמחוני, צ'יפס, כמה תוספות ומילקשייק - כולם צמחוניים וללא גלוטן. כמה טוב לשבת במסעדה ולאכול משהו שנראה נורמאלי, במיוחד כשברשתות הגדולות הדבר היחיד שאני יכול לאכול זה הצ'יפס והגלידה הפשוטה ביותר. זו התגובה האולטימטיבית למי שטוענים שאינני יכול לאכול כלום - אני יכול לאכול הכל אם רק יעשו אופציות רלוונטיות. היתה בעיה קטנה - הקטשופ הרגיל "עלול להכיל" והמצלר נעלם לפני שהספקתי חבקש קטשופ אכיל אבל הוא הופיע שוב ובלי שאצטרך להסביר מדי (פשוט עם הצד האחורי של הקטשופ כלפיו) הוא אמר שהקטשופ לא לל"ג והציע להביא קטשופ לל"ג. המחיר גבוה, £20 (מה שזה לא יהיה כרגע עם בעיות שער החליפון עקב אסון הברקסיט) אבל אחרי כמה ימים של שאריות ופשרות אני בטוח שגם תיירים מהארץ ירצו להרגיש נורמאליים. לצערי ההמבורגר קצת יבש אבל זה המחיר כשרוצים לשבת עם משהו שנראה נורמאלי... מי שאוהב את האוכל יכול להוריד אפליקציה ולקבל הנחות בקניות בהאות. בלונדון יש להם סניפים בין השאר בכניסה הראשית לתחנת יוסטון ובאזור הרחובות שמובילים ממערב ללסטר סקוור.





 

d a p h n a

New member
מתה על אד'ס. זה אחד מהמקומות שאני חוזרת אליהם

כמעט בכל ביקור בלונדון. בפעם האחרונה גילינו גם את האופציה הנטולה ומאוד נהננו.
אבל ההמבורגר שם הוא החלק הפחות משמעותי. ה-atomic fries (למאותגרי גלוטן) או atomic onion rings (לאלו שלא) הם הלהיט האמיתי. וגם השייקים מעולים.
 
למעלה