סעו לשדרות

amitk80

New member
סעו לשדרות

סעו לשדרות תגיעו לעיר שהמציאות היומיומית בא הסתגלה להיות מרדף אחר מחסה סעו לשדרות, תראו נשים רועדות מחבקות את ילדיהן כאילו זוהי הפעם האחרונה שהן רואות אותם תצעדו בעיר שקירות בתיה הפכו למפולחים לא מהקסאמים אלא מהייאוש שחונק סעו לשדרות תיכנסו לחנויות הריקות מאדם תסתכלו בעיניי האנשים סעו לשדרות זה נראה רחוק ממכם אבל זה קרוב יותר מתמיד קרוב מתמיד עבור האנשים שהולכים לישון כשברקע "הצבע האדום" ומתעוררים לקולותיו. סעו לשם תבינו כמה זה טבעי עבור ילד בן 7 לרוץ מבית הספר לתחנת האוטובוס ומהתחנה למחסה. כמה זה טבעי עבורו כי מהיום שנולד זה ככה, הוא נולד למציאות הזאת. 7 שנים שהדממה ברחובות מופרית רק לצלילי האזעקה הכל כך מוכרת. סעו לשדרות תחבקו אותם, תקשיבו תבינו שהפתרון היחיד שהמדינה הזאת מספקת לה זה "כדורי הרגעה" שמרגיעים רק את היושבים למעלה שלא מתעוררים לקול האזעקה ולא הולכים לישון לצלילם אלה שמחליטים שתושבי שדרות שונים מתושבי ת"א שעליהם להסתגל למציאות סיוטית שנכפית עליהם יום יום. סעו לשדרות תביטו בעיניים המפוחדות המבקשות עזרה סעו לשדרות לראות את המראות, להריח את הפחד, להקשיב לבכי אבל בעיקר סעו לשדרות כדי להבין להבין את האחים שלכם. סעו לשדרות עכשיו! זה הזמן לתת את הכתף לה אנשי שדרות כל כך זקוקים בימים אלו במציאות שבה מדינתנו פשוט מפקירה את תושבי שדרות. תושבי שדרות חוטפים מדי יום מטח של כמה טילים ביום (אם לא עשרות). אני שואל את עצמי מתי המדינה תתעורר? כאשר יפול טיל על תחנת הכוח באשקלון וישתק לחצי מדינה את החשמל? מתי העם יתעורר? כאשר יפלו טילים על תל אביב? אני רוצה ששניה תחשבו מה הרגשתם כאשר חלקכם שמעו את האזעקות בזמן המלחמה. האם חששתם שיפול עליכם טיל? האם חששתם שאתם תפצעו או חס וחלילה תהרגו? האם חששתם שזה יקרה לבני משפחותיכם או לקרובים שלכם? לאנשים בשדרות תחושה זו מלווה אותם 8 שנים והמדינה מפקירה אותם כברווזים במטווח. ענו לעצמכם על השאלה. שימו את עצמכם שם במקום ותחדרו להרגשה שהם מרגישים. שבוע טוב, עמית

stkachov

New member
נגיד שנסעתי והבנתי

מה ההשפעה של זה? האם משהו ישתנה בגלל זה? לא.

FloorFiller

New member
אני חושב שתגרום לתושבים

שגרים שם להרגשה קצת יותר טובה, ובמצב שלהם - זו השפעה גדולה. אבל זו רק דעתי.

stkachov

New member
זה באמת הדבר היחיד

שאולי שווה בשבילו לעשות את זה, אבל אני מסופק כמה זו באמת השפעה גדולה. עם הרגשה טובה לא הולכים למכולת, או במקרה שלהם, כאשר כל יום נופלים עלייך טילים, העובדה שמישהו בא ואמר תהיה חזק יהיה בסדר, לא עוזרת לך במאומה.

amitk80

New member
אני אגיד לך את דעתי

ברור לי שזה לא מה שיהפוך את הקערה על פיה בטווח הקצר אבל אני כן חושב שחשוב להראות סולידריות ואחווה כי בסופו של דבר כמו שאני הייתי סופג והייתי רוצה את העזרה גם להם מגיע את זה. דווקא העלאת המודעות בנושא ועזרה (הן אם זה בשיפוץ מקלטים, קנייה במכולות שלהם כדי להרים אותם כלכלית או להקשיב לכאב שלהם) זה עושה עולם ומלואו. הם בתוך עצמם יודעים שהצבא לא יוכל לפתור את נושא הקסאמים אבל התסכול שלהם נובע מכך שלא ממגנים להם את הבתים ושהממשלה לא תומכת בהם. אתה מבין ויטלי? זאת השקפתי בנושא. כמובן שאתה לא חייב לקבל את זה ומותר לך...

Alasse

New member
אני לא הייתי רוצה

שבזמן המלחמה אנשים יגיעו לחיפה רק כדי לטפוח לי על השכם...

FloorFiller

New member
אני לא חושב שמדובר רק על לטפוח על השכם

כי מדובר גם בעזרה כלכלית כמו האנשים שהולכים שם לקניות עכשיו כדי לעזור לעסקים שם. ובכל מקרה, יש הבדל בין המלחמה שהייתה אצלנו ונמשכה זמן קצר לבין המצב בשדרות שהוא מצב מתמשך במשך שנים ומביא לקריסה טוטלית שם מהרבה בחינות - רגשית, כלכלית וכו'.

amitk80

New member
מדובר מעבר לכך

כמו שכבר ציינו מדובר בעיקר בעזרה של פסיכולוגים (עזרה נפשית) ובעיקר עזרה כלכלית. התסכול של תושבי שדרות הולך וגובר ואני חושב שרואים את זה במחאה ברחובות וזה רק ענין של זמן עד שכל התבערה הזאת תתפוצץ לנו בפנים. להזכירך שבזמן המלחמה כל העסקים היו פה מושבתים ואנשים לא יצאו לעשות קניות? הגרנד קניון היה עם פעילות דלילה ברוב ימי המלחמה וזה כמה זמן היה? 35 יום? תחשבי איזה נזקים זה למשך שבע שנים. פעם שדרות היתה עיר פורחת. היום היא עיר רפאים. אני ממליץ לך לרדת לשדרות כדי להתרשם בעצמך מה קורה שם. אני מוכן לעלות לועדת משמעת אבל מבחינתי חלק מערכי הציונות זה לעזור לאחים שלי בצרה שמופגזים ועל מה? כי הם רוצים לחיות במדינה שלהם בשלום ויושבים לך חבורה של חמורים ופוצים ולא עושים דבר חוץ מלהתחנף לגאידמק ההומו הזה (שאגב אפילו גנרטור הוא לא יכול לספק לאיצטדיון שלו). זה בדיוק מה שעצוב. גאידמק לא אמור לדאוג לשדרות. בשביל זה יש ממשלה בישראל ואם היא לא עושה את המוטל עליה אז היא לא צריכה להיות פה.

FloorFiller

New member
עמית... הכל טוב ויפה אבל...

למה להתבטא ככה ? גם אם אתה כועס על משהו, יש דרך להתבטא מבלי להשתמש בביטויים שלא מתאימים לכאן ובטח שלא תורמים לדיון.

amitk80

New member
זה רק כלפי הממשלה

ואת האמת שרק עליו אני מרשה לעצמי להתבטא ככה.

עמית...

גאידמק תרם לשדרות 70 מליון שקל. אתה רוצה שאני אסע לשם, אסכן את החיים שלי, אתרום למכולת בכך שאקנה שם כיכר לחם וחבילת מסטיקים איזה 10 ש"ח, ועוד אתה קורא לגאידמק הומו? כמה אתה תרמת לשדרות? 10 ש"ח? 100? 1000? אני בטוחה שלא 70 מליון. תשלוט על צורת הדיבור שלך כשאתה עצבני...

amitk80

New member
נכון שאני לא תרמתי לשדרות

אבל מה גאידמק כן עשה למרות התרומה שלו: 1. הוא הסית את אוהדי ביתר ירושלים במשחק הרדיוס כאשר הוא אמר "אבי לוזון בן ......" 2. הבחור נתן לגיטימציה לשריקות הבוז של אוהדי ביתר במשחק בקרית אליעזר בחיפה כאשר עמדו דקת דומיה לרבין. הוא לא גינה את זה בחריפות אלא ניסה לטייח את זה. אולי אני לא תרמתי לשדרות זה נכון ואני מודה בזה, אבל מעולם אבל מעולם לא לעגתי למדינה שאני חי בה או קניתי את העם בנקניקיות. שיתרום כמה שהוא רוצה ובעיני זה מבורך, אבל הפעיליות שהוא עשה בסעיף 1 + 2 הספיקו כדי לקלקל הכל.. אגב, מי אמר שהומו זאת קללה?

TheBigBrother

New member
אני גם הייתי מוסיף

שיש שמועה שאת הפינוי באוטובוסים משדרות הוא עשה ללא תיאום עם העירייה, מה שנראה כמו גימיק פוליטי זול וחסר התחשבות

stkachov

New member
זה באמת לא קללה

אז מה לך ולנטיותיו המיניות של גאידמק?

למה לי?

במלחמה מישהו בא לבקר אותי? לא. במלחמה מישהו עזר לי כלכלית? לא. שני ההורים שלי עצמאיים. והאם תושבי שדרות רכשו מהם את השירותים שהם מספקים? לא. מה תושבי הדרום עשו? העלו מחירים של צימרים ומלונות כדי לדפוק לנו את הצורה עד הסוף. אני מבינה שהם לא אשמים, אבל אני לא מוכנה לנסוע לשם, לבזבז כסף, לבזבז יום לימודים או יום עבודה, כדי לתרום להם 10 ש"ח. לא טוב להם שם? שיעזבו, שיתחילו לעזור לעצמם במקום לבכות 7 שנים כמה שהמדינה דופקת אותם. כולם כבר הבינו שהמדינה לא עוזרת פה, אז למה להמשיך לבכות? למה לטחון מים? קחו את עצמכם בידיים ותתחילו לעזור לעצמכם. שלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד מצטערת שזה המצב בו הם חיים, וכשהילד בן ה 8 איבד רגל אני בכיתי, לא סתם היו לי דמעות בעיניים, אני בכיתי בטירוף. הייתי בדרך לאוניברסיטה כשראיינו ברדיו את האמא. ברגע שהיא אמרה שהילד הגדול התקשר אליה ואמר: " אמא נפצענו", התחלתי לבכות, עצרתי את הרכב כי לא יכולתי לנהוג עם דמעות בעיניים, לא ראיתי כלום. ולמה? כי הילדים האלה לא אשמים. לאבד רגל בגיל 8 זה כאילו סוף העולם בשביל הילד. ילד שאוהב לרוץ, לשחק כדורגל, לטייל, פתאום להתעורר בלי רגל? ילד בן 8 לא יכול לקחת את עצמו ולעוף משם. אבל ההורים יכולים לעשות הכל כדי להגן על הילדים שלהם. תעופו משם, תשכרו דירה איפשהו, תשלחו את הילדים למשפחה שגרה איפשהו במקום אחר, תקחו הלוואות אם אין לכם כסף לזה, אבל תעשו משהו בשביל הילדים שסובלים שלא באשמתם. וכן, גם עכשיו אני בוכה, אני חושבת על הילד הזה ולא מסוגלת להפסיק לבכות. זה שאני אבוא ואגיד להם "הנה אני פה, חבל לי עליכם, קחו 100 ש"ח" לא יעזור לאף אחד. אני לא יכולה למגן להם את הבתים, אני לא יכולה לעצור את הקסאמים ואני ממש לא יכולה להחזיר לילד את הרגל שלו, אז בשביל מה ?

TheBigBrother

New member
תפתחי להם קבוצת אימון אישי

של "איך לעזוב את הכל כולל בית שהשקעת בו מאות אלפי שקלים ולהתחיל הכל מחדש בעיר אחרת עם כמה שקלים ומשפחה להאכיל"

אף אחד לא יכול להגיד שזה קל...

זה מאוד מאוד מאוד קשה כלכלית, אבל לפחות כולם יהיו בחיים. עדיף למות עם בית או לחיות בשכירות? תראה, יש כמה סוגי אנשים שם. אלה שמסוגלים כלכלית לקום ולעזוב הכל ולחיות חיים טובים במקום אחר, ולא עוזבים מבחינה אידאולוגית, שכמה שזה לא יפה להגיד, אבל אני לא מרחמת עליהם בכלל, לעומת זאת אני מאוד מרחמת על הילדים שלהם שצריכים לסבול ולחיות בפחד בגלל שלהורים שלהם יש איזה רעיון מטורף בראש. הסוג השני הם אנשים שפשוט לא מסוגלים מבחינה כלכלית לעזוב בלי למכור את הבית, שכמובן אף אחד לא יקנה עכשיו, ופה המצב הוא הרבה יותר מסובך. אם הממשלה לא פותרת את הבעיה בשדרות לפחות שתעזור לאנשים האלה במתן הלוואות עם תנאים נוחים ואפילו מענקים כלשהם שלא צריך להחזיר שיעזרו להם להתחיל חיים חדשים במקום אחר.

TheBigBrother

New member
אידיאולוגיה זה מכובד

לא לפחד וללכת עם ראש מורם זה גם לא מעט.למרות שאין ספק שעל הילדים ההשפעה היא שונה לגמרי. אני לא מאמין שנשארו יותר מדי אידיאולוגים שם, זה לא גוש קטיף.אם תתני לכל המפגינים דירה זהה או בית זהה במקום אחר אני בטוח שרובם יסכים לעבור.ושוב, אסור לשכוח שיש גם בעלי עסקים מקומיים שלהם זה בעייתי כפליים

למעלה