סעיפים בחוזה

aristoman

New member
סעיפים בחוזה

שלום לכולם. יש איזשהי מערכת מסויימת שפיתחתי באינטרנט, המטרה היא שחברות ישלמו עבור שימוש במערכת הזו. אני לא מעוניין לרשום עסק, וכל הכרוך בזה. לכן אני מתכוון לעשות את הדבר בשיתוף פעולה עם איזשהי חברה מסויימת, כאשר החברה הזו תקח על עצמה את ההוצאות (שהם ממש קטנות) של הפעלת המערכת וכמו-כן המערכת תהיה שייכת בעצם לחברה. על איזה סעיפים בחוזה אני צריך לעמוד על כך שהמערכת עדיין שייכת לי ב - 50% וכך גם כל הרווחים ממנה ? איזה סעיפים אני צריך לשים לב שלא יכניסו לי אותם לחוזה ?

ציפי ג

New member
אתה סותר את עצמך

אם המערכת שייכת לחברה, היא לא שייכת לך, בכל אופן לא ב100%. אי אפשר לענות על שאלה כזו באינטרנט. יתכן למשל שהמערכת שלך היא פטנט, ואז יש עלויות לרישום פטנט, יתכן ויש זכויות יוצרים, יש סוגים שונים של פחים שנופלים לתוכם, ויש שיקולים לכאן ולכאן אם לפול לבור או לא. אתה צריך לקחת עו"ד.

י.נ

New member
לא נראה לך יותר פשוט לרשום עסק?

זה לא סיפור כזה גדול, וככה אתה לא תלוי בחסדים של אחרים.

ציפי ג

New member
אם רק הרישום היתה הבעיה אולי ינ

צודק, אבל מה עם מימון, מה עם הפצה, מה עם פרסום? יש אנשים שיודעים להמציא, אבל לא יודעים לשווק. לא כולם זה פורד ואדיסון. היה איזה ממציא אחד בארה"ב שרשם על שמו כמויות של המצאות. את רובן הוא לא שיווק, אבל הוא התעשר מלגבות אחוזים על מכירת ההמצאות לאחרים.

aristoman

New member
אוקיי...

העניין הוא כזה, בסה"כ המערכת תהיה שייכת לחברה הזו, כשהלקוחות ישתמשו בשירות הזה הם יעבוד מול החברה הזו. אבל אני אמור לקבל 50% מהרווחים, כלומר אני נותן להם את המערכת שפיתחתי, ברגע שננתי לחברה הזו אותה היא כבר שייכת להם ואת כל שאר העבודה הם עושים בעצם, כולל השקעות, שיווק וכ´ והכל רשום על שם. הם מוכנים לשלם לי 50% מהרווחים אין עם זה בעיה, מה שאני שואל זה באופן כללי לאיזה סעיפים בחוזה אני צריך לשים לב במיוחד שיהיו או שלא יהיו בו.

Pini1

New member
להבנתי , זה אמור להיות חוזה

מכירה וקניה רגיל , כאן הרעיון והפטנט נמכרים (הם הנכס הנדון). ובנוסף להכניס כמה סעיפים של תמלוגים בגין ה-50% שמועברים אליך באופן שוטף. אופן העברה /צורות תשלום/מועד/ועוד. זה לא אמור להיות מסובך.

דובי123

New member
עצות

1. אך תעביר בעלות על התוכנה אלא תן רק רישיון לשימוש בה 2. את התמלוגים [או כל הגדרה אחרת] אך תקבע מהרוחים אלא מההכנסות על הרוחים אפשר להשפיע בקלות ע"י משכורות מנופחות ועוד ואם הרוחים שלילים עליך לשלם לחברה? אין אתה רוצה בזה אני מניח ולכן אל תקבע מהרוחים

למעלה