סעיפי ליקוי

avolcoff

New member
סעיפי ליקוי

מישהו מכיר אתר שניתן למצוא בו הסבר על כל סעיף ליקוי צה"לי ?

רטוש

New member
הייתי ממליץ למנהל האתר למחוק הודעה

מסוג זה לגמרי , כדי שלא תנתן כאן יד לזליגת מידע גם דרך מסרים אישיים בין משתמטים למיניהם.

avolcoff

New member
חבל מאוד שאנשים לא הפנימו את הרעיון

של האינטרנט מה הקשר למשתמטים ? אני חשבתי לתומי שפורומים נועדו לשתף מידע ולא למדר מידע עם כל הכבוד זה אינטרנט - לא צבא

למה הפכת אותו למשתמטים למיניהם?

הוא בא לחפש מידע ולאו דוקא לקבל מתכון להשתמטות.

רטוש

New member
עמית ידידי, ישנה סיבה טובה מאוד

מדוע צה"ל ממדר את ספר הפרופילים, (ולא לא -בסטימצקי אף אחד לא ימצא אותו...) -ברמה התחיקתית הפורמלית עיון ושימוש בו למטרות פרטיות עלידי גורמים בלתי מוסמכים מהווה עבירה פלילית לא פחות. מי שמעוניין לקבל סעיפי פרופיל בצורה כזאת איננו עושה זאת לצורך שעעשוע אקדמי- המתכון הפרקטי להשתמטות מונח בין השאר כאן. אם אתה מכוון כאן לעקרון "חופש המידע" פרופר אינני מתכחש לחשיבותו. מאידך, כך מתברר שישנה מציאות חוץ-וירטואלית מוחשית לא פחות שבה מתגלמת תופעה חברתית אדירת מימדים בה טיפוסים שונים מנצלים את יכולתם להשיג מידע כדי להערים על מערכת הבריאות הצה"לית להתחזות או להחריף בצורה קיצונית את מחלותיהם. המערכת שמובנית בצורה כזו אם אנחנו בוחנים כאן על כפות המאזניים את ערך "חופש המידע" מול הצורך לעזור למערכת לשמור על מערכת סינון בלתי תלויה (בין מי שבאמת התמוטט לבין מי ש'מתחלה' או שקצת קשה לו). אני נותן משקל גדול יותר לכף השניה - אני מדגיש האינטרס במקרה הספציפי הזה של מערכת הצה"לית תואם בדיוק את המגמה של החברה העברית ככלל ושלנו כמילואמניקים פעילים בפרט לשמור על המערך המילואים מפני קריסה. מקווה שעניתי

ניר נגר

New member
היי עמית, אני מסכים עם רטוש...

אם יש לאותו גורם בעיה בריאותית, שיטפל בה באופן פרטי או דרך הצבא ואז הוא יידע את הסעיף הבריאותי הרלוונטי לבעיה שלו. בקשת כל הסעיפים הרפואיים נשמע לי כהשגת מידע לשם מציאת הסעיף שיהלום את כישורי ההתחמקות שלו ממילואים, שכן תראה לי סיבה אחת נוספת לשם השגת המידע הזה? מידע כזה לא יעבור פה בפורום... אנחנו פורום מילואימניקים ולא פורום משתמטים...

פלסטיק

New member
אני לחלוטין לא מסכים../images/Emo70.gif

אדם צריך להיות מודע לזכויותיו. דין פרופיל בריאותי כדין אפוד קרמי. כאן בפורום הראתי את האבסורד הצהלי שבו חייל יכול להיות כשיר לשירות בשטחים עם פרופיל 31 או פסול לשירות בשטחים עם פרופיל 64, הכל תלוי בכמה הוא מקורב לועד העובדים הצהלי (או בשפה אחרת, אם הוא מילואימניק או סדירניק) אני מכיר אישית אנשים לא מעטים (עשרות) שנפגעו בצה"ל בגלל טיפול רפואי קלוקל או בגלל משימה שלא תואמת את מגבלותיהם הפיסיות. חלקם גם תבעו את צה"ל וזכו. צה"ל עצמו הכיר בכך ולכן בניגוד ללפני 20 שנה כשהיתה עבירה לפנות לרופא אזרחי כיום זה מותר. מכיוון שצה"ל מפקיר את בריאות חייליו ובמיוחד מפקיר את בריאות המילואימניקים אין להם ברירה אלא לדאוג לעצמם (בדיוק כמו ציוד לחימה חסר או לא תקין). כדי לדאוג לעצמם על החיילים להכיר היטב את ספר הפרופילים

רטוש

New member
כדאי להעמיד את הדברים בפרופורציות

כמי שהציץ מדי פעם אל הפורום הזה -אני חייב להודות שעד לאחרונה נטיתי להתבלבל בינו לבין הפורום לבישול בגלל שלל ה"מתכונים לתחמון" או פורום מקלחות עקב עודף העצות ל"סיבון". תראה פלסטיק, עד כה הבלגתי ואין לי כל כוונה להתעמת איתך על רקע פרסונלי, "טענת בעבר פעם הייתי מלא מוטיבציה ואחרי פשוט נמאס לי והחלטתי להוריד פרופיל" אני גם מאמין לך שאתה פועל מתוך ראיית עולם ביקורתית שאני יכול לכבד מאוד בחלקה בסיטואציות אחרות - אבל נראה לי שכשאתה טוען בנחרצות "על החיילים להכיר היטב את ספר הפרופילים" דרוש כאן גילוי נאות מצדך כדי שנדע מאיזה מקום אתה מגיע. כפי שטענת וכתבת כאן בעבר הורדת לפרופיל 45 נפשי לא בגלל קשיים נפשיים אובייקטיבים או בעיה רפואית אלא פשוט "כי נשבר לי הזין מהמערכת והבירוקרטיה " ומאז אתה מעודד כאן לא פעם אנשים שעדיין מתלבטים, כולל במסרים אישיים, ללכת לקב"ן ו"לספר לו סיפורים" כדי להשתחרר גם אם הם בכלל מצהירים שאין להם בכלל בעיה נפשית. אייל גבעוני העיר לנו ובצדק לגבי העובדה שאנחנו מכלילים את כל מי שהוריד פרופיל בלי להתייחס לאופי השירות שהוא מבצע בפועל, ומצד שני לא מתייחסים בצורה ביקורתית מספיק לתופעת קבוצת המילואים ה"וירטואלים" - -ע"פ הצהרותייך בעבר נראה שבמקרה ה'טוב' אתה נמנה על הקבוצה הזו בדיוק. ונושא האפודים הקראמים למשל –עם כל הכבוד לא ממש נוגע לקבוצה בה אתה פועל. נראה לי שהרוח החדשה שמובלת כאן הרבה בזכות השינויים בהנהלת הפורום, אכן פועלת לשינוי אוכלוסיית היעד אליו פונה הפורום הזה פחות לכאלה הזקוקים ל"מתכוני בישול" וקומבינות ו"איך לתחמן" תחת הסיסמה של "המפקדים מחורבנים, הקצינים טיפשים- אז יאללה נתחמק" ויותר לקבוצה הרבה יותר קטנה אמנם שמצד אחד לוקחת ותמשיך לקחת בעול המשמעותי ומצד שני דווקא שכזאת הלגיטימיות של דרישותיה וביקורתה הנוקבת ביותר את המערכת הצבאית עם כל הכבוד ל"מובטלים הסמויים" היושבים בצד היא הרבה יותר מוסרית ולגיטימית ושכזאת בסופו של דבר תהיה יותר אפקטיבית. אף אחד לא מתכחש לחשיבות עקרון "חופש המידע" בכל נושא ונושא. אני גם תומך בסובלנות כלפי מי שבאמת איננו כשיר, מצד שני כמי שיש לו פרספקטיבה נוספת כבן למטפל אזרחי וקב"ן במשך שנים רבות צריך להבין ולהפנים את העובדה כי תהליך הליברליזציה (ויש לכך יתרונות) שעברה מערכת הבריאות בצה"ל יצרה מצב בו כל מי שלא כל כך מתחשק לו לנצל ולהערים על המערכת כדי להתחמק ממחויבותו.

רטוש

New member
כדאי להעמיד את הדברים בפרופורציות

כמי שהציץ מדי פעם אל הפורום הזה -אני חייב להודות שעד לאחרונה נטיתי להתבלבל בינו לבין הפורום לבישול בגלל שלל ה"מתכונים לתחמון" או פורום מקלחות עקב עודף העצות ל"סיבון". תראה פלסטיק, עד כה הבלגתי ואין לי כל כוונה להתעמת איתך על רקע פרסונלי, טענת בעבר :"פעם הייתי מלא מוטיבציה ואחרי זה פשוט נמאס לי והחלטתי להוריד פרופיל" אני גם מאמין שאתה פועל מתוך ראיית עולם ביקורתית שאני יכול לכבד מאוד בחלקה בסיטואציות אחרות . אבל נראה לי שכשאתה טוען בנחרצות "על החיילים להכיר היטב את ספר הפרופילים" דרוש כאן גילוי נאות מצדך כדי שנדע מאיזה מקום אתה מגיע. כפי שטענת וכתבת כאן בעבר הורדת לפרופיל 45 נפשי לא בגלל קשיים נפשיים אובייקטיבים או בעיה רפואית אלא פשוט "כי נשבר לי הזין מהמערכת והבירוקרטיה " ומאז אתה מעודד כאן לא פעם אנשים שעדיין מתלבטים, כולל במסרים אישיים, ללכת לקב"ן ו"לספר לו סיפורים" כדי להשתחרר גם אם הם בכלל מצהירים שאין להם בכלל בעיה נפשית. אייל גבעוני העיר לנו ובצדק לגבי העובדה שאנחנו מכלילים את כל מי שהוריד פרופיל בלי להתייחס לאופי השירות שהוא מבצע בפועל, ומצד שני לא מתייחסים בצורה ביקורתית מספיק לתופעת קבוצת המילואים ה"וירטואלים" - -ע"פ הצהרותייך בעבר נראה שבמקרה ה'טוב' אתה נמנה על הקבוצה הזו בדיוק. ונושא האפודים הקראמים למשל –עם כל הכבוד לא ממש נוגע לקבוצה בה אתה פועל. נראה לי שהרוח החדשה שמובלת כאן הרבה בזכות השינויים בהנהלת הפורום, אכן פועלת לשינוי יעודי אליו פונה הפורום הזה פחות לכאלה הזקוקים ל"מתכוני בישול" וקומבינות ו"איך לתחמן" תחת הסיסמה של "המפקדים מחורבנים, הקצינים טיפשים- אז יאללה נתחמק" ויותר לקבוצה הרבה יותר קטנה אמנם שמצד אחד לוקחת ותמשיך לקחת בעול המשמעותי ומצד שני דווקא שכזאת הלגיטימיות של דרישותיה וביקורתה הנוקבת ביותר את המערכת הצבאית עם כל הכבוד ל"מובטלים הסמויים" היושבים בצד היא הרבה יותר מוסרית ולגיטימית ושכזאת בסופו של דבר תהיה יותר אפקטיבית. אף אחד לא מתכחש לחשיבות עקרון "חופש המידע" בכל נושא ונושא. אני גם תומך בסובלנות כלפי מי שבאמת איננו כשיר, מצד שני כמי שיש לו פרספקטיבה נוספת כבן למטפל אזרחי וקב"ן במשך שנים רבות צריך להבין ולהפנים את העובדה כי תהליך הליברליזציה (ויש לכך יתרונות) שעברה מערכת הבריאות בצה"ל יצרה מצב בו כל מי שלא כל כך מתחשק לו לנצל ולהערים על המערכת כדי להתחמק ממחויבותו.

פלסטיק

New member
תגיד, אתה בסדר../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני מעולם לא הורדתי פרופיל על סעיף נפשי או שהורדתי פרופיל בגלל חוסר מוטיבציה. אני לא מכיר את תיק השירות שלך אבל תיק השירות שלי מפואר יותר מאשר תיק השירות של 95% מחיילי צה"ל, כנראה שגם יותר משלך. הסיבה שאני מכיר אנשים רבים שנפגעו בריאותית וצה"ל זנח אותם היא משום שאני שירתתי ביחידה התנדבותית מאוד מובחרת ואנשים נהרגו ונפצעו שם. הסיבה שהפרופיל שלי ירד היא בגלל פציעה. למרות הפרופיל הנמוך (יחסית) שלי אני אחד החיילים המבוגרים יותר שהשתתפו במבצע חומת מגן. אני לא יודע מהו עברך הבטחוני אבל אל תנסה לחלק לי סעיפים נפשיים כי אין לך תשובה לטיעונים שלי. אני בא עם טיעונים מעמדה של חוזק ולא מעמדה מתנצלת של חולשה. בקיצור - לך תטפס על עץ אחר

רטוש

New member
"כתר פלסטיק"- היש אמת בפרסום???

אני מצטט אותך מתגובתך הנוכחית " הפרופיל שלי ירד בגלל פציעה". נכון כתבת גם את זה בעבר. במקום אחר כתבת ואני מצטט "אחרי היחס אלי בשנים האחרונות הורדתי את הפרופיל ל 45." במסרים פרטיים המלצת -- מניסיונך האישי-- לפנות לקב"ן ולהתחיל ל'סבן' מתוך כבוד עקרוני לצנעת הפרט ולעובדה שהיית לוחם מן השורה כמו כולנו אני מעדיף לא להרחיב את הדיון כאן גם אם ברור לי שתמשיך להכחיש... יום טוב

פלסטיק

New member
חמוד, ככה אתה מצדיק שקרים והשמצות?

אל תתחיל לסבן עם צנעת הפרט. ככה אתה מצדיק את זה שאתה משקר ומשמיץ אותי? מכיוון שאתה פשוט משקר ומשמיץ אותי אתה מנסה להציג את זה כאילו אתה מנסה להתחשב בי. אז גם אני נשמה רחומה ולא אפרסם את זה שאתה ממליץ במסרים פרטיים על פדופיליה מנסיונך האישי. זאת למרות שכמובן בטח תכחיש את זה שהצעת לארגן אורגיות עם קטינות. זו דרך הויכוח שלך בפורום, במקום להתייחס לגופו של עניין אתה מעדיף לפסול את האנשים כי הם נשים/פרופילניקים או כל סיפור אחר. אם מישהו איננו על הקריטריון המועדף שלך להשמצה אז מדוע לא תמציא עליו שקר? אני בחיים לא פגשתי קב"ן, אין לי מושג איך מורידים פרופיל אצל קב"ן כך שלא יכולתי להמליץ על זה. לא הייתי לוחם מין השורה כמוך, הייתי הרבה יותר לוחם ממך. אין לי מושג מי ומה אתה, פגשתי המון גיבורים כמוך ששירתו בשק"ם ובמקבילותיו. כמה שאני הלכתי בארץ אוייב אחורנית אתה לא הלכת קדימה, אתה עוד לא התחלת לעשות שבריר מכמות ימי המילואים שאני עשיתי. אני סיבנתי את המערכת בכך שהעלאתי פרופיל הרבה מעבר לקריטריונים רפואיים ומכיוון שהמערכת לא התנהגה כיאות כיום הפרופיל הרפואי שלי פשוט תואם את מצבי האמיתי. יש לך חתיכת חוצפה לעמוד לשקר להשמיץ ולחלק ציונים לאנשים שאין לך מושג מיהם ומהם

פלסטיק

New member
זה לא ויכוח אלא שקרים ולשון הרע../images/Emo31.gif

ויכוח הוא כשיש שתי עמדות שונות וכל אחד מנסה לשכנע בצדקת טיעוניו פה יש שקרים ולשון הרע של משתתף אחד בפורום על חבר אחר בפורום. מדובר על משהו שמפר לפחות שניים מחוקי הפורומים (עבירה על החוק ופגיעה במשתתף אחר). אני לא מבין מדוע אתה מאפשר במה לצורת התנהגות בזו בפורום אותו אתה מנהלץ

פלסטיק

New member
השאלה עלתה פעמים רבות

ואף אחד לא מצא כזה היתה כאן מישהי שטענה שהיא קצינת קישור והיא אמרה שניתן להשיג את הספר בסטמצקי בהצלחה

למעלה