כדאי להעמיד את הדברים בפרופורציות
כמי שהציץ מדי פעם אל הפורום הזה -אני חייב להודות שעד לאחרונה נטיתי להתבלבל בינו לבין הפורום לבישול בגלל שלל ה"מתכונים לתחמון" או פורום מקלחות עקב עודף העצות ל"סיבון". תראה פלסטיק, עד כה הבלגתי ואין לי כל כוונה להתעמת איתך על רקע פרסונלי, "טענת בעבר פעם הייתי מלא מוטיבציה ואחרי פשוט נמאס לי והחלטתי להוריד פרופיל" אני גם מאמין לך שאתה פועל מתוך ראיית עולם ביקורתית שאני יכול לכבד מאוד בחלקה בסיטואציות אחרות - אבל נראה לי שכשאתה טוען בנחרצות "על החיילים להכיר היטב את ספר הפרופילים" דרוש כאן גילוי נאות מצדך כדי שנדע מאיזה מקום אתה מגיע. כפי שטענת וכתבת כאן בעבר הורדת לפרופיל 45 נפשי לא בגלל קשיים נפשיים אובייקטיבים או בעיה רפואית אלא פשוט "כי נשבר לי הזין מהמערכת והבירוקרטיה " ומאז אתה מעודד כאן לא פעם אנשים שעדיין מתלבטים, כולל במסרים אישיים, ללכת לקב"ן ו"לספר לו סיפורים" כדי להשתחרר גם אם הם בכלל מצהירים שאין להם בכלל בעיה נפשית. אייל גבעוני העיר לנו ובצדק לגבי העובדה שאנחנו מכלילים את כל מי שהוריד פרופיל בלי להתייחס לאופי השירות שהוא מבצע בפועל, ומצד שני לא מתייחסים בצורה ביקורתית מספיק לתופעת קבוצת המילואים ה"וירטואלים" - -ע"פ הצהרותייך בעבר נראה שבמקרה ה'טוב' אתה נמנה על הקבוצה הזו בדיוק. ונושא האפודים הקראמים למשל –עם כל הכבוד לא ממש נוגע לקבוצה בה אתה פועל. נראה לי שהרוח החדשה שמובלת כאן הרבה בזכות השינויים בהנהלת הפורום, אכן פועלת לשינוי אוכלוסיית היעד אליו פונה הפורום הזה פחות לכאלה הזקוקים ל"מתכוני בישול" וקומבינות ו"איך לתחמן" תחת הסיסמה של "המפקדים מחורבנים, הקצינים טיפשים- אז יאללה נתחמק" ויותר לקבוצה הרבה יותר קטנה אמנם שמצד אחד לוקחת ותמשיך לקחת בעול המשמעותי ומצד שני דווקא שכזאת הלגיטימיות של דרישותיה וביקורתה הנוקבת ביותר את המערכת הצבאית עם כל הכבוד ל"מובטלים הסמויים" היושבים בצד היא הרבה יותר מוסרית ולגיטימית ושכזאת בסופו של דבר תהיה יותר אפקטיבית. אף אחד לא מתכחש לחשיבות עקרון "חופש המידע" בכל נושא ונושא. אני גם תומך בסובלנות כלפי מי שבאמת איננו כשיר, מצד שני כמי שיש לו פרספקטיבה נוספת כבן למטפל אזרחי וקב"ן במשך שנים רבות צריך להבין ולהפנים את העובדה כי תהליך הליברליזציה (ויש לכך יתרונות) שעברה מערכת הבריאות בצה"ל יצרה מצב בו כל מי שלא כל כך מתחשק לו לנצל ולהערים על המערכת כדי להתחמק ממחויבותו.