בערך
הנושא היה -חורף-פחד-אמונה-דת- זאת אומרת שיש את החורף שזה אחד הדבריים השטחיים בפעילות, החורף יש לו את המנהגים שלו ויש בו פחד(למשל מסרט או ברקים) שאחר כך זה מפתח אמונה. או אמונה תפלה כלשהיא כמו יום מפחיד בשנה(למשל יום שישי ה13) או אמונה למען דמות מסוימית(דמות בסרט או דמות אלוקית), האמונה הזו מתחזקת למשל בדת, מערך הפעולה בעצם התחלק ל 2 חלקים מרכזיים בפעילות ועוד 2 חקלים מאוד משניים בלי פיתוח עלילה
אני כותב בלשון עבר ורבים כי ככה נוח לי
חורף: התכנסנו בתוך חדר קר ושם כל אחד הכין לעצמו תה חם, לאט לאט חיממנו את החדר ונכנסו לשק"ש - עשינו משחק של מי השורה הזו בנושא חורף (מתוך השקש"ים עם תה חם ביד) חורף-פחד: ראינו 2 סרטים מפחידים (שלא החלטתי עליהם) ולקראת סוף הסרט (הפסקה האחרונה) שאלתי אותם על אמונה ועל הפחד - עשינו מתודה כמו שמש אסוציציות רק שאני לא זוכר אותה כעת פחד: היתה מעין מתודה של מעגל ווידוים משהוא מאוד דומה לאמת או חובה אבל היה קשור בפחד. את החוקים כתבתי במפורט במערך ואני כבר לא זוכר אותם. הייתה עוד מתודה אבל אותה אני ממש לא זוכר בלק"ש (בלי קשר לעולם): היו להם שעה וחצי פנויות לגמרי בלי מתודות, השעה וחצי הזו היתה בחדר אחר בו הייתה רק מנורת אולטרא סגול ונרות, הם היו אמורים לפתח לעצמם את האווירה אמונה: לקראת 6 בבוקר הייתה ארוחת בוקר מסודרת, לכל "מאכל" (בעיקר ג'חנון היה אמור להייות שם עם סלט וקוט'ג). היה סוג של "עתידה" זה היה אמור לפתח נושא שיחה כלשהוא. אח"כ היתה מתודה קצרה שאני לא זוכר, ועכשיו שאני חושב על זה אני לא בטוח אם כתבתי אותה (נראה לי השארתי שורה ריקה) הפסקה קצרה דת: עשינו פעילות כלשהיא בקלפים שבה הם היו צריכים להתאים 3 דתות ןככה לגלות עליהם מידע(אוף, היה כל כך קשה להכין את זה ומרוב עצבים זרקתי הכל לפח)בסוף המתודה חילקתי לכולם כיפות (שקניתי בירושלים ב 3 ש"ח לאחת) ולמנצח היתה כיפה צהובה/זהובה שכתוב עליה "מלך" ב9 בבוקר הלכנו לבית הכנסת ביישוב סיכום: הייתה מתודה קצרצרה שהייתה אמורה לסכם ולענות על שאלות. המתודה הייתב במעין תחנות שבכל אחת הייתה מזכרת מפעילות כל שהיא, הם היו צריכים להיזכר ולהגיד איך היא הייתה, בסוף חילקתי את המזכרות לחניכים בתקווה ויישמרו עליהם.
למתענינים: את הנושא לפעולה בניתי ככה: בהתחלה בכלל היה לי נושא אחר וזה "התנועה שלי" אחרי שדיברתי עם הרכז על הנושא שהעלתי לפה לפני שבוע(היציאה המוקדמת) הוא העלה לי רעיון לגיבוש הקבוצה, לבנות להם מחנה, מקום שבו יוכלו לשהות. לקחתי את הרעיון של הרכז וביחד עם הרעיון של נושא חודשי "התנועה שלי" חיברתי אותם לפעולה אט אט שעלה השבוע הבנתי שעלי לגנוז את הרעיון בגלל הגשם. ואז בגלל הביאוס מהגשם חשבתי על פעולת חורף שזו הייתה פעולה מוצלחת ביותר שלי שנה שעברה. פתאום גילתי שזה יוצא שהשבוע זה יום שלישי ה13. אמרתי אוקי, נוסיף, גם חורף וגם פחד. במהלך השבוע נסעתי באוטובוס והתחלתי לכתוב טריטמנט(זה מעין תסריט של הפעולה - בערך מה שכתבתי כאן, אני משתמש בזה לפעולות ארוכות ומחנות בשביל לצייר לעצמי סקיצה של איך תראה הפעילות) האטובוס עבר ליד בית כנסת ופתאום חשבתי שיכול להייות נחמד לחבר לפחד "אמונה" ואז גם החלטתי להוסיף על הדרך דת. והבנתי שהכל מאוד מתקשר אחד לשני כשיש ליל חורף למשל.בן אדם מפחד הוא לא יודע מה צפוי לו. הוא מפתח אמונה-"מה הוא חושב שיקרה" ברגע שלאותה אמונה יש מספר רב של מאמינים נפתחת כת או דת. הדת מפתחת את עצמה וסוחפת עוד אנשים. הכל היה לי פתאום מאוד הגיוני וככה החלטתי מה יהיה הנושא. (כמובן שבשביל למשוך אותם הנושא הרשמי היה "יום שישי ה 13") - היה קשה לשחזר את זה!. אבל לפחות עכשיו אני אשלח לפה את הרכז(הוא לא מאמין לי שזאת הייתה פעולה טובה). גידי