סעמק

סעמק

נתחיל מהתחלה - יש לי שני סבים קירחים ואבא קירח (מגיל 20). בואו נגיד שבגיל 22 אני טיפה מתחיל לאבד שיער, לא משהו קיצוני, אבל רואים שזהו תחילתו של הסוף. נשאלת השאלה האם התחיל לטפל בזה ולהילחם על כל שערה או להשלים עם גורלי? (או שמא הגנים שלי) זה בכלל חשוב? שיער שווה טיפול של אלפי שקלים (לאורך זמן)

MetalSinagouge

New member
הצעות:

ללכת ללמוד ביולוגיה ימית, ולהתחיל להסתובב עם מעיל סינטטי כל הזמן. לומר לשיער שלך שהוא לא יכול להתפטר כי אתה מפטר אותו ולהתחיל לגלח את הראש. יש כאלה שזה מתאים להם. הפרדוקס המעניין שברצוני לעיר את עינייך לגביו הוא כזה: אתה מעוניין למנוע התקרחות, על מנת (בתכלס) להראות מושך כלפי המין היפה. א-ב-ל, בשביל זה אתה צריך כסף. א-ב-ל אם יש לך כסף, למין היפה לא אכפת כמה שיער יש לך על הראש! סתם. זה היה מטומטם. אם הייתי במקומך הייתי הולך על המראה החלק- זה גם הרבה יותר זול, גם קצת יותר טבעי מהשתלות למיניהן או כל מיני באלגנים וגם... זה לא כזה משנה. ממילא מתים בסוף, לא?

זו בדיוק השאלה

האינסטינקט הראשוני שלי (שלנו?) הוא להתנגד לתופעה לא נשלטת כזו. וכשאני בוחן את ההשלכות אני מבין שאני באמת לא רוצה להתקרח, אבל... אבל כשאני מנסה לכמת כמה שווה לי להשקיע בטיפול כזה או אחר (לצורך הדיון נניח שיש טיפול אפקטיבי ב-100%), אני לא מסוגל לקבוע כמה שווה לי השיער שלי. אולי זה בגלל שבאמת לא ניתן לתמחר כזה דבר, אבל אנשים כבר מתמחברים כמה עולה להיות ללא שיער (ע"י ליזר, למשל) או כמה שווה עור חלק ואפילו אף חדש. אז הטענה שלך ש"בין כה וכה מתים" יכולה להיות או לא רלוונטית או שכל העולם הולך ראש בקיר תחת סוג מסויים של עיוורון? (מטריקס מישהו?)

MetalSinagouge

New member
לא'דע...

נראה לי שזה לא שאי אפשר לתמחר... פשוט קשה לקבל את זה שהתפיסה העצמית הגופנית שלך תשתנה. המראה עצמו אולי לא כזה קריטי כמו הרצון לעצור את הזמן. אבל אי אפשר לדרוך באותו נהר פעמיים, או משו

Blutige Erde

New member
פתור את הדילמה לפי התנ"ך, כמובן.

אלישע התהלך לו ברחוב, כשפתאום חבורת נערים צחקה על הקרחת שלו. מה עשה הנביא החביב? שילח בהם דובים רעבים. עכשיו מי אמר שדת ושיעורי תנ"ך לא מועילים בכלום? יש שם מוסרי השכלים מאוד חינוכיים!
ועכשיו ברצינות, פשוט עשה מה שטוב לך ואל תטרח להעיף אפילו מבט אחד לעבר אחרים. הם לא חיים עם הגוף שלך, אתה חי. פשוט תעשה מה שאתה חושב שתוכל לחיות איתו. ואם לדעתך קרחת זה לא נורא, אז זהו זה, כל עוד זה עובד עבורך.

מה את היית עושה?

ושאלה מציקה - היית יוצאת עם קירח? (האם זה משפיע על התשובה לשאלה הראשונה?)

Blutige Erde

New member
אם הייתי גבר והייתי מתחילה להתקרח,

בטח הייתי אומרת, 'יאללה, נעשה גלח על הכל וזהו, למי יש כוח', או משהו כזה.
אבל יש לי נטיה לעשות דברים מתוך גחמה. אז אל תקשיב לי בקטע הזה. אני לא חושבת שהדבר הראשון (או השני או השלישי או השביעי) שבנות מסתכלות עליו אצל בחור הוא אם הוא קירח או לא. קודם בא כל הקטע של שהוא לא ישקול 200 קילו, ואחרי זה האישיות ואחרי זה הפנים והכל. אז אני לא חושבת שיש לך מה לדאוג בהקשר הזה.

0Pandemonium0

New member
בתור ארוך שיער לשעבר

אני מוכרח לציין שאמנם קשה תמיד להתרגל למראה חדש, אבל בסופו של דבר תצליח למצוא את עצמך גם בתוכו ולהיראות יפה בעיני עצמך. כמו שמטאל אמר, והגדיר את זה בצורה טובה מאוד, זו תפישה עצמית גופנית. אתה פשוט צריך לשנות אותה עם הזמן. באמת שווה לבזבז כל-כך הרבה כסף על שיער? כמה הוא חשוב לך?

למעלה