ס'עמק

TheBeast

New member
חשבתי שאני האינפנטיל היחיד שיחשוב על זה ../images/Emo6.gif

לא, גמני חשבתי כך

אבל (אם לשמור על הרצף המטאפורי) - התאפקתי מלהגיב. אישית אני חושבת שזה ממש לא פייר - שלא לומר גס רוח - לבוא, 'לשחרר' וללכת. אני מבינה את הצורך, לא מסכימה עם הדרך. כשזה קורה, גם עם הילדים שלי או בעבודה, תמיד אחרי ש'שחררו' לידי אני שואלת: זהו? סיימת? אפשר עכשיו לדעת במה זכיתי שעשית את זה דווקא פה? האם יש משהו שאתה רוצה/צריך/מבקש חוץ מאשר להשתמש בי כבית קיבול למה שיצא ממך כרגע או שאני צריכה לעמוד פה לספוג ולשתוק? בטח כולם מכירים את המונח 'ונטילציה' - זה כשמישהו בא כדי לאוורר עניינים שמציקים לו ולקטר. זה טוב ויפה ואפשר להיות שם לונטילציה של מישהו, להקשיב לו ואולי אפילו להזדהות ולהנהן במקומות הנכונים - אבל תמיד אחרי הונטילציה נשאלת השאלה: ועכשיו מה? יופי, קיטרת הוצאת את הג'יפה אבל האם אתה רוצה לעשות משהו בנדון או רק להמשיך לקטר? מה שאפילו לא קרה כאן - כי אין לנו מושג מה קורה, רק קיבלנו את השורה התחתונה.

אני חייב לציין...

שאחרי התגובות הנ"ל, ההודעה שלך נשמעת נו-רא מגעילה

'צטערת

אבל הנה, אתה רואה - גם לי יש עניינים שלוחצים לי על הכפתורים הפרטיים שלי.

ToryMaster

New member
לפעמים

זה נורא מכעיס לפעמים שאתה רוצה מקום חם לשחרר בו, בלי שתצטרך לחשוב איך לתקן, ואנשים אומרים לך שזו לא הדרך וזה מכעיס אותם. אבל בגדול, בסופו של דבר זה לטובתך. אם יעל לא הייתה רוצה לעזור, היא הייתה יכולה לא להגיב, להגיד לעצמה "בעיה שלו", ולהמשיך הלאה.

אני מאמינה

שיש מקומות בהם ניתן רק לשחרר וזהו. אני גם מאמינה שיש חברים כאלה פה ושם לאנשים - חברים שאפשר לבוא אליהם, להוציא ת'ג'יפה וללכת. אישית אני לא כזו. שלא תבינו לא נכון, אני בעד להוציא ג'יפה - אבל שזה יהיה רק החלק הראשון. בחלק השני יש לי איזו צפייה שיגידו מה רוצים ממני כאוזן קשבת... ואם רק רוצים שאקשיב ולא אגיד שומדבר (לפחות לא עכשיו) - שישאלו אם אני בסדר אחרי ה-dumping הזה. קצת התחשבות.

n u t

New member
רק אני חושבת

שהוא התכוון שאחרי התגובות שדיברו על השירותים, אם קוראים את ההודעה שלך ככה (את הלשחרר וכולי), אז היא נשמעת מגעילה?
לא חושבת שהייתה פה העברת ביקורת על התגובה או משהו

ToryMaster

New member
אתה תמיד צוחק, לא? ../images/Emo3.gif

אני חושבת שזו נקודה חשוב להבהיר בין אם לזה התכוונת או לא.

נו מה?

אתה בטח גם רגיל לזה שלפעמים אתה מתכוון להצחיק ו-מה לעשות - לא יוצא מצחיק, נכון? ובמקרה של צחוק - או שהבדיחה לא הייתה מצחיקה, או שהקהל (טוב לא כולם, אני בכל אופן) לא קלט, או... שניהם. אני לא קלטתי צחוקים. במקרה דנן ההומור שלך עבר לי בטיסה מעל לראש. נסה שוב... וקצת
- משהו שתמיד סיקרן אותי: לסטנאפיסטים יש תהליך פוסט-מורטום? מישהו אובייקטיבי שהם יכולים לבדוק איתו למה משהו מסויים עובד ומשהו אחר לא?

אני יודע שהומור לא תמיד מצחיק...

במקרה הנ"ל לא היה ברור אם הבנת, או לא, את הבדיחה שלי (שבשביל הרקורד, עדיין מדובר בהערת שוליים שמטרתה להיות מעט מתוחכמת, אבל ממש מעט, ולא יותר מזה). לא צחקת? אוקי, כמו המשפט שאני תמיד משמיע לעצמי לפני הופעה אותו אמר האליל שלי ג'רי סיינפלד:
"nothing's funny all the time, even comedians, it's hit and miss"​
ולעניין ה-
...אין דרך מדעית לבדוק למה בדיחה מצחיקה או לא, אבל קומיקאי טוב יודע מתי איך ולמי לספר איזו בדיחה. יש אנשים שלא מבינים הומור ואיתם לא צוחקים, במקרה שכאן...איתך אני לא צוחק יותר, לא כי אני חושב שאת קרה ולא יודעת לצחוק, אלא כי ראיתי שאני לא מסוג הדברים שמצחיקים אותך וחבל שאני אבזבזב את זמנך וזמני (למרות שהנסיון אומר לי שעם הזמן את תצחקי גם מהשטויות שלי
). יש אנשים שהומור נמוך מתאים להם, יש כאלה שהומור מתוחכם וכו', הנוסחא להכנת בדיחה מוצלחת היא... סודית בהחלט
. אבל די לדבר על הומור. זה פורום רציני ועצוב. צריך לבכות.

לא שאלתי על שומדבר "מדעי"

Post Mortem - יענו אחרי המוות, זה כשאיזה עניין כבר מת לפחות מנסים להבין ממנו משהו... ללמוד לפעם הבאה. ברור לי שאין נוסחה, גם ברור לי שיש דברים ש'עובדים' ביום א' עם קהל אחד ו'נופלים' ביום ב' עם קהל אחר... לא על הקהל שאלתי. שאלתי על העיסוק שלך. איך אתה (או הקולגות שלך) לומדים משהו מתוך כישלון, או מתוך שלא עבד. >> יעל, מדברת באופן רציני על הומור

אהה...הבנתי אותך :)

כשבדיחה לא עובדת, מנסים שוב, אם היא לא עובדת שוב, באותה צורה (יש כל מיני רמות של הצלחה, למשל דממה, גיחוך, צחוק עז, כפיים וכו'), היא כנראה גם לא תעבוד בכלל. אם היא כן, צריך לבדוק מה נשתנה...הקהל? הזמן בה היא סופרה? הצורה? כעיקרון, בגלל שמרכיבים את הבדיחה הרבה גורמים, צריך לחשוב מה יכל לגרום לכשל שלה. מן הסתם, לא צריך לעשות מזה דוקטורט...אם בדיחה לא עובדת אחרי שניסינו לשנות משהו, פשוט זורקים אותה לפח וכותבים אחת אחרת או מוצאים לה שימוש אחר במידה וממש ממש חבל לנו עליה :)

למעלה