סערה בארץ וורדפרס

פגעסוס

Well-known member
סערה בארץ וורדפרס

עידן שלומן, פעיל אינטרנט מוכר, פתח אתר בכתובת wordpress.org.il. באתר הוא כתב מספר מילים על המערכת, נתן קישור להורדה שלה מהאתר של רן יניב הרשטיין, הוסיף גוגל אדסנס וכמובן, קידם את האתר שלו עצמו (ועוד כמה אתרים). רן יניב הרשטיין, שתירגם את וורדפרס לעברית, כתב פוסט זועם על האתר המדובר (http://ranh.co.il/archives/249/about-wordpress-org-il-signup-seo-and-idan-shloman ). תמצות הפוסט: עידן עובד בתחום האפור, לעידן אין קשר לוורדפרס למרות שאתר יוצר רושם שיש לו קשר כזה, עידן קישר ישירות לקובץ ההורדה של וורדפרס במקום לעמוד ההורדה שרן בנה, עידן משתמש בקישורים מוסווים, עידן מרוויח עמלה על כל אחד שמופנה לספקיות האחסון עליהן הוא ממליץ אבל הוא לא מיידע את הגולשים שלו על כך, רן פנה לחברה שיוצרת את וורדפרס בתלונה על האתר של עידן. ליאור כתב פוסט שבו הוא טוען שההשתלחות של רן היתה מוגזמת (http://he.liorsblog.com/?p=452 ) וגרר דיון מעניין בתגובות על אתיקה של בלוגרים ומקימי אתרים ברשת. התוצאות: האתר של עידן נמחק, הפוסט של רן נמחק בעקבות זאת. לאחר שיחת טלפון בין שני האנשים, האתר של עידן הוחזר בשינויים קלים והפוסט של רן גם כן. והנה הגענו לשאלה: אל תסתמכו רק על מה שכתבתי. תקראו את הקישורים, תגלשו לאתר והביעו את דעתכם. מי יוצא כאן לא טוב? האם עידן שניסה לרכב על גל ההצלחה של וורדפרס או רן שיצא מגידרו וכתב פוסט "נקמה" בעידן?

gesus

New member
סערה בגיק-לנד

חבר'ה, זה קוד פתוח. כשיש פרצה אז כולם נכנסים, גם אלו שלא רוצים שיכנסו. עומר רוזן אינטראקטיב PR סיגל אביטן תקשורת.

randomalit

New member
זה לא היה פוסט נקמה

לא צריך להגזים. אני הייתי כותבת בדיוק אותו הדבר. מישהו אחר היה משתלח בו אף יותר.

פגעסוס

Well-known member
לא בכדי הקפתי את זה בגרשיים

עידן שלומן טוען שרן השתלח בו אישית מתוך רצון לפגוע בו ובעסקיו. רן, מן הסתם, טוען שלא. אני אישית, מסכים עם רן (ואני גם לא מסמפט יותר מדי את שלומן).

אחי דקר

New member
אני פרסמתי את דעתי

ניתן לקרוא כאן. חשוב לי לציין (שוב) שהבעיה שלי לא קשורה לרצון של עידן לעשות כסף אלא ל"תפיסה" של "האתר הרשמי" (בלי קשר לנכונות וחוקיות) בו אינו מתכוון לתרום דבר לקהילה לה לא תרם דבר גם בעבר, אלא רק לעשות כסף.

פגעסוס

Well-known member
לטעמי הבעיה העיקרית באתר של עידן

היתה שהוא קישר להורדת הקובץ (הלא מעודכן יש לציין) ישירות מהשרתים של רן וזאת מבלי להפנות אנשים לבלוג שלו. הוא בחר להסתפק באזכור השם בלבד וזה ממש לא תקין לטעמי. בלי קשר, מאוד הפריע לי שהוא ניסה ליצור לעצמו שם של מישהו שכבר כעת לוקח חלק פעיל בפיתוח וורדפרס (כל השימוש במילים כמו איתנו, שלנו וכו' בהקשר של העבודה על המערכת). אנשים שלא מכירים את המערכת מקרוב עלולים לטעות ולחשוב שהוא באמת פעל בנושא מעבר לבניית האתר שלו. הוא ניסה ללכת על קו דק מאוד (כמו במקרים אחרים) רק שהפעם הוא הסתבך עם חבורה של אנשים דעתנים (בלוגרים... אלא מה) שאכפת להם.

למעלה