סערה סערות סוערים נסערים ואין דגים.

אוריא

New member
סערה סערות סוערים נסערים ואין דגים.

נתחיל כרגיל עם העובדות (?): 1. התיאוריה אומרת שאחרי סערה, יש דייג טוב. 2. ביום שישי היה דייג (ככה אמרו לי) וביום שבת לא היה (אמרו והרגשתי). התיאוריה אומרת שאחרי הסערה הדגים חוזרים למים הרדודים רעבים, אחרי שלא אכלו במשך הזמן של הסערה. אני מבין שהחבר´ה אוכלים מהר, יום שלם ממש מספיק להם. השאלה היא מתי זה בדיוק אחרי הסערה? במה זה קשור? גובה הגלים? לחץ ברומטרי? צפירת הרגעה? איך זה שתמיד אני מפספס ביום אחד את "אחרי הסערה"? יכול להיות שהיום זה יום "לפני סערה"? אגב טמפ המים כבר 21 מעלות.

S K I P E R 2

New member
סערה ודייג

התשובה לשאלתך נמצאת בגוף השאלה ובמילה " בתיאוריה ". ולגופו של ענין במעשי בדרך כלל לאחר סערה והפיכת הים יש סבירות לדייג טוב אבל מה, הדגים שחשים ומבינים טוב יותר מאיתנו כבר יודעים שהסערה לא נפסקה אלא רק התמתנה ולראייה הראות ביום שבת בעומקים של עד 30 מטר שאפה כמעט ל-0 ולכן הם לא מטריחים את עצמם בלחזור לאיזורים הרדודים. ולבסוף אם היינו יודעים כיצד עשרות המשתנים של רוח-זרמים-טמפ-עונת שנה-גשמים-לחץ-ראות- וכו´ עובדים ומשפיעים על הדגים והרעב שלהם אזי כולנו היינו עסוקים בדייג הרבה יותר.

New member
לסקיפר2, טעות בידך...

ביום שבת הראות היתה מעולה,ממש כמו באקווריום,לפחות באזורים הקרובים לחוף,הגעתי לראש הנקרה לדוג ומייד קיפלתי את הציוד והלכתי לצלול.

למה הדגים שבעים

מפני שביום לאחר הסערה אני רץ אחוז אמוק לים, ובטוח שהיום זה היום, לפי מזג האויר, ולפי טמפרטורת המים ולפי מולד הירח והזוית בין מאדים לשבתאי. ואני זורק על הדגים מכל טוב: סבידה. גמברי, בצק עם שמן ובלי שמן. פיתה עם חומוס ובלי, סנדויץ פסטרמה והמבורגר עם רוטב אלף האיים בלי בצל וצ´יפס בצד. אז אתה מתפלא שיום אחרי זה הם לא רעבים? לדעתי אם תסתכל טוב תראה שהם צפים על המים עם בטן נפוחה וקשיי נשימה. הטכניקה הנכונה לדוג ביום שאחרי היום שאחרי היא עם כדור אלקה-זלצר על הקרס. הצלחה מובטחת.

paluta

New member
היום מוקדם בבוקר היה דייג מעולה

אבל רק בבוקר מוקדם ממש לפני עלות החמה בערך ב 0600 ועד שעה 0800 אח"כ נאדה דגתי עם בוס ומקרל ותפשתי מספר לוקוסים נחמדים ומוסר אחד של קילו או יותר שהמאבק איתו היה ממש מסוכן כמעט עפתי למיים (כי עמדתי ממש על קצה הסלע והוא הפתיע אותי ומשך כאילו היה איזה אינטיאס) ולכשהוצאתי אותו באמת ראיתי קצף מסביב לפה שלו - כנראה שאריות האלקאזלצר של יוביוב - (תגיד אישתך יודעת על מה הולך הכסף שלכם ?) בכל מקרה אחרי 0800 היה חבל"ז גם הרוח התגברה וגם הדגים נעלמו לגבי סערות וכיו"ב - הכלל הזה נכון יותר בחצי השני של אגן הים התיכון מאיטליה ושמאלה אצלנו המצב שונה בתכלית וסטטיסטית בשנתיים שלושה האחרונות לא זיהיתי דייג טוב יותר אחרי סערות זה נראה לי עניין של מאגיה סימפטטית ( מה שקרוי בפי כל אמונות תפלות) בכל מקרה מי שהיה היום בצפון והסתכל על פני המיים קרוב לחוף יכול היה לראות להקות של טורפים מזנבות בדגיגים שנסו על נפשם - שוב בסביבות 0800 הנ"ל נעלמו

S K I P E R 2

New member
סטיטסטיקה

מזה כ-3 שנים אני מנהל יומן תפיסות מפורט במחשב עם נתונים כמו מזג-אויר,רוח,טמפ´,צבע מים,ציפורים,סוג הדג,ועוד כהנה וכהנה. בכל החתכים שאני מוציא את הדוחות לא ניתן למצוא כל חוט מקשר ולא את חוט השני. ולכן הצעתי היחידה היא להמשיך לצאת ולנסות כי זה הדבר היחיד שחוזר על עצמו.

paluta

New member
גם נח התחיל לדוג רק עם 2 תולעים

אני שמח שיש אישור מבוסס רישום מדוייק בחשיבה נוספת הגעתי למסקנה שהאימרה שיש דייג טוב לאחר הסערה נובעת למעשה מאיתנו הדייגים שסוף כל סוף יכולים להרשות לעצמם ללכת לדוג לאחר סערה וזה אחד התירוצים המוצלחים שאנו יכולים לתרץ לבני הזוג החברים וכיו"ב

למעלה