סערת מוחות!-הקהילה לאן?

Icarus

New member
סערת מוחות!-הקהילה לאן?

אני אפתח בכך שזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום,למרות שאני קורא פאסיבי של הפורום כבר מראשיתו, השתתפתי ב-war4ring ( או בשמו האחר, טביעת נומינור...) ורבים מכם מכירים אותי בתור פבל מהפארק (לא חרש הנשק המיתולוגי אלא פבל האחר) אז מה בעצם גרם לי לכתוב את ההודעה הזו? התשובה תהיה שאלה שהפנה אלי מיכאל "באט" , שחקן תפקידים ותיק ומוכר גם בקהילה דוברת העברית וגם בקהילה דוברת הרוסית, ששאל אותי למה אני והשחקנים דוברי העברית מתקהלים בנפרד מהשחקנים דוברי הרוסית בפארק. השבתי לו שזה בוודאי בגלל מגבלות השפה והשוני התרבותי הכללי אך כשחזרתי הביתה וחשבתי עוד על השאלה הזו התשובה נראית לי מעט אחרת. זה אמנם נכון שלכל אחד נוח יותר לדבר בשפת האם שלו וכי אף אחד אינו רוצה להתאמץ במיוחד כשהוא בא להתפרק קצת בפארק ביום שישי, אך יש סיבה נוספת שלפי דעתי נובעת מהגישה הכללית לארגון משחקים ששונה בשתי הקהילות. לצורך השוואה אשתמש בדימוי מתחום מעט שונה, מתחום ספרי התנ"ך למעשה. ההבדל בין הגישות לארגון משחקים הוא בעיני דומה להבדל בין המציאות המתוארת בספר שופטים לבין המציאות המתוארת בספר מלכים, מציאויות שאני מקווה שכל קוראינו זוכרים משיעורי תנ"ך בבית הספר. כך הגישה הרוסית לארגון משחקים מזכירה לי את הגישה של השופטים, גישה שבה אין שלטון מרכזי אחד וכל כמה זמן קם מאסטר אחר, לרוב איזורי, ומארגן משחק לפי ראות עיניו וללא החלק המעצבן של ביטוחים, אבטחה ,קבלות ושאר מני טובין אנאליים. כן המשחק יכול לצאת עם רמת משחק בינונית ותיאום גרוע בין הקבוצות למאסטר, אך כל משחק שופע דמיון ואימפרוביזציה ברוח טובה וחופשית. לעומת זאת מזכירה הגישה העברית את הגישה של ספר מלכים עם השלטון המרוכז שלו והסדר היחסי. האחווה ממלאת את תפקיד בית המלוכה אשר מציע ארגון משחקים מסודר עם אבטחה ,ביטוח וסטנדרט נשק מחמיר , כיאה לגוף רשום ומכובד. ההוצאה לפועל של המשחקים בגוף זה היא מסורבלת ואיטית והמגוון אינו גדול ושופע דמיון, אך היא מציעה אלטרנטיבה בטוחה, נקייה ומסודרת "לכל המשפחה". מעניין לציין אגב, שהאחווה היא התפתחות טרייה יחסית בסצינת הארים הישראלית שמקודם דמתה בגישתה יותר לקהילה הרוסית דווקא. אז מה אני רוצה להגיד בזה? למה אני מבלבל לכם את המוח? מה שאני רוצה להגיד בזה הוא שהמצב יכול להמשיך כמו שהוא היום והקהילות יכולות להמשיך ולהתקיים במקביל, כמו קווים מקבילים שלעולם לא ייפגשו. אבל רבים מכם בוודאי יסכימו איתי ששתי הקהילות היו מרוויחות משיתוף פעולה מחודש ביניהן, כמו שהיה ב-war4ring . משיחות שניהלתי לא פעם עם מאסטרים בקהילה הרוסית הם הביעו באוזני את רצונם לשתף שחקנים דוברי עברית במשחקיהם על מנת לעלות את רמת המשחק (roleplay) שלדעתם אינה גבוהה במשחקים הרוסים. מצד שני זה לא סוד ששחקנים דוברי עברית רבים היו שמחים להשתתף במשחקים בעלי גישה ליבראלית יותר בנוגע לסטנדרט הנשק ובז´אנרים מגוונים יותר מהפנטזיה הסטאנדרטית שהוצגה ב"סאגה". אני קורא בזאת לחידוש פעיל של שיתוף הפעולה האמיץ בין שתי הקהילות ודרכי הגישה השונות שלהן לארגון משחקים למען עתיד הקהילה וההנאה של כולם!!!. אשמח לשמוע את דעתכם בעניין !!!

תגובה...

כודם כל, אני רוצה לברך אותך על ההודעה הזו, שמאוד עוררה את תשומת ליבי. בראשית דרכי במשחקי התפקידים התחלתי מאופן מוזר ביותר - קפטן של קבוצה ישראלית לגמרי בקרב שחקנים רוסים... אומנם היו ישראלים ב WAR4RING, אבל לא הכרתי אותם, לא דיברתי איתם, והעקר המשחק שלנו נע בין מורדור, לגונדור, רוהאן, כך שלבסוף, הקבוצה של הישראלים, של אנשים מפונקים ממש (רובנו) התאחדה עם קבוצת רוהן שבה היו רוסים. אני אישית יגיד לך, זו הייתה חוייה מאוד מעניינת, ואני ובאט, שהייה קפטן רוהאן ניסינו לקרב בין הקבוצות שלנו. עכשיו, אני לא ממש יודע מה לספר לך כי הייה גשם, ולא עבדנו ביחד הרבה מדידי אבל היינו ביחד במחנה, ישננו זה ליד זה, והיינו באותה סביבה. ניסינו לבנות את העיר ביחד, ואנחנו למדנו המון מהרוסים, שהיו ותיקים יותר. ועכשיו לשאלה העמוקה ממש: למה סיפרתי את זה? אני לא רוצה לשקר ולהגיד שהייה קישור מדהים בין שני הקבוצות, או שממש היתחברנו אבל היו חיכוחים, וכולם עזרו לכולם. לבסוף, רוב הקבוצה שלי עזבו, והרוסים הכליטו שהם מפונקים.. אבל היו רגעים. יש אפשרות לשלב בין הקהילות, אפשרות גדולה, אני חושב שהדבר הכי חשוב שהוכחנו בשילוב של הקבוצות, ומשחק עם מורדור, הוא שהשפה היא מכשול קטן. לפי דעתי הבעייה היא בהפרשי המשחק בין הקהילות - נשק זה או נשק אחר, רמת הרול פליי, הבמיוחד האופן שלו. מה הפיתרון? פשוט מאוד.. היינו כל כך קרובים אליו, אבל אף אחד לא מבין את זה. הפתרון לפי דעתי, הוא WAR4RING. ב WAR4RING הייה משחק משוטף של שני הקהילות, הייה מגע, כי לא הייתה להם ברירה, הייה שיטוף פעולה.. הפתרון הוא עוד פרוייקט כזה מאורגן על ידי 2 מאסטרים - רוסי וישראלי - שני אנשים שיש להם יכולת! אני בטוח שזה יצא ממש ממש מוזר, ההודעה הזו, אבל אין לי כוח לקרוא אותה שוב, אז זה מה יש.

הפרויקט הבא.

טרי טרי מבית ´האחווה´ - הסאגה - פרק II
התאריך: 6 ל-12. כן, כן, זהו משחק חורף.
העולם והעלילה: סיפור יחודי שנכתב במיוחד על עולם פנטסיה שנכתב במיוחד.
האנשים: במשחק יפעלו קבוצות רוסיות, ישראליות ומעורבות כאחד! כבר נרשמת לסאגה?

Sern

New member
הסאגה היא התחלה,

אבל אני לא ארוץ רחוק בצעקות אם יקום עוד פרוייקט ענק כמו W4R. הבעיה בסאגה (לעניות דעתי, אולי אני טועה לגמרי) היא שחסרים לה כמה מהתכונות שהיו לW4R כדי לשלב בין הקהילות בצורה עמוקה יותר. הסאגה היא פרוייקט ישראלי במקור, ועד עכשיו רוב השחקנים בה הם ישראלים. יש בעיה מסויימת של "ותק" של הקבוצות (ובעיקר השחקנים, עקב נפילת 90% מהקבוצות) הישראליות. יש את נושא תקן הנשק, את נושא הביטוח והחוקיות (שפייר, היה גם בW4R), את העובדה שהיא מנוהלת על-ידי האחווה, שהיא גוף ישראלי כמעט לגמרי, וכו´. אני לא אומר שאין מקום להתחיל לשלב בין הקהילות במשחק זה (וזה נראה לי אחלה רעיון, ויוזמה מבורכת), אבל W4R שירוץ כמתוכנן, לא יזיק לאף אחד. ארם.

למעלה