סערת נפש

• פותח הנושא u*m
  • פורסם בתאריך

u*m

New member
סערת נפש

מה דעתכם על הספר? אני חושבת לקנות אותו לחברתי, ליום הולדתה (השלושים ומשהו)... אין לה רקע בפסיכולוגיה, אבל נאמר לי שכל אחד ימצא עניין בספר.. הביקורות מאוד אוהדות.. לא קראתי אותו, אבל ההתלהבות הכללית סוחפת.. מה דעתכם? יש לכם פורום מקסים.. ציפי, שאלתי היום את "סהר אביב" , לפי המלצתך, תודה.

ציפי ג

New member
תהני מסהר אביב

אם את קוראת אנגלית נאמר לי שיש לה ספר נוסף באנגלית שהוא מדהים 0לסופרת כמובן). לגבי סערת נפש, אני לא מכירה אותו.

u*m

New member
תודה

הספר מרתק בינתיים, כשאסיים אותו (ולצערי הקריאה תתמשך שבוע לפחות, כי אין לי הרבה זמן פנוי), אחפש אחר הספר הנוסף. תודה

המממ, אפשר אולי לפרט על מה הספר ?

אם הוא מתחום הפסיכו´ הוא עשוי מאד לעניין אותי , אולי מישהו יכול לכתוב בכמה מילים ...

yondy

New member
מדהים כמה שהספר הזה תפס תאוצה!!!

פרקים פרקים, חוויות של המטפל במפגש עם מטופלים שונים. דרך תיאור המפגש, מועלים תכנים של בעיות פסיכולוגיות, פסיכיאטריות, והקשר בין המוח עצמו, למצבי הרוח המשתנים. זווית חדשה ומרתקת של תחום מעניין. פישוט שטוח של המתרחש בספר ממני, אני באמצע הקריאה. יש פרקים קלים, יש מעניינים, יש אחד שממש לא התחברתי אליו, יש פרקים שהיה לי ממש קשה לקרוא, מסיבות של פחד או הזדהות מסויימת, ואולי סתם הלך רוח מקומי. ספר מצויין וקריא מאוד.

u*m

New member
בהחלט נשמע מעניין...

ואין לך רקע בפסיכולוגיה? הוא נחשב לספר עיוני? משולבים בו מונחים מקצועיים? חברתי באה מרקע אחר לגמרי (היסטוריה, הוראה, עריכת-דין), היא עשויה להתעניין בו, לדעתך? תודה

kalli

New member
סערת נפש

הי אני נכנסת לראשונה לפורום ובאמת נעים פה... מאחר ואני "משופעת" מזה כשבוע היה לי הרבה זמן להתגלגל עם הספר בין תחושות של הזדהות שפעת והרבה אהדה... יש משהו שובה לב באופן שהכותב מטפל בסערות הכל כך אנושיות שנגלות לפניו בקליניקה. לעיתים השפה פשוטה (אולי מדי), אך זה גם יופיו של הספר והמחבר - הוא מאפשר להכנס לנבכי נפשם וכאבם של אנשים מתוך מקום של אמפתיה ואהדה ללא שמץ של ביקורתיות או מוסריות שמלווה לעיתים כל כך קרובות התבוננות בהתנהגות של אנשים. מאוד התרשמתי מכנותו של המטפל שאינו יודע הכל, אך אינו חושש לשאול. מאוד מומלץ, גם למי שאינם עושקים בתחום הטיפולי.

ספר קריא ומעניין.

אם כי לא הייתי בוחרת אותו כמתנה ליום הולדת, אבל מצד שני אני לא בגיל כלת היום הולדת, אז אולי דעתי לא אובייקטיבית. הספר עצמו באמת קל לקריאה, יש בו אומנם פה ושם מושגים שלדעתי מיותרים ךהכניס בספר לא מקצועי, אבל זה לא מפריע לקריאה רצופה. אבל היה משהו שהפריע לי טיפונת, האדרת תפקיד הפסיכולוגים. אין שום התנגדות שיעשו זאת למקצוע עצמו, אבך בספר זה נראה כהפניה לאישים, ולצערי זה לרוב לא עומד בקריטריונים.

למעלה