סף הסוכרת

אבו זקן

New member
נכון חלקית

הסף באמת ירד מ-120 ל-100 כדי להיחשב "פרה-סוכרתי" אבל תיאוריית הקונספירציה לפיה זה נעשה כדי להעשיר את הקפיטליסטים שמייצרים מוצרים דיאטטיים קלושה עד מטופשת.

עזוב פרה-סוכרתי

המחלה עצמה, הגדרתה הורחבה כדי שיותר אנשים ייחשבו כחולים?

ו-100 או 120 מה? סוכר בדם? אני חשבתי שמאה זה נורמלי.

אבו זקן

New member
הגדרה

היום האבחנה נקבעת לפי שני מבחנים (לפחות) מאלה: סוכר בצום, העמסת סוכר והמוגלובין מסוכרר.

רמת סוכר 100 בצום מעידה על סכנה ממשית לפיתוח סוכרת. אחוז גבוה מהאנשים שיש להם רמה כזאת של סוכר בדם ולא משנים כלום באורח חייהם ילקו בסוכרת סוג 2.

ladybug4NLP

Active member
מה שיפעת כתבה זה נכון בהחלט

כשאני אובחנתי עם "טרום סוכרת" בשנת 2002 הסף היה 126.
ז"א שהטרום סוכרתהתחיל מ-127.

מאז הורידו ל-110 ואז ל-100
אחד מחברי נכנס לפניקה כי ב-100 או 102 הרופאה אמרה שיש לו סוכרת ונתנה לו כדורים.
זה קורה שוב ושוב כי כן, אנשים טמבלים, משתחווים לסמכות של "הרופא" שלרב יודע את מה שהוא למד לפני כך וכך שנים, לא בטוח מתי התעדכן
והכי בטוח זה כסת"ח של לקחת כדורים.

זה אותו דבר גם עם כולסטרול ונעשה ה"חומר הרשע" ביותר בגוף האדם.
זה שנים שמורידים את הרמות עוד ועוד ויותר ויותר אנשים פתאום זקוקים לטיול נגד כולסטרול או נכנסים למעגל של חולי סוכרת.
אם רק היו יודעים כמה בעיות בריאותיות מביא המנעות מצריכת שומן נכון, הורדת הרמות מתחת לנורמה וכד'

לפני שנים בעלי הלך לרופא עם הבדיקות וההוא קבע שיש לו כלסטרול גבוה ולחץ דם ונתן לו ליפיטור.
בעלי היה אז בן 40 בלבד ולפטור זו תרופה לכל החיים!!!!

בגלל התנגדותי לתרופה הוא עשה דיאטה, לקח תוספי מזון (כבר לא זוכרת איזה ) והפלא ופלא
כל הסדיקות היו טובות ב-50% תוך חודש בלבד!!!!!!!!

את היתר תעשה חושבים לבד......

אני זוכרת שלפני שנים הודעתי לרופא שלי שצריך להחליף תרופ כי הוא נתן לי ממריץ לבלב שהיה גומר לי את תאי הבטא די מהר
ואז הוא החליף לפי בקשתי למטפורמין.

רופא אנדוקריני רצה להתחיל ישר על 2 גלוקומין (בלי לקחת בחשבון שהייתי אחרי ניתוח מסובך וללא דיאטה מתאימה).
כשהודעתי לו שאקח רק כדור אחד ואנהל את הסוכרת גם בעזרת רפואה משלימה, הוא אמר לי : אני מאד לא מרוצה!!!

ואני עניתי לו: אני צריכה להיות מרוצה ולא אתה!!!!

מאז למדתי להקשיב לרופאים, להפנים מה שמתאים לי ולהמנע ממה שלא, כי אני היא זו האחראית על גופי.
הרופא בא לעזר לי ולא אני לרופא.

כמובן לא מדובר על אנשים (ויש כאלה גם) המתעלמים ממצבם וממשיכים לנהוג כאילו עולם כמנהגו נוהג.
אחריות היא אחריות ויש לקחת אותה בכל הרצינות בעיקר כשזה החיים שלך.

אז הרבה בריאות

אבו זקן

New member
כן, יש רופאים גרועים

וכן, טוב מאד אם יודעים להבחין בהם ולהחליף רופא.

פחות טוב, למעשה הרבה פחות טוב, הוא להסיק את המסקנות הלא נכונות ממפגשים עם רופא גרוע, דהיינו שהרופאים לא יודעים כלום בעוד "אני יודע יותר טוב מה טוב בשבילי" - האמת היא שיש סיכוי מצויין שאת לאיודעת מה טוב בשבילך(*). רופא שלא מתחיל משלב "שינוי אורח החיים" כשמתגלה בעיה מטבולית (סוכר גבוה, עודף כולסטרול, טריגליצרידים, לחץ דם) שאינה מתבטאת בערכים סופר-גבוהים הוא רופא לא טוב (זה אמור להיות הטיפול הראשוני, אלא במקרים שהנבדק מודיע שהוא אינו מתכוון לבצע זאת). לזה אני מסכים בהחלט, ואני גם מסכים שלא קל לקבל טיפול טוב במסגרת הרפואה הכללית מסיבות ידועות.

הרבה בריאות גם לך.

לא הכל ורוד ברפואה הכללית.

אי אפשר להתעלם מהפוליטיקה הפנימית ושהחישובים הכלכליים נחשבים יותר מטובתינו.
זה מתחיל בנסיון לפתור בעיות בכדורים (כך שהאחריות עוברת מהרופא לכדור).
וזה מגיע עד לטיפול בסיבוכים של רגל סכרתית.
יש שיטות שהמערכת מכירה והוכחו במשך שנים ומשום מה מדלגים עליהם ותוך זמן קצר מגיעים לכריתת גפיים!
יש שיטות טיפול רבות (כמו טיפול באוזון)
גם אני מצטרף, הרבה בריאות תשמרו על עצמיכם (ותנסו למצוא רופא גם קשוב וגם מסור - יש כאלה מניסיון!).

ladybug4NLP

Active member
בינתיים אני באמת יודעת טוב יותר ובמיוחד לאור

זה שאני מתעדכנת כל יום ויום ולא שוקדת על השמרים (למרות הידיעה לא תמיד עושה הכל ב-100% אבל זה בהחלט במודע).

אי אפשר כל דבר לחסל בעזרת כדורים.

וכן-במשך השנים ה"קונספירציה" הזו די מוכיחה את עצמה לצערי.
רב המחקרים ממומנים על די גופים אינרסנטים.

רק לשם דוגמא ביא את B17 )leatril) לטיפול בסרטן.
אמממה.. אי אפשר להוצאי על זה פטנט ועל כן הצבור לא יודע ולא מקבל טיפול כזה/

ושלא נצטרך....

אבו זקן

New member
באמת דוגמה טובה

Laetril נמצא כבלתי מועיל כלל במחקרים שנעשו בסטנדרטים המקובלים במחקרים רפואיים (לא ע"י חברות תרופות). למשל, מחקר ע"י קוקריין, מכון נחשב מאד: Milazzo, Stefania; Ernst, Edzard; Lejeune, Stephane; Boehm, Katja; Horneber, Markus (2011). "Laetrile treatment for cancer". In Milazzo, Stefania. Cochrane Database of Systematic Reviews. יש עוד ועוד, ואם לא תתתעצלי ותשאלי את גוגל הוא יספק לך הרבה מידע. אה, שכחתי שגם גוגל נקנה ע"י חברות התרופות (וגם אני, כמובן, מקבל ץשלומי עתק תמורת הודעות מטעות כמו זאת שאני שולח עכשיו).

ולמה את חושבת שחברות שמוכרות ויטמינים לא היו שמחות לגלות שיש להן תרופה לסרטן?

בזאת תמו שידורי בנושא הקרוי (בטעות) "רפואה אלטרנטיבית" ששמו הנכון היה אמור להיות "עבודה בעיניים".

תומרונתם

New member
מנהל
מספרים לחוד וקונספירציה לחוד...

אכן, המספרים הוסטו "אחורה" עם השנים, בכדי להעלות את המודעות לסכרת ולסיכוניה.
הסף בצום הוא עדיין 125, כלומר 126 ומעלה נחשב "סכרת", ו-100-125 נחשב "טרום סכרת". אם רופא מתחיל לטפל בתרופות בטרום סכרת הוא עושה עוול לחולה ולמקצוע שלו. ברור שבשלב זה זוהי נורת אזהרה ולא אבחנה.
כמובן שצריך גם להוסיף את שאר בדיקות האבחנה ולא להסתמך על בדיקה בודדת בצום.

ולגבי שאר הדברים שכתבה - כבר התייחסו אחרים. אם אתה בעד תיאוריות קונספירציה, זה מתחיל כאן, אלא הרבה קודם...

ladybug4NLP

Active member
אולי זו לא בדיוק אותו סוג של "קונספירציה"

שחלקם די הזוי אבל...
1. הלואי על כולכם מליון אחד לכל רופא שדוחף תרופות לכל טרום סוכרת בבדיקות של 102-כמו כן דוחף התמוטטות עצים קטנה על הדרך
כי קל מאד להפחיד אנשים כשמדובר בחיים שלהם.

2. וכן חברות התרופות ממנמנות מחקרים ה"מוטים" לטובתם

3. וכן, יש הרבה דברים שלא ניתן להוכיח מחקרית אבל בפועל זה עובד.
so who cares?
אתה רוצה ליעזרו לך או שהמחקר יוכיח עליך שהמחקר צודק?
אני זוכרת כמה נלחמו להכניס את ארביטוקס לחולי סרטן השד לסל התרופות ועכשיו זה מתברר כי הוא לא יעל כלל לרב החולות.
אבל המחקר (שבו הושקעו מליונים רבים של דולרים) הוכיח על עכברים וחולדות שזה עובד!!!!!

(זה בעיקר מדובר על רפואה אלטרנטיבית שאני חסידה גדולה שלה ושבה אני רואה הצלחות הן עבורי והן בטיפולים אצל לקוחותי.
נכון-השיטות שאני מכירה ועובדת תן הן בעיקר שיטות שעובדות על הרגש ועל התת מודע אבל היי.... לחץ דם קופץ לשמיים כשיש סטרס,
סרטן פורץ הרבה פעמים אחרי טרגדיה או PTSD ועוד כהנה וכהנה
אי אפשר להרדי בין גוף ונפש ברב המקרים.

את הרף של הa1c הורידו בוודאות...

אני רואה את זה כשאני מביטה בבדיקות שלי, בעבר הטווח היה עד 6.2, לפתע 6.2 מחוץ לטווח שמגיע עד 5.7...

אבו זקן

New member
משנים כל הזמן

בהתאם לידע הרפואי המצטבר, משנים כל מיני פרמטרים. השאלה היא רק אם השינוי נעשה ממניעים של טובת הציבור או כתוצאה מלחץ של חברות התרופות.

למעלה