ספאם סידרתי - בלי לנקוב את שם החברה :)

khamala

New member
ספאם סידרתי - בלי לנקוב את שם החברה :)

אני מקבלת דואר פרסומי דרך חברה כלשהי - יותר מ 6 מיילים ביום! אני לא זוכרת אם נרשמתי אי פעם לאיזה אתר שבגללו אני מקבלת את המילים האלו. הם אמנם רשמו שאם אני רוצה לצאת מרשימת התפוצה אני צריכה להיכנס לחשבון שלי ולהפסיק זאת - ואין לי מושג על מה הם מדברים...או לשלוח להם מייל שאני רוצה להפסיק עם הדואר בצירוף המייל שלי. שלחתי להם 3 מיילים שיפסיקו לשלוח לי מיילים, אך הם ממשיכים לשלוח על אף זאת. האם אני יכולה לתבוע אותם? אם כן איך? וכמה אני מקבלת על כל מייל שהוא בעצם ספאם?...

זה נשמע מקרה חמור

(עד כמה שמשלוח ספאם יכול להיות חמור).
1. את יכולה לתבוע. איך את עושה את זה? כמעט הכל כתוב כאן.
2. מותר לך לתבוע 1,000 ש"ח על כל הודעה. בית המשפט יחליט כמה מגיע לך, זה נתון לשיקול דעתו.

khamala

New member
הלינק שצרפת מעולה וממש עזר! כמה שאלות...

1.במידה והם יוכיחו שנרשמתי לאתר, האם העובדה ששלחתי להם מיילים שיסירו אותי מהתפוצה מספיקה כדיי לתבוע אותם?

2. האם המקום המומלץ לתבוע הוא בית משפט לתביעות קטנות מאחר והסכום שכרגע הגעתי אליו בהנחה שעל כל מייל אני אתבע 1000 ₪ הוא יותר מ 50,000 ₪? וזה רק הולך וגדל כי הם ממשיכים לשלוח. ומהו הסכום המירבי שאפשר לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות? ראיתי שנכון ל 2008 הסכום המירבי הוא 30,000 ש"ח.

ותודה כמובן על העזרה...

1. כן. בקשת הסרה ראשונה משנה את המצב המשפטי ולאחריה שוב אין לשולח רשות לשלוח.
2. גובה הסכום מתעדכן לפי המדד והיום הוא עומד על כ 32,000 ש"ח (אאל"ט). הסיכוי שיפסקו לך את הסכום המקסימלי לא גבוהה. היתרון של בית המשפט לתביעות קטנות הוא שהדיון יחסית מהיר ובית המשפט לרוב מקל בענייני פרוצדורה. בבית משפט שלום חלות תקנות סדר הדין האזרחי ויש שופטים שעל טעויות בפרוצדורה, מייד פוסקים הוצאות ולכן רצוי להיעזר בעו"ד. מצד שני, עו"ד תמיד עולה כסף ולא ניתן להעריך מראש בכמה תיק כזה יכול להסתיים. גם אגרת המשפט יותר יקרה בבית משפט "רגיל". ההחלטה היא בסופו של דבר שלך.

khamala

New member
תודה על בהירות המידע.

בקשר לסעיף הראשון - כמה זמן באמת אחרי ששלחתי הודעה ראשונה דואר הזבל אמור להיפסק? נניח ששלחתי ורק כעבור 9 ימים הדואר פסק, כשבמהלך הימים הללו הייתה הצפה של דואר זבל. האם גם אז יש עילה לתביעה?

אין פסיקה

אך 9 ימים נראה הרבה מעבר לסביר.
להערכתי שני ימי עבודה זה זמן סביר אך לא יכול לדעת מה בית משפט יחליט.

הערה לדורון

מעבר לדבריו הממצים של דורון הערה אחת - בתי המשפט לא "מתים" על תביעות ספאם ולכן - בניגוד לחוק - במרבית המקרים מבקשים לראות למשל הודעת הסרה טרם חיוב בפיצוי למרות שהחוק קובע אחרת.
לדעתי, אם בוצעה הסרה לאחר 9 ימים, אמנם זה הרבה מעבר לסביר, אבל עצם ביצוע הההסרה תוביל את השופטים לקבוע - אם בכלל - פיצוי נמוך יחסית והתובע יראה כ"כורה זהב" בעין רעה. אם לא היתה הפרעה מהותית שניתן להוכיח ובוצעה הסרה בפועל - אני לא הייתי תובע.

יורם

בעיניייורם עיניי לא לתבוע זה ממש קיצוני כשהיא קיבלה עשרות הודעות. גם אם היא לא תתאפשר מזה, לתביעה יש אפקט הרצאתי עונשי על הספאמר. זה שבתי המשפט פירשו סעיף מסויים בצורה מצמצמת או אפילו מעוותת (וכך אני חושב) זו לא סיבה שהצד הנפגע ירים ידיים ויוותר גם על הפיצוי המועט שיוכל לקבל.

למעלה