ספארי בדרום סיני עם מעמקים - דיווח קצר

רבנצרן

New member
ספארי בדרום סיני עם מעמקים - דיווח קצר

כפי שכבר ציינתי לפני מספר ימים, חזרתי לפני כ 10 ימים מ 4 ימים של ספארי בראס מוחמד, המיצרים ועוד קצת
אז כעת, לאחר שהתפניתי מעט, יבוא לו דיווח על מה שהיה ומה שנצפה, וגם צולם

אז נתחיל דווקא מהסוף - מה לא היה ומה לא צולם
כרישים כמעט שלא נצפו (להוציא אולי צילו של כריש אחד בראס מוחמד) וכן היו מעט דגי ים פתוח גדולים אחרים (ברקודות, טונות וג'קים) - אולי זה פשוט לא העונה
נפוליאונים נראו אך לא צולמו. אבל בשביל הפתיחה נסתפק בצב

רבנצרן

New member
מעט פרטים ומנהלות

השאיפה לחזור לסיני קיננה בליבי כבר זמן רב ולפני שנה תכננתי לעשות זאת אך נאלצתי לוותר משיקולי זמן. אך השנה, לאחר שהקיץ נגמר, החלטתי כי עכשיו זהו זמן מתאים. לצורך העניין יצרתי קשר עם מיודענו אידוב שהחל בארגון של ספארים שכאלו וביררתי פרטים. הספארי שרציתי להתחלה היה ספארי ללא ויזה, וכאן התבררה הפתעה לטובה: כעת ניתן להגיע אל ראס מוחמד (ולעיתים גם מעבר לכך...
) ללא ויזה! אז כעת כל מה שנותר היה הוא לסגור מועד ולקוות לספארי מהנה.
וכך היה. ב 10.10 נפגשנו באילת בצהרים ובשעה 15:00 חצינו את הגבול. מעבר הגבול הלך מהר באופן מפתיע ותוך כפחות משעה היינו בצד המצרי. נראה על פניו שהמצרים משוועים לתיירות ומתנהגים בצורה יעילה ונחמדה
. ב 20:00 בערב הגענו לשארם ועלינו על הספינה ומכיון שהיה זה עדיין לא מאוחר ערכנו גם ביקור בשוק בשארם שהיה עם מעט תיירים. בסך הכל היינו כ 34 צוללים שהתחלקו לשתי ספינות - VIP SHURUQ (עליה היו כ 14 צוללים ובתוכם גם אני) ו BRINA (עליה היו האחרים) המסלול שתוכנן התחיל למחרת עם צ'ק דייב בטמפל ואח"כ המשך אל מיצרי טיראן. והנה דוגמא למשהו מאזור הטמפל

רבנצרן

New member
ועוד משהו מהיום הראשון

את צלילת הלילה של היום הראשון עשינו בגורדון שבמיצרים ובין השאר נצפתה לה נפוחית זו שנימנמה על הסלע

רבנצרן

New member
יום שני - מערבה משם

לתומי חשבתי כי נתרכז באזור של ראס מוחמד ומה שסביבו וכאן נכונה לי הפתעה - המשכנו מערבה משם אל שאב מחמוד בסמוך לדאנרייבן ואת צלילת הלילה עשינו בצד החיצוני של הלגונה. בין המציאות שהתגלו היתה רקדנית ספרדיה במלוא הדרה
. זוהי הפעם הראשונה עבורי שאני מצלם את הגברת

רבנצרן

New member
...אחר כך אפשר לכתוב על זה סימפוניה משגעת

למחרת עשינו צלילה ראשונה בדאנרייבן ולאחר מכך המשכנו הלאה אל הטיסלגורם
אני הייתי מעדיף באופן אישי להמשיך חזרה אל ראס מוחמד וסביבתו, אבל גם הטיסלגורם לא איכזבה

רבנצרן

New member
... כשהערב יורד
...

... אז הרקדנית יוצאת החוצה
את צלילת הלילה של היום השלישי עשינו באלטרנטיב ושוב הופיעה לה הרקדנית ויחד איתה עוד כמה חברים

רבנצרן

New member
היום האחרון - ראס מוחמד

למעשה היינו יומיים קודם בצלילה אחת בראס (ג'ק פיש אליי), אבל העיקר הוא כמובן שארק ויולנדה ולשם הגענו ביום האחרון. צללנו שתי צלילות בתקווה לצפות בגדולים, אך הם מיאנו להופיע -
- כמעט. בצלילה האחרונה בדרך ליולנדה, הסתובב באזור מחבטן גדול. הפעם הוידאו עבד ולראיה

רבנצרן

New member
סוף טוב הכל טוב

לאחר שתי צלילות בראס חזרנו אל שארם, האוטובוס המתין לנו ולאחר כ 3 שעות היינו בחזרה בטאבה. גם המעבר חזרה עבר מהר באופן מפתיע וללא כל תורים (היה זה במוצ"ש, אך כנראה שעיקר הלחץ היה מוקדם יותר) ובשעה 20:00 שעון ישראל (במצרים אין שעון קיץ) היינו בחזרה בישראל ובדרך צפונה אחרי 4 ימים של צלילות מהנות

רבנצרן

New member
אז לסיכום

ארבעה ימים של שיטוט מהנה בריפים של דרום סיני שהזכירו נשכחות. ההתרשמות שלי היא שחלו שינויים לטובה בסיני: מתאפשר כאמור להגיע לראס מוחמד ללא ויזה (ולעיתים גם יותר מערבה
), אין הרבה ספינות בשטח והדבר גם ניכר באיכות הצלילות. תודה לאידוב על הארגון ותודה לצוות של VIP College על ההובלה של הצלילות ועל האירוח בספינה. נקווה לחזור שוב במהרה

bkeilat

New member
תודה רבה רן, ממש דיווח כמו פעם

ואם תעלה עוד תמונות, אף אחד לא יתלונן

giladshay

New member
תודה רבה על הדיווח המושקע

חלק מהתמונות יצאו ממש יפה, אך חלק יצאו עם גוון אדום (להוציא את הרקדנית הספרדיה שאותה באמת אהבתי).
(לא מבין יותר מדי, אולי חשיפת יתר
. תתייעץ עם המומחים
).

חול1

New member
תודה רן על

הדיווח והתמונות. גם לי חסרו להקות הענק ומעניין האם הן נעדרו בשל העונה או מסיבות פחות סימפטיות...

המצרים הספיקו להפתיע לרעה מאז הביקור שלך...

לא רק שהם סגרו את איי האחים ודדלוס בפני ישראלים, בשביל להגיע לדונרבן ולכיוון הטיסלגורם (לא סגור על איזור ראס מוחמד עצמו) חייבים ויזה.
שבוע שעבר, בגלל שהייתה בעיה בירוקתית קטנה (הייתה ויזה, אבל לא חתמו לנו עם החותמת למצרים, רק החותמת הרגילה של סיני), לא נתנו לספינה לצאת מהמעגן.
מישהו היה צריך ליסוע חזרה כל הדרך משארם לטאבה בשביל החתימה הנכונה.

היופי של סיני זה משהו אחד, אבל בשבועיים האחרוני המצרים שינו גישה מול הישראלים.

רבנצרן

New member
זה הכל בעיני המתבונן...

מכיון שהעלית את טענותיך כאן אתייחס אליהן:
1) לגבי איי האחים ודדאלוס - האתרים נסגרו בפני ישראלים אם איני טועה עוד לפני שיצאנו (הם נסגרו סביב ה 5.10 ואנחנו יצאנו ב 10.10) ובכל מקרה - לא התכוונתי להגיע עד לשם אז זה לא ממש אכפת לי (ואני מניח שזה נכון גם לגבי כמעט כל המטיילים בסיני וגם רוב הצוללים, מלבד אולי מעטים שמתכננים דווקא להגיע לאתרים אלו

2) לגבי הדאנרייבן ובוודאי שהטיסלגורם אכן צריך ויזה, אבל אם הצוות החליט לקחת אותנו לשם - כנראה שהם יודעים מה הם עושים, אז למה לשאול שאלות קיטבג
. לגבי ראס מוחמד - כרגע אין צורך בויזה
ואת זה אני יכול לומר בוודאות, מכיון שראיתי גם מפעילים ישראלים אחרים בראס שהיו בלי ויזה וגם כך מפרסמים באתרים של מפעילים אחרים (ויילדייב למשל). נקווה שהדבר יימשך...

3) לגבי הבעיה הבירוקרטית: לכל מי שיוצא עם ויזה מדגישים תמיד להקפיד על העניין של החותמת הנכונה - אז איך לא שמתם לב עד שהגעתם לשארם
בקיצור - נכון שיש בירוקרטיה אבל צריך לשים לב לנוהלים, ובמצרים כמו במצרים - לעיתים יש גם הפתעות לטובה ולא רק לרעה
.

למעלה