ספארי צלילה בחו"ל – עצמאי או דרך חברות ישראליות

דג גדול

New member
ספארי צלילה בחו"ל – עצמאי או דרך חברות ישראליות

שלום.
אני מעוניין לעשות ספארי צלילה בחו"ל (חשבתי על המלדיביים ליתר דיוק).
האם כדאי להזמין את הספארי דרך חברות ישראליות או מועדונים בארץ, או שעדיף ישר דרך האינטרנט להזמין את הספארי?
האם כאשר מזמינים דרך הארץ זה ליאכטה עם ישראלים בלבד, או שיש שם צוללים מכל העולם?
תודה מראש לעונים

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אני הייתי הולך על מפעיל ישראלי ואסביר למה

במדינות מתוקנות לא אמורה להיות בעייה להזמין במקום אם מדובר בחסכון סביר אבל במדינות עולם שלישי שווה בהחלט לשלם קצת יותר על הידיעה שיש מי שידאג לך.
&nbsp
איך בדיוק תגיב אם יסתבר לך במלדיבים שהספינה שונה ממה שהובטח לך, שהמסלול שונה, שהציוד (במידה ולא הבאת אותו אתך) הוא כזה שלא היית רוצה לצלול איתו ?
&nbsp
בדיוק למקרים כאלה שווה לדעתי לצאת דרך מפעיל ישראלי מוכר.

דג גדול

New member
תודה, אבל...

... לצערי יצא לי להיתקע בשדה תעופה יותר משעה ללא יכולת להתקשר לאף אחד למרות שהזמנתי חופשה אצל מפעיל ישראלי.

ולגבי השאלה השנייה, האם זה סירה רק של ישראלים, או שהספק בארץ שוכר כמה מקומות בסירה מקומית שיש בה צוללים מכל העולם?

חי בר

New member
לי דוקא קרה ההיפך

בספארי האחרון למלדיביים טיסת המשך התעכבה למשך שבע שעות- כשזה נודע לנו כבר היה חצות- וגם סופשבוע. לך תחפש את המפעיל המקומי או המשרדים הראשיים שלו באנגליה..

בעקבות העיכוב הנ"ל פספסנו את הטיסה האחרונה לאי ממנו הסירה הפליגה, ללא יכולת ליצור קשר עם הסירה- לא שזה היה עוזר.

הנציג בארץ דוקא כן היה זמין, לפחות ידענו שאנחנו בידיים טובות. כשעלינו למחרת על הטיסה, סידרו לנו טיסת חצות אל האטול, שלחו לנו את הדוני שיחכה ליד שדה התעופה. חברנו לסירה בשתיים לפנות בוקר- תוך כדי הפלגה לסירה הרכבנו ציוד ומיכלים. בבוקר כבר היינו עם כולם לתדריך צלילה ראשונה.

יומיים לאחר מכן, אחרי יום צלילות שלם, קיבלתי מייל ממשרדי הסירה שהם קיבלו את ההודעות שלנו וינסו לטפל בבעיה שלנו.

לא חושב שזה היה קורה אילולא היה עם מי לדבר בארץ, זאת באמת הרגשה חסרת אונים לפספס ספארי בגלל טיסת ביניים מחורבנת.

כן, אפשר היה לעשות בוקינג דרך המפעיל ישירות לוותר על עמלת הסוכן בארץ- להערכתי יצא לנו יותר יקר באיזה 250-300 דולר, אבל במכלול הדברים תעשה לבד את החשבון.

הסירה שבה היינו היתה תערובת של צוללים בריטים, ספרדים, בחורה אמריקאית ואנחנו שני ישראלים היחידים. להתקנא באיכות הצוללים שארגון bsac מייצר- אלה הצוללים הכי טובים שיצא לי לראות. הקבוצה הספרדית עושים בקביעות שלושה ספארים בשנה, במשך 15 שנה. הרגשנו טירונים.

ספציפית, אני מנחש בדרך כלל סוכנים בארץ מארגנים ספארי לקבוצה בארץ ממלאים סירה עם ישראלים ומדריך מלווה ישראלי. אבל, אם מכל המארגנים השונים לא תמצא אף סירה בתאריכים שמתאימים לך, תוכל כנראה להצטרף לסירה עם צוללים זרים כמו שאנחנו עשינו.

בכל מקרה בצלילות הכל יפה, חשוב צוות מקומי מקצועי- הדוני, דינגי, מדחסים, הציוד וכו' עושה את ההבדל.

ReefDiver

New member
לי קרה ההיפך מההיפך

טיסה בשישי בלילה מסן פרנסיסקו למקסיקו, קונקשין של 3 שעות, ואז המשך בשישי בבוקר להואנה. חייב להגיע באותו יום כי בשבת ב-4 בבוקר איסוף מהמלון לנסיעה לספארי בגני המלכה.
הטיסה מסן פרנסיסקו מתאחרת ואני מבין שאאחר את הקונקשין. אני מתקשר אל הסוכן הישראלי בבקשת עזרה עוד לפני ההמראה מסן פרנסיסקו, אבל כל מה שהוא יכול לומר לי זה שאנסה בכל זאת להגיע לטיסה ממקסיקו סיטי להואנה.
בסופו של דבר אני מגיע לדלפקי הצ'ק אין באיחור לאחר שהם נסגרו, לא מעלים אותי לטיסה ואני נאלץ להוציא עוד 350$ מכיסי על כרטיס חדש באותה חברה שאיחרה!
יש לי עוד כמה סיפורים על סוכן שלא עזר. לעניות דעתי אם יש דרך לשלם על אותו ספארי נבחר פחות, אין סיבה לעבור דרך סוכן ישראלי. בפועל, בד"כ, הסוכן הישראלי גם מציע את המחיר הנמוך, וזאת הסיבה להזמין דרכו.

למעלה