ספוטים וטופס 4

• פותח הנושא og3
  • פורסם בתאריך

og3

New member
ספוטים וטופס 4

ברוך השם הגענו לשלב הגבס בבית (נישות, סגירות וכו'). המעצבת עיצבה את מרבית ההנמכות והנישות עם תאורת ספוטים (והרבה ספוטים). כמובן שלא על כול ספוט עשינו נקודת אלה נמשוך כבל מנקודה אחת לכמה ספוטים (בכול נישה הכנו מראש נקודת חשמל אחת). החשמלאי טוען שלא נקבל טופס 4 עם נחבר את הספוטים בצורה שכזו כי זה לא חוקי ויש תקנות ברורות להתקנת ספוטים משום מה נשמע לי לא כול כך הגיוני אז חשבתי לפנות למומחים. האם כך הדבר - הרי לא נשמע הגיוני לעשות לכול ספוט נקודת חשמל ודיי ברור שלא כך נוהגים כולם ומלבד זאת איך מבקר טופס 4 יודע לאיזה ספוט יש נקודה ולאיזה לא. בבקשה תנסו להאיר לי את הנושא על מנת לחסוך עוגמת נפש בעתיד.

בינא

Member
תשובות בנושא ספוטים ובקורת חשמל

חשוב להבין כי החשמלאי הוא הנושא באחריות על עבודתו. בשביל זה יש לו רישיון מהמדינה לעסוק במקצוע. ברוב הפעמים, אי-הבנה בין בעל מקצוע ללקוח, נובעת מהחשש של הלקוח שבעל המקצוע מנסה "לחלוב" אותו ולהרוויח כסף היכן שלא צריך... מומלץ לנהוג כך: לתת לחשמלאי הנחיה לבצע את כל ההכנות לכל הנקודות, על-פי התוכנית של המעצבת, אבל להכניס חוטי חשמל ולבצע רק את הנקודות שהוא חושב שיש לבצע ואין לא בעיה איתם, לביקורת חברת חשמל. מומלץ בכל מקרה "ללכת" עם הראש של החשמלאי, עד לאחר שהוא עובר את ביקורת חברת החשמל. שימו לב! אינני ממליץ לעבור על החוק... אני ממליץ להקשיב לחשמלאי! גם המעצבת צריכה לבצע נקודות על-פי חוק החשמל ואם זה לא מתאים לה שתשנה את העיצוב עד שיתאים. אין שום תקנה שאומרת שאסור לבצע הדלקה אחת לכמה תאורות, לכן לא ברור הקטע הזה בשאלה. אין דבר כזה "מבקר לטופס 4". טופס 4 מושג לאחר שמקבלים אישורים מסוגים שונים על כל העבודות שבוצעו במבנה, עליהם אתם מחוייבים לעבור בדיקות (חתמתם על רשימה לפני קבלת ההיתר) ולאחר חתימות של כל ראשי המחלקות הרלוונטיים בעירייה. הבהרות לשאלות נוספות, תוכלו לקבל אם תכתבו לדוא"ל הרשום מטה.

fireman

New member
המון אי דיוקים במה שאת כותבת

חושב להבהיר שאת טופס 4 לא מקבלים לאחר בדיקה של חברת חשמל. טופס 4 מהווה אישור פניה לחברת החשמל בכדי לקבל חיבור קבוע של חשמל למבנה. אם אין לך טופס 4 ביד כשחתומים בו כל דרושי החתימה את לא יכולה להזמין בדיקה של חברת חשמל. טופס 4 יהיה לך אבל חשמל קבוע לא. לגבי הערותיו של בינא....תגובה שהשארתי בבית כנראה לא נשלחה אז אני אוסיף כאן. המעצבת, תפקידה כשמו כן הוא, לעצב, בלימודי עיצוב פנים לא מלמדים חשמל וגם לא את חוק החשמל. המעצבת יכולה להחליט על 400 ספוטים על מ"ר. זכותה להחליט את זה, איך זה יתבצע באופן מעשי ובהתאם לחוקת החשמל זאת הבעיה של החשמלאי באותו האופן שאת האדריכל לא צריך לעניין (אני מקצין בכוונה) איך הקונסטרוקטור יתכנן את השלד....זה לא בעיה שלו ולא בתחום סמכותו. חוק החשמל מאוד מורכב ומאוד מסועף וקיימים כללים ותקנות לביצוע של כל אלמנט חשמלי בבית\מבנה מסחר\תעשיה וכו.... אין דבר כזה אסור. מותר הכל אבל בתנאים מסויימים בכדי לחבר בין ג"ת אחד לשני יש ליצור קופסאות חיבורים במיוחד כאשר מדובר במספר גדול של ספוטים. בכל מקרה מכאן והלאה, פורום חשמל ותאורה מס' 770 בהצלחה.

למעלה