ספויילרים

ספויילרים

למה?

לכלום ( אולי, אולי אולי לשובו של הג'דיי, אין לי מושג, אף פעם לא ראיתי את כל הסרט הזה).

אז מה הכותרת ?

לשאול אותכם מה דעתכם על מדיניות הספויילרים.

הרקע הוא, כצפוי, ששאו"ק - הפער בין הסידרה לספרים, והעובדה שמרטין עושה שינויים עלילתיים בתדירות של פרק ( בספר, כן?), גורמים לכך שאנשים מוכנים מצד אחד להתעצבן עליך נורא על ספויילרים, מצד שני יש המון ספויילרים לא צפויים, ומצד שלישי, כל זה על דברים בספר שיצא, אם אני לא טועה, לפני כמה שנים טובות.

עכשיו, אני מניחה שאף אחד מכם, גם אם הוא לא ראה את הסרט המדובר, או קרא את הספר, יופתע לדעת שסמוג מת, דורותי חוזרת לקנזס ודארת' וואדר הוא אבא של לוק, אבל איפה אתם מותחים את הקוו? ז"א, מתי, או איפה משהו הופך מספויילר לידע בסיסי?

avivs

New member
משחקי הכס

זו לא קלאסיקה. לא עבר מספיק זמן בשביל זה. בגלל שהסדרה רצה עכשיו בטלוויזיה, ושרק חלק מהצופים קראו את הספרים (וגם לא את כל הספרים) הייתי נזהר יותר מאשר בזמן דיבור על שר הטבעות או הטיטאניק.

אבל אין מה לעשות, מתישהו מישהו יתקל בטעות בספויילר. או בפייסבוק, או בפורום או סתם בכתבה על הנושא.
לפחות יש מספיק אירועים שם בשביל שספויילרים מדי פעם לא יהרסו את כל החוויה.

בכל מקרה, אני תמיד מנסה להזהר עם ספויילרים, כי היו כאן אנשים במשך השנים שעזבו בגלל הנושא. אבל כולנו בני אדם ומדי פעם לא שמים לב. קורה

דברים עכשויים

*למשל, לדבר על משהו שקרה בפרק של סדרה ששודר לפני שבוע הוא בלתי נסלח. רובם המוחלט של האנשים לא צופה בפרקים ביום השידור. אני חושבת שאפשר אפילו להחמיר ולומר שעד חודש אחרי צריך לשתוק. כנ"ל עבור סרט שעדיין לא ירד מהקולנוע (או ירד רק לא מזמן), כנ"ל ספר שיצא לפני שנה ומטה. וזה באמת קשור רק לזה ולא לקלאסיקות. למשל - הארי פוטר היה קלאסיקה בערךמהרגע שהוא פרץ מהמצח של רולינג. אנשים עמדו בתור לקנות את הספרים כשהם יצאו (אני זוכרת שביום שהספר השישי יצא היה לי חוג, אז אמא שלי הלכה לסטימצקי במקומי והרביצה לילדים האחרים שעמדו בתור בשמי). *כולם* קראו ה"פ, אבל אם באותה תקופה היית מעז לצייץ ספוילר, היו הורגים אותך. לעומת זאת, היום - מי שם זין?
*דברים שהרבה אנשים מתעניינים בהם. למשל, אף אחד לא יתרגש כנראה אם אני אגלה לכם מה קורה בסוף של משחק השקרים. או מי ההורים האמיתיים של היילו מהספר "היילו." מישהו שם זין? הממ? לא?
*פורומים: אני חושבת שבפורומים כמו שלנו, מן הראוי לשים הודעת ספוילר על כל ספר/סרט שמדברים על פרטי עלילה שלו, כי כמעט כולם פה קוראים/רואים את אותו דבר ואם הם עדיין לא עשו את זה, הם מתכננים לעשות את זה.
*סרטי ילדים וספרי ילדים. אני לא חושבת שמישהו יתבאס יותר מדי לדעת שמופאסה מת גם אם הוא לא ראה מלך האריות. זה גם לא מסוג הסרטים והספרים שבנוי על אלמנטי הפתעה יותר מדי.
*אם מישהו החליט מסיבותיו הוא לחשוף ספוילרים שלדעתו נחשבים common knowledge, גם אם הסיבות מוצדקות, שמורה לכל אזרח הזכות לרדוף אחריו עם מחבט טניס ולצעוק "תמות, תמווות!"

אני חושבת שהמילה הבאה שנעבור עליה היא ההבדל

בין "רב מכר קורע שווקים" וקלאסיקה - כי הארי פוטר ושר הטבעות עוד לא עמדו במבחן הזמן ( יצאו כולה לפני כמה שנים) ושר הטבעות, שבקושי נמכר בימיו הראשונים, מחזיק מעמד גם דור שלישי, אבל זו לא הנקודה.

עכשיו - זה בדיוק מה שמעצבן אותי - כי הספרים של ששאו"ק עברו את ההגדרה ( ריקוד עם דרקונים תורגם לעברית לפני שנתיים), אבל כמות האנשים שירדפו אחרי עם מחבט טניס ויצעקו "תמות תמות!!!! קוראים לחתונה האדומה חתונה אדומה כי הכלה סינית!" עובר את הגבול הסביר.

למעלה