ספוילר- אם אתם עדיין לא יודעים

noname20041

New member
ספוילר- אם אתם עדיין לא יודעים

בילי ומק יאלצו להיפרד כי הם יגלו שהם בני דודים (ג'יל היא הבת של קתרין) ובמדינות מסויימות באמריקה אסור על פי חוק לבני דודים להתחתן

איזה בעסה...../images/Emo31.gif../images/Emo12.gif

כבר הייתי מעדיפה שישארו אוייבות לעד אם בילי ומאק צריכים להיפרד בגלל זה...

זה לא מדויק [אזהרת ספוילר]

אינני יודע מדוע ייפרדו מק-ביל (אלי?) אבל באותה התקופה עדיין לא ידעו שג'יל היא הבת של קייט צ'נסלור, ובכלל כשזה יקרה היא (או הוא) לא יופיעו בסדרה באותה תקופה. אבל כן, בנוגע לעכשיו בארה"ב - הם לא יכולים להיות ביחד אגב, את נתת פה שני ספוילרים גדולים בעצם, ורשמת ספוילר ככה בסתלבטיה... לפי דעתי כשמדובר בספוילר גדול, צריך לכתוב [אזהרת ספוילר בדרגה גבוהה] במקרה הזה, 6.5 בסולם ריכטר

Charmed24

New member
../images/Emo58.gif [בדרגה גבוהה]

נו-ניים צודקת. בילי ומק התחתנו ב-2003, ואז התגלה שג'יל היא בתה של קתרין, ומשום שהם בני-דודים, הנישואים הוכרזו כבלתי-חוקיים ובוטלו

../images/Emo12.gif וואלה?

איזה מסכנים... עד שהגיעו לעמק השווה... ממש כמו משה שהוביל את בני ישראל לארץ, ובסוף נאסר עליו להיכנס
נו אז לפחות יצא לג'יל משהו טוב מכל הגילוי ההרסני הזה...

Dawn12

New member
אני עדיין חושב ../images/Emo58.gif

שלא היו צריכים ללכת לכיוון הזה. ג'יל וקת'רין הן אולי היריבות הגדולות של הסדרה, אבל שתיהן כבר מיצו את היריבות הזו בכל דרך אפשרית. מה גם שהסיפור הזה הצריך שכתוב מחדש של ההיסטוריה (דבר שכולנו מאוד אוהבים...) ולבסוף יצא מאוד לא הגיוני. בילי ומק יכלו בקלות להיות הזוג הגדול הבא של הסדרה, וחבל שהכותבים העדיפו את היריבות המזדקנת על פניהם.

כשאני שמעתי את הספוילר הזה

בפעם הראשונה (זה היה במבזק ק-סטה של ג'רי יפה ואופה, למישהו יש מושג מה קורה איתו???
) פשוט לא האמנתי. זה הדבר הכי מגוחך ששמעתי. גם אני חושב שזה הרס הרבה.

מה שלא מסתדר לי זה...../images/Emo58.gif

בטח מאק ובילי הספיקו לעשות ני נה ניי ניי, אז מה חשבו בדיוק לעצמם הכותבים? שגילוי עריות נחשב לדבר אופנתי? האמת? אם בילי ומאק לא היו בסידרה אז לא היה אכפת לי שג'יל תהיה הבת של קיי, אבל ככה פתאום להרוס אהבה צעירה וכ"כ יפה?! אם הייתי גרה בארה"ב בטוח הייתי מגיבה בהרבה אי מיילים ומכתבים (לא שמישהו היה שם עליי אבל בכל זאת)... נ.ב קראו פנאי פלוס במדור מסך פתוח, יש משהו שם שנוגע לויקטור בילי ומאקוש...

ניי נה ניי נה ניי ../images/Emo79.gif

אני מקווה שהם לא עשו את זה עם יגאל בשן... בכל מקרה כשמאק ובלי הז(דיאן)נו בהתחלה התסריטאים לא חשבו על האפשרות הזאת... רק אח"כ הם החליטו, אבל כן - זה לא שינה להם ממש להמשיך בתוכנית, על אף העובדה שהם ידעו שמאק ובילי כבר קיימו יחסים וזה דוחה.

שמיצית

New member
ספוילר ספולר וכו' ../images/Emo18.gif

בני דודים זה לא גילוי עריות per se

Charmed24

New member
בענייני גילוי עריות (כולל ../images/Emo58.gif)

לגילוי עריות יש שני אספקטים. האחד הוא המוסרי. לא טיבעי שתהיה משיכה בין אחים, משום שהם גדלו יחד מילדות, מה שאמור לנטרל את הראיה של האח/ות כאובייקט מיני. כמו שלא טיבעי שאבא שהחליף חיתולים לתינוקת שלו, פתאום ימשך אליה. האספקט השני הוא האספקט הגנטי. כששני אחים מולידים ילדים, יש סבירות גבוהה מאד לפגמים גנטים שונים ומשונים ולמוטציות. עכשיו, הסבוניות תמיד מעוותות את נושא גילוי העריות. ברוק וג'יל הם אחים, אבל נניח שהם שכבו בעבר, אין כאן שום אספקט מכוער. הם לא גדלו כאח ואחות, אין כאן משהו לא טיבעי. שלא לדבר על מק ובילי, שגם הם הכירו זה את זה כזרים. מבחינת הנושא הגנטי, גם כאן זה לא כל כך תופס. ברוק וג'יל הם הרי רק חצי-אחים, האמא היא קתרין, אבל האבות שונים. אז למק יש את המטען הגנטי של אמנדה, ולבילי את המטען הגנטי של ג'ון, וגם מהצד השני, יש להם סבים שונים, ורק אותה סבתא. אז בתאכלס אין כאן שום גילוי עריות ושום בטיח. אלא סתם עיוותים של סבוניות. אגב, לאברהם ולשרה (שיעורי תורה, זוכרים?) היו שתי אמהות שונות, אך אותו אבא. כן, כן, הם היו חצי אחים... (שלא נדע
)

python 4

New member
קודם כל,

הנושא של פגמים גנטים שנוצרים מגילוי עריות זה די מיתוס, הסיכוי לפגם גנטי שיווצר בצאצא של שני אחים הוא לא יותר גדול מצאצא של זוג רגיל. הרי אם האמא נושאת גן פגום ולאבא יש שני גנים תקינים, אז הסיכוי שיוולד להם ילד נשא הוא 1:4, והסיכוי שיהיו להם שני ילדים נשאים הוא 1:16. עכשיו אם שני הילדים נשאים שוכבים ומולידים ילד, הסיכוי שהוא לא יהיה נשא הוא 1:4, וזה גם הסיכוי שהוא יהיה חולה. כלומר, הסיכוי שיוולד ילד בעל פגם גנטי לשני אחים ובתנאי שאחד ההורים שלהם הוא נשא של גן פגום הוא 1:64. עכשיו נגיד למשל בטייזקס, הסיכוי שהסבתא היא נשאית של המחלה הזו הוא 1:30, והסיכוי שהילד שנוצר מגילוי עריות יהיה חולה בזה הוא 1:1920. עכשיו אם למשל אתה אשכנזי אז הסיכוי שאתה נושא את הגן הזה הוא 1:30, הסיכוי שאשתך נושאת אותו הוא 1:30, והסיכוי שיוולד ילד חולה לשני נשאים הוא 1:4, כלומר הסיכוי ששני אשכנזים (לא אחים) ייצרו ילד חולה הוא 1:3600. והמסקנה - גילוי העריות מכפיל את הסיכוי למחלה ספציפית זו ב- 1.8725.

python 4

New member
סליחה, טעות בחישוב...../images/Emo9.gif

אם אתה נושא טיי זקס, הסיכוי שגם אחותך נשאית היא 1:2 (בהנחה שרק אחד מהוריכם הוא נשא) ואז הסיכוי ללדת ילד חולה הוא 1:8. אם אתה נושא טיי זקס ומתחתן עם סתם אשכנזיה שהסיכוי שלה להיות נשאית הוא 1:30, אז הסיכוי ללדת ילד חולה הוא 1:120. כלומר, גילוי העריות הגדיל את הסיכוי לילד חולה פי 15. קצת יותר משמעותי.. ואם אתה לא יודע שאתה נשא, אז הסיכוי שיצא לך ילד חולה מאחותך הוא 1:240, והסיכוי שיצא לך ילד חולה מאשה אזכנזיה אחרת הוא 1:3600 כפי שציינתי קודם. שוב, פי 15.

python 4

New member
וזו בדיוק הסיבה שיש לי הרבה

זמן פנוי לראות אופ"ס.

python 4

New member
שחכתי לקחת גורם חשוב בחשבון.

אם אתה נשא של טיי זקס הסיכוי שאחותך היא גם נשאית הוא 2/3 ולא 1/2. לא לקחתי בחשבון את זה שאם אחותך חולה בטיי זקס (והסיכוי לכך הוא 1/4) אז מן הסתם היא לא תהיה פה בשביל להביא לך ילדים.

python 4

New member
טעות של מתחילים.

פקטור ההטרוזיגוטים האובליגטורים. תתעלמו ממני וזהו.

python 4

New member
ולמוטציות?!? ../images/Emo12.gif

אני אולי לא מבין גדול בגנטיקה אבל איך בדיוק גילוי עריות מגדיל את הסיכוי למוטציות אצל העובר?

למעלה