אויש הקדמת אותי
גם אתה כותב ב"סאקס"?
בכל אופן - אני לא לגמרי קונה את זה, בייחוד כשמדובר בספוילר שכולל כמה דברים שלא נשמעים לי הגיוניים. אבל אם זה דומה לספוילר ההוא מתחילת העונה החמישית, הרי שעדיין מדובר בספוילר שהוא בערך 60% נכון, ככה שלא צריך להתייחס אליו בביטול מוחלט.
כמה דברים שנראים לי נחמדים - סרסי "שורפת את המועדון" וגורמת למלחמה בין הדרורים לחיילי המשמר, מה שמוביל למוות מיותר של טומן ולמפלתה הסופית של סרסי. החלק הלא הגיוני בעליל - מכל הדמויות שיכולות לחסל את סרסי בשלב הזה, דווקא לוראס? ודווקא בדקירה בגב? זה ממש לא מתיישר עם נבואת ה"ואלונקר". אם לוראס היה מת ומארג'רי היתה חונקת את סרסי למוות זה היה הרבה יותר הגיוני.
החלק של החתונה של וולדר פריי וההתפרצות פנימה של אחוות האחים ללא דגלים ו.. ליידי סטונהארט. זה נשמע כמו פנטזיה בשלב הזה, מה שאומר שזה טוב מדיי בכדיי להתקיים.
חצי מהקאסט מתאחד בצפון וסאנסה הופכת ל"מלכה בצפון" לאחר מלחמה אדירה נגד הבולטונים. אישית - זה נשמע אדיר, אבל אני עדיין מתקשה להאמין שג'ון ינטוש מרצונו את קאסל בלאק ויפקיר את החומה לגורלה. צריך להיות משהו שמכריח אותו לעשות זאת. נכון, אחרי שג'ון חוזר לחיים הוא כבר לא מחויב בשבועה, אבל ג'ון הוא איש של מוסר והוא אחד שתמיד ירגיש שהוא מחוייב למשמר הלילה. לכן אני לא רואה תרחיש של "טוב, 'סתדרו בלעדיי. אני יוצא לשחרר את ווינטרפל".
דאאריו מתגלה כ"הרפיה" ובוגד בדאני בשביל להפוך למלך של מפרץ העבדים - נשמע הגיוני, אני מניח. מה שלא נשמע הגיוני זו הקלות הבלתי נסבלת לפיה הדות'ראקים החדשים פשוט מחליטים לתמוך בדאני בצורה עיוורת וללוות אותה למירין ולהילחם בשבילה נגד בני ההרפיה.
הסיום בו כל הדמויות בסדרה שומעות את השופר המבשר על בוא החורף ועוצרות בתימהון, כאשר מלך הלילה מרסק את החומה ופורץ פנימה וג'ון אומר: "החורף הגיע". זה אולי יכול להיות הסיום החזק ביותר אי פעם. שוב - נשמע טוב מדיי בשביל להיות מציאותי.