ספונטניות או?....

rolan

New member
ספונטניות או?....

הערב היו כאן טליה וחתלתולה - הבנות של אוהי. הן באו לארוחת ערב, אכלנו, שתינו, שוחחנו ובסוף הארוחה, חתלתולה קפצה - אוי בואו ניסע לבאולינג.... זו לא פעם ראשונה שחתלתולה בודקת את הספונטניות שלנו, היא עושה זאת מדי פעם. בדיוק היום שוחחנו אוהי ואני, על כך שאינו נפגש איתה מספיק, יש שבועות בהן הם לא נפגשים כלל!!! לדעתי זה לא תקין והכל משום שנתן לה להחליט מתי תגיע, מתי נוח לה והיא נערה מתבגרת עסוקה מאוד ולומדת בטירוף, לא "מוצאת" זמן כדי לדחוף את ביקוריה אצל אבא. לפעמים היא מתקשרת, זה בדר"כ בשעות מאוחרות - אבא, בוא ניסע לים, אבא קח אותי לבאולינג ועוד כהנה וכהנה... אמרתי לאוהי שלדעתי הוא צריך לשוחחאיתה על כך והם חייבים להחליט על יום קבוע בו יפגשו, אפילו לביקור קצרצר לארוחת ערב למשל. הערב זה שוב צץ. אוהי שאל אותי אם ארצה לנסוע, מה שהעמיד אותי במצב לא נוח, אך משום שהוא כבר סיפר שהיו לי יומיים קשים במיוחד, יכולתי לסרב בנימוס, מה גם שדיברנו על כך שנישאר הערב בבית (אף שהוזמנו למסיבה...) בשקט בשקט, כשהבנות היו ליד המחשב שוחחנו בינינו, אמרתי לאוהי שאני לא מוכנה לשתף פעולה עם שגיונותיה של חתלתולה, שאני לא רוצה להיות נתונה ללוח הזמנים שלה וכשנוח לה. רק כדי שתבינו, אנחנו מזמינים אותה הרבה פעמים אלינו הביתה, לבילויים ונסיעות, בדרך כלל, היא עסוקה ולא באה. לדעתי - צריך לעמוד על כך שיהיו ימים קבועים שאוהי מבלה איתה, שהיא באה אלינו וכו' רק כדי שתתרגל, אח"כ אפשר להתגמש ולהיות ספונטיניים. את דעתי זו אמרתי לאוהי... הוא הסכים איתי אף שנדמה לי שקשה לו מאוד... מה דעתכם?

yaeli4

New member
אני בעד סדר בבלגן. צריך להיות סדר

צריך לקבוע ימים קבועים. אין לי ספק בכך. אחרת זה מתמסמס לגמרי לגמרי. אני מדברת מניסיון שלי וגם של רגיעון. רגיעון רואה את ילדיו באופן קבוע. אור רואה את אבא שלה, באופן הכי לא מסוגד שאפשר, עד כדי פעם בשבועיים, כי הוא טוען שהוא עסוק מדי ב"לעבוד כדי לשלם לאמא מזונות בשבילך...", למרות שבהסכם יש ימים קבועים ושבתות קבועות. אבל הבעיות שלי זה כבר אופרה אחרת. בכל אופן, אני בעד סדר. אחר כך אפשר לצאת מהמסגרת לפעמים, אבל בעיקרון, שיהיה סדר.

blonda3

New member
רולן../images/Emo20.gif

תזכירי לי בת כמה הילדות של אוהי? אצלינו-אין יותר ימים קבועים. כשהילדים היו קטנים הכל היה מאד מסודר וקבוע. ואז האבא התחתן, ועבר דירה והילדים העדיפו להיות שם והסדר התבלגן. אז זה פוגע לדעתי ברצף של הקשר שלנו, זה קשה לבת שלי הקטנה שבקושי רואה את אחיה הגדולים בזמן האחרון כי הם גדולים ומאד עסוקים אבל מנסיון שלי אי אפשר לקבוע לילדים מעל גיל 10 לוח זמנים -מתי לבוא וכו'. אז אני מכבדת אותם ואת חייהם. כשהם יגדלו הם אולי יבינו. אני לא בעד לכפות דברים בכוח. ברור שיש פה הפסד, אבל זה המצב. ו- אצלכם-לדעתי לא תצליחו לקבוע לבנות של אוהי ימים קבועים, אבל כפי שאמרת לו-את לא חייבת לקפוץ לדום לכל גחמה שלהן, אתם לא חייבים להסכים לכל הצעה שלה לבילוי, אבל מצד שני-לאוהי אמורה להיות זכות אוטונומית משלו להחליט לבד האם המצב נוח לו-ורק לו-בלי קשר אלייך רולן,(לדעתי...) ורק הוא אמור להחליט אם למשל ללכת איתן היום לבואולינג גם אם את לא רוצה להצטרף.... ואז-נניח שהוא היה הולך איתן ואת היית נשארת לבד.. והיה לך מאד לא נעים בלבד הזה..וזה היה פוגם בקשר שלכם.... אז יש על מה לדבר. אולי הבנות זקוקות להיות איתו לבד-בלעדייך, אבל לא יכולות לקבוע איתו יום קבוע. הבת שלי היום בת 16 בשום אופן לא היתה יכולה או מוכנה לקבוע איתי יום קבוע למפגשים.וגם לא היה עולה על דעתי רעיון כזה. כדאי להיות מציאותיים. הילדים של היום הם לא מה שאנחנו היינו. אז יש פה גם דילמה וגם קונפליקט.

rolan

New member
אדרבא מלהיפך...

שיחררתי אותו ממני, אמרתי לו שהוא יכול ללכת איתה. זאת לא הבעיה, הבעיה היא בזה שחתלתולה (בת 16), לא מוצאת זמן לבקר את אביה, כשהיא כבר מתפנה מעיסוקיה זה בשעות מאוחרות כשאוהי כבר עייף. לי אין בעיה עם הבילוי שלו איתה בלעדי, אף שאני יודעת שיש זמנים של לבד ושל יחד.

אני חושבת שאת צודקת

נראה לי שהיא מתקשרת רק כשהיא צריכה הסעה לאן שהוא או שמתחשק לה לצאת... נכון שזה כואב, אאך היא בגיל כזה שפועלים מתוך אינטרס... אני רואה את אח שלי הבן 15 שמבקש מאבא שלי שייקח אותו לכל מיני מקומות... זה גיל כזה... שבסופו של דבר עובר

blonda3

New member
אינטרסים-זה נכון

זה גיל של אינטרסים באמת, אצלי לפחות לא מנצלים אותי להיות הנהגת, וכמעט לא מנצלים אותי בכלל....(אולי גם זה לא טוב...?) מתחשבים בי. פעם הייתי הנהגת הצמודה שלהם-כשהיו קטנים אבל זה היה מרצוני. ועדיין לא הייתי יכולה לקבוע היום לילדים שלי מתי לבוא ומתי ללכת. הבית פתוח וכך גם הלב. ואני לא חושבת שיש הרבה מה לעשות. אני בקשר טלפוני איתם די הרבה מתקשרת לפלפונים שלהם...וזה מה יש. מבינה את אוהי. הוא יכול לקטר לי. מה שנקרא "צרת רבים".....

oehhe

New member
קראתי את רולן ותגובותיכן בנות

אני אגיב בצורה מסודרת ביום א בלי נדר. בכל אופן כמה עובדות: אין כאן עניין של אינטרסים מצד החתולית, היא פשוט ספונטנית ושמחה לראות אם היא יכולה להזיזאת אבא לפי רצונה. באותו עניין אבל מלהפך, אני זכיתי להערכה גדולה מצד הסייחה של רולן ומצד רולן עצמה, כאשר הצעתי לסייחה לא לדבוק בימי ראייה מסודרים אלא לבקר את אבא דב מתי שיראה לה נוח. אין כאן טרוניות על הספונטניות של החתולית, הבעיה שלא תמיד נוח לי וגם לרולן לרקוד לפי חלילה של החתולית, לפעמים גם לנו יש עיסוקים. תשובה מפורטת יותר, אולי כשאהיה מפוכח יותר oehhe שרדונה החדש של גליל- מציאה.

blonda3

New member
אם הבעייה היא לרקוד או לא לרקוד

לפי החליל של חתולית אז התשובה שלי חד משמעית-לרקוד לפי החליל שלכם,וכאשר נוח לכם ומתאים אז לרקוד איתה ביחד לפי החליל שלה. זה הכל. אתם בני אדם. אתם גם זוג. זכותכם לעשות מה שנוח ומתאים לכם. ותרגישו טוב עם עצמכם ועם ההחלטות שלכם תהיו שלמים , תשדרו לה את זה, תדברו איתה ותסבירו לה ואני בטוחה שהיא תקבל ותבין. העיקר-שהבית שלכם פתוח בפניה ושהיא מרגישה שהיא יכולה לבוא ושהיא רצויה.
וחבל שאתם לא גרים יותר קרוב....למרכז.....

אולי כדאי בעתיד...

לקבוע פגישה ליום שלם או לחצי יום מתי שנוח לכם ובזמן הזה להיות "ספונטנים" ופנויים מעיסוקים אחרים. השאלה היא האם כל פעם כשהיא מגיעה היא רוצה לצאת או שזה קורה פעם ב... האם היא מרימה טלפון כדי לשאול מה נישמע ולאו דווקא לבקש הסעה או יציאה. זה קשה, לנו בתור כהורים להגיד שהילדים שלנו מתנהגים בצורה שלא חינכנו אותם להתנהג או להרגיש שאנחנו נותנים ומקדישים הרבה והם לא מראים הערכה (כל הורה זקוק להערכה מילדיו) או שהם מחזרים/מראים ריגשית פחות ממה שיינו רוצים לקבל/לראות.

רולן לשאלתך

האם לעשות סדר והסדר קבוע? אני בעד,כשהבנים שלי היו יותר צעירים התייעצתי עם פסיכולוג בדיוק בעניין זה,הוא אמר שזה מאד חשוב שיש זמנים קבועים,אך גמישים,ככה כולם יודעים מראש איך לתכנן את הזמן ואין הפתעות ואכזבות. לגבי הספונטניות,האמת שבעיני זה מאד מצא חן,אני אוהבת קלילות ורעיונות פתאומיים,אני מוצאת שרעיון קביעה מראש של בילוי לפעמים ברגע האמת לא תמיד יש חשק לצאת . אם למשל חתלתולית היתה קובעת איתכם לבאולינג לפני שבוע וזה היה נראה לכם מתאים אז,והנה בדיוק היום את מאד עייפה ,החתלתולה היתה מתאכזבת כי הובטח לה.אז הרעיון של חשק פתאומי לבילוי רגעי נראה לי הכי טוב.

rolan

New member
../images/Emo51.gif חברות וחברים יקרים שלנו

אני עדיין מחזיקה בדעתי - שדי דומה לשלכם, יש לעשות הסדר קבוע עם שינויים קלים מדי פעם, בהתאם לנסיבות ול"חשק". כמובן שלהיות גמיש וקליל זה עדיף בכל מצב. אני חושבת, שוב כמו שכבר ציינתי, שיש להתחיל זאת בדרך של הסדר קבוע ויציב, לאחר שנתרגל כולנו (מן הסתם בעיקר אוהי וחתלתולה), נוכל להתגמש ולהיות ספונטניים. תודה לכם, על שהקשבתם, שהייתם כאן ועל היותכם בכלל.... שבוע נפלא

למעלה