קצת חרגנו מהנושא המקורי
זה לא לגמרי מדויק. נגיד, עבודה במגזר הציבורי כפסיכולוג מומחה לא מבטיחה לך הדרכה שמייתרת הדרכה לקליניקה הפרטית, צריך לזכור שהשעות שם מאוד מוגבלות. לא יודע איך החלטת שהוצאות הקליניקה לא עולות על עלות הטיפול, בטח בהיקף העבודה שתיארת, אם יש לך נתונים, אני אשמח לשמוע כי אני עצמי עוד לא שם ואין לי נתונים מנסיוני להשוות אליהם. אני אשמח בעוד שנה, שנתיים, כשאתחיל לטפל באופן פרטי (אגב, אני בספק שאגבה סכומים כמו שאת מתארת) לומר לך כמה בדיוק נשאר לך בכיס אחרי שמורידים ביטוח לאומי, מס הכנסה וביטוח מקצועי (אגב, את יודעת שעובד עצמאי לא ממש מקבל הרבה מהביטוח הלאומי שהוא משלם, נגיד, ימי מחלה, חופשות לידה וכו') וכמובן שכירות קליניקה ועוד. כרגע אין לי את הנתונים כי אני "מתפרנס" כמתמחה, אבל מהכרות עם אנשים, העבודה הזו לא מכניסה סכומים מטורפים כמו שנהוג לחשוב (אם היא היתה כזו, אגב, ההגיון היה אומר שרוב הפסיכולוגים היו עובדים רק בקליניקה ולא בעבודות נוספות).
אז כן, הרבה אנשים משלבים בין עבודות, ולא רק מהסיבה הכלכלית. עבודה בקליניקה פרטית היא, בסופו של דבר, מאוד בודדת. את לא רואה אנשים (חוץ מהמטופלים, כמובן), אין לך עם מי להתייעץ על משהו תוך כדי ארוחת צהריים משותפת וכו'. אנשים רבים מעדיפים להמשיך עבודה במסגרת ציבורית כדי שתהיה להם גם חוויה של מקום עבודה שיתופי (זו רק אחת הסיבות, יש כמובן עוד סיבות). השכר במגזר הציבורי הוא נמוך למדי, גם לפסיכולוגים מומחים שנמצאים הרבה שנים במערכת, כי כל מערך בריאות הנפש הציבורית מתוקצב בצורה מבישה, אז לא פלא שמשלבים עבודות.
אבל עזבי, בואי לא נתווכח על כסף, הרי בסופו של דבר אני *בהחלט מסכים* שאפשר להתקיים בצורה יפה. אני יודע שאם תהיה לי קליניקה מתפקדת אני ככל הנראה אתפרנס לא רע ואתקיים יפה. בחרתי להיות פסיכולוג מהרבה סיבות - אחת מהן היא האופק הכלכלי. אני גם לא חושב שיש משהו רע בלרצות להתקיים בצורה יפה, וזה נכון לכל מקצוע.