ספורטאי עם ערכים

ספורטאי עם ערכים

אני ממש אוהב להתאמן.זה טוב לגוף ולנפש,נותן מראה חיצוני טוב וגם מהפן הבריאותי לא חסר יתרונות.אבל יש הרבה אנשים שיטחיים שמתאמנים מהסיבות הברורות כדי שייראו רק יותר טוב ושיצליחו למשוך יותר בחורות,וכיוצא בזה. אני רוצה ומנסה שהאימון ופיתוח הגוף שבו אני עוסק יבוא ממקום יותר פילוסופי,ערכי כזה,משהו כמו לכבד את הגוף ולהביא את החומר לידי התעלות או משהו כזה. איך עושים את זה?

soulipcist

New member
אימון גופני כדוגמא לפעילות אצילית

שלום מורי זקן, הנושא של תרבות הגוף וההתעמלות הוא לא חדש, ולמעשה הוא הגיע אלינו מהתרבות היוונית עצמה שממנה גם הגיעו הפילוסופיה ועוד כל מיני השפעות תרבותיות. התעמלות בפני עצמה היא לא דבר מאוד מורכב מבחינה פילוסופית, אבל היא משקפת, לפחות במקור שלה תרבות רחבה ועשירה מאוד. היא לא יכולה להיות ביטוי של כל מדעים והאומנויות היפות, בתור תחום שהוא פחות או יותר טכני ופועל יותר על הצד של הגוף שלנו מאשר על הרוח או המחשבה... אבל הפעילות הפיזית יכולה לשקף בפשטות שלה חלק מתפיסה תרבותית כוללת. ובכל אופן היא יכולה לסמל גם דברים יותר עמוקים ומורכבים מעצם האימון. למשל, תחשוב על העובדה הפשוטה, אבל שאינה מובנת מאליה, שספורט הוא אימון גופני הוא דוגמא מובהקת לפעילות לא תכליתית. כלומר, לפעילות שבניגוד לעבודה, מילוי חובות וכדומה, היא נעשית רק למען עצמה ללא מניעים חיצוניים. ולפי המחשבה היוונית הקלאסית, כל הפעילויות שנעשים באופן חופשי כזה, ושאינן תכליתיות, הן נעלות על הפעילויות התכליתיות והולמות יותר אדם חופשי ומפותח. בעוד שפעילות כפויה או תכליתית מתאימה לעבדים או לאנשים שלא מסוגלים להשתחרר מאנשים אחרים, או לחליפין ממניעים חיצוניים כלשהם... ולכן הם צריכים לבצע פעילות שאין לה ערך עצמאי. לפי עיקרון זה, גם פעילויות שונות שאנחנו מבצעים בשביל להשיג משהו אחר ולא לשמן, הן נחותות יותר מפעילויות לא תכליתיות כמו למשל ספורט או אימון פיזי. לגבי אנשים שטחיים שעוסקים בספורט... זאת בעיה שקיימת בכל התחומים האנושיים, ואני יכול להבטיח לך שבפילוסופיה זה הרבה יותר מפריע מאשר בספורט. אבל אין מה לעשות, כי כל האנשים רשאים לעסוק בפעילויות על חשבון המוניטין שלהן, במיוחד אם אלה פעילויות לא תכליתיות שלא דורשות תעודה או רישיון. שבוע טוב לך, ואני יכול להוסיף עוד שאלות או דברים עוקבים, גלעד

למעלה