ספורטס אילוסטרייטד: 2 מדליות לישראל

תומאס11

New member
ספורטס אילוסטרייטד: 2 מדליות לישראל

אתר האינטרנט של מגזין הספורט הנחשב "ספורטס אילוסטרייטד" הימר על הזוכים במדליות בכל ענפי הספורט באולימפיאדה הקרובה. מצד אחד, התעלם המגזין ממישה קלגנוב, רועי ילין, אלכס אברבוך ואפילו אריק זאבי ולא נתן להם מדליה. מצד שני, אם התחזיות של המגזין נכונות, צפויה למשלחת הישראלית שמחה גדולה, בדמות מדליית זהב ראשונה אי פעם במשחקים האולימפים. המדליה הזהובה, כך אומרים האמריקנים, תבוא דווקא מכיוון המתאבק אלוף העולם בסגנון יווני-רומי: גוצ'ה ציציאשווילי. לגולש גל פרידמן נתן המגזין את מדליית הארד. ולשאלה הבלתי נמנעת: האם אתם חותמים על הישגים כמו שנתנו לנו האמריקנים? מדלית זהב ראשונה ועוד ארד אחד בשיט? לדעתי האישית, המגזין ממעיט בערכם של כמה מתמודדים רציניים, ולמעשה מדובר במשלחת האיכותית ביותר של ישראל אי פעם. שכן הזהב יכול לבוא מגוצ'ה, אריק, גל או אלכס, וגם אלכס דנילוב, גיא סטריק, יואל רזבוזוב, מאיה ערוסי, אנדי רם ויוני ארליך, מיכאל קלגנוב, רועי ילין,לי קורזיץ', ניקה קורניצקי וורד בוסקילה מסוגלים להביא מדליה ביום טוב. ההתעלמות מזאבי נראית לי ממש שערורייתית. את הזהב שם נתנו לקוסאי אינוי, את הזהב במוט נתנו לדמיטרי מארקוב, ואת הזהב במיסטרל נתנו לניקוס קלאמנקיקיס היווני.

JonJon9

New member
אכן, שערורייתי

גם אני חושב שהמשלחת הנוכחית היא האיכותית ביותר אי פעם, למרות שהיא קטנה יותר מזו שהיתה בסידני.

yuvalf90

New member
מצטער להגיד לך אבל

כמו שאני רואה בלינק שהבאת במיסטרל הזוכה הוא הצרפתי גוליאן בוטמפס ולא ניקוס

התחזיות

התחזיות לא משקפות את המציאות הנתונים הם במיוחד לאחר אליפות העולם בכל ענף. למשל בענף הג'ודו אריק ויואל לא דורגו בכלל באליפות עולם 2003 אלה שמדורגים "בעלי סיכוי" להביא מדליה מהאולימפיאדה הם דורגו במקומות ה-1-2-3 זה נכון שתאורתית אריק מנצח את כל ה 3 ולדעתי כך גם יהיה. בהאבקות אל תשכחו שגואוצה זכה כאלוף עולם שנה לפני האולימפיאדה. לסיכום קטן ואמיתי מהניסיון כל תחרות היא שונה מהשנייה ככה שאם ספורטאי מדורג או זכה שנה לפני באליפות עולם זה עדיין לא מקנה לו את הזכייה באולימפיאדה. תאורתית כולם יכולים לזכות גם מי שמדורג 10 בעולם. יש הרבה דוגמאות וניתן לראות את זה במיוחד בריצות ה 100 מטר. טיפ קטן תצפו מכולם לזכייה כי ביום טוב כמעט כולם מסוגלים. יום טוב ושבת שלום אורן סמדג'ה

apy ape

New member
לא להתרגש...

בתור אחד שיש לו את הגליונות עם התחזיות מהאולימפידות הקודמות, אני יכול להגיד שאחוזי הדיוק מאוד נמוכים. תמיד העורכים מעריכים באופן מופרז את הנבחרת האמריקאית, לפעמים בצורה מאוד מטופשת ולא מקצועית. לדוגמא: לאולימפידת סידני חזו למשלחת האמריקאית בערך 130 מדליות, כאשר בפועל הם חזרו עם 97. דווקא בקרב הישראלים יש אחוזי דיוק סבירים: בברצלונה הם חזו ארד ליעל ארד, באטלנטה ארד לג'וצה ויעל ארד, ובסידני ארד לקולגנוב ומטוסביץ.

תומאס11

New member
וואלה העתיקו ממני!

לא שייצא לי משהו מזה, ולא שזה קביל בבית משפט, אבל שימו לב: בדיוק שעתיים אחרי שפרסמתי את הידיעה על הבחירות של SI לאולימפיאדה, מופיעה כתבה שדומה באופן שערורייתי למאמר שכתבתי. הפתיחה זהה, ה-מצד אחד (זהב וארד) ומצד שני (כלום לאריק, אלכס וקלגנוב) דומים, והשאלה "האם אתם חותמים על זה" מופיעה שם גם!!!! אולי זה רק אני, אבל תשפטו אתם... צירפתי קישור לנוחיות...

למעלה