ספורט בהריון

ספורט בהריון

מה דעתכן? אתמול הלכתי לחוג התעמלות פעם ראשונה מאז התיכון... שבוע 24, לא התאמצתי יותר מדי ואפילו נהנתי והשרירים באופן מפתיע לא נתפסו. החוג לא מיועד להריון אבל המדריכה מתי שעשו תרגילים שבעייתים בשבילי הדריכה אותי לעשות דברים אחרים. נראה לכם שכדאי להמשיך עם זה? זה טוב להתחיל באמצע הריון או שיש בזה סיכון מסויים (אם כן מה)

בלינקה

New member
זה טוב מאד

חשוב לעמוד בכללים מסויימים, כמו לא להעלות את הדופק למעל 140, לא לעשות כפיפות בטן וכו'. באופן עקרוני עדיף לעשות פעילות שמותאמת להריון (למשל יוגה להריון, שגם עוזרת לך לתרגל נשימות וגם לעבוד עם רצפת האגן), אבל אם זו האפשרות שיש לך, היא בהחלט מועילה.

איך אני יודעת מה הדופק?

בהריון הזה זכיתי בהרבה צניחות בלחץ דם וריבוי סחרחורות אולי לחץ דם גבוהה יאזן את המצב? וסליחה על השאלה דבילת...

בשיטה החורנית

(החביבה עלי) מוצאים את הדופק בפינם פרק כף היד, וסופרים פעימות במשך 20 שניות, ואז מכפילים ב-3

התעמלות בהריון

חשוב מהסמסטר השני לא להתאמץ בשכיבה על הגב כי זה לוחץ על הוריד הנבוב , מותר שרירי בטן אבל כמיצבים למשל בעמידה או בישיבה או עמידת 6 , שמירה גדולה על מפרק כף היד או יותר נכון על כול המיפרקים כי מראש יש גמישות יתר בכול הגוף בזמן ההריון ביגלל הרלקסין ולכן חשוב לעבוד מתון תוך אחזקת מרכז הגוף ע"י נשימה ושמירה על טווחים כדי לא למתוח רצועות. אני חושבת שבהריון במיוחד צריך ללכת למי שמתמחה בזה ולא באמצע ההריון להתחיל ולהיכנס לשעורים רגילים עם 20 נשים אבל זו דעתי האישית בלבד אני מדריכת פילאטיס ויש לי סטודיו בבית אז אולי אני משוחדת.

קראתי כמה פעמים ולא הבנתי

מה לעשות בפועל?? את מוכנה בבקשה להסביר לדיסלקטית כמוני במילים פשוטות?? בחוג יש 7 נשים ובתרגילים שלא מתאימים לי המדריכה אומרת לי לעשות משהו אחר. וחוצמזה ספורט עוזר לבעיות של ורידים או מחזק אותם?

סטיוויה

New member
מסכימה עם גישתה של אלפישירלי

אז ככה אני אישית לא רואה טעם לתרגל בהריון יחד עם קבוצה "רגילה". נכון שהריון הוא לא מחלה וכ'ו וכ'ו אבל בהריון יש הרבה פרטים קטנים שיש לתת עליהם את הדעת. הגמישות שלך שמתשנה בגלל הפרשת הרילקסין,היציבה שמתשנה לאורך ההריון,חלוקת המשקל,לחץ דם שעלול להיות לא יציב(כמו שקרה לך),לחץ מתגבר על הסרעפת בחודשים המאוחרים של ההריון. תרגול בהריון צריך להעשות אך ורק עם מדריך-ה שמנוסה בעבודה עם הריוניות ושמחוברת לתקופה הזו גם אם היא עצמה כבר לא שם.שתהיה בקשב למה הגוף שלך מבקש ומה נכון לו.זה נורא חשוב. אפשר לתרגל בקבוצה רגילה אבל לדעתי די מהר את תביני שיותר ממחצית הזמן את "מחכה" לקבוצה. ויש משהו אנרגטי יותר נעים לתרגל עם נשים שדומות לך מבחינה גופנית. זה כמו שלי כמתרגלת יוגה וותיקה קשה לתרגל עם מתחילים.כי אני כל הזמן מחכה להם. אשרייך שיש היום הרבה מסגרות לנשים בהריון. אני ממליצה לך לחפש מסגרת כזו. אימון נעים. ולהם קשה איתי כי אני כל הזמן קדימה.

המדריכה של הקורס ספרה לי

שבהריון שלה (יש לה שני ילדים) היא עשתה ספורט 16 ש"ש ככה שהיו לה שרירי בטן חזקים שהיא נתקעה שעות בחדר לידה. אני גרה רחוק מהצבילזציה, ובאיזור שלי אין משהו מיוחד לנשים בהריון לכן חשבתי על זה. יכול להיות שאני צריכה לשקול את העניין הזה שוב פעם. תודה שכתבתן את דעתכן אני אתן לה משקל רב.

שאלה קטנה ואחרונה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

עדיף לדעתכן את הקורס הזה הוא כלום (כי אין עוד אופציות)

סטיוויה

New member
איפה את גרה?

את יכולה לכתוב לי במסר ואולי אוכל לעזור.לפעמים יש אבל לא יודעים שזה קיים.

בהרי שומרון הגבוהים והקרים

לא נראה לי שאת מכירה אבל אם טעיתי אני אשמח לשמוע...

סטיוויה

New member
צרי איתי קשר באימייל עם מקום מדוייק

אולי אוכל לעזור מכיוון היוגה.מתאים לך?

סטיוויה

New member
זו תאוריה ידועה

שאצל ספורטאיות ורקדניות טונוס השרירים כל כך גבוה שזה עלול להאריך את משך הלידה שלהן ואת היכולת שלהן להרפות.

ריקי29

New member
מעולה, וכדי לדעת שאת בקצב הנכון

ולא מתאמצת מדי, מספיק להיות קשובה לגוף. לוודא שאת לא מאדימה ממאמץ או מחום, לוודא שהנשימה לא מאומצת מדי, ובאופן כללי לעשות כל עוד האגו לא תופס את המושכות. ביוגה יש אימרה כזאת (לא יודעת לצטט במדיוק) שאומרת שדרך המלך היא בדיוק באמצע בין האגו לעצלות. כלומר, כל עוד את לא מתאמצת מדי ולא עושה מעט מדי מעצלות, הגוף ישיג את התוצאה הטובה ביותר. זה נכון שבעתיים בהריון.

למעלה