ספורט בזמן הריון

ספורט בזמן הריון

אולי יש לכן המלצה לספורט חדש שיתאים לתקופת ההריון? פילאטיס, יוגה ודומיהם איטי מידי עבורי ומשעמם אותי...
כרגע ממשיכה לשחק קטרגל (משחקת אי אילו שנים בקביעות), אבל זה רק פעם בשבוע ולא יתאים לכל שלבי ההריון.
חשבתי על גלישת גלים או בוגי. יתאים עד חודש שישי נניח? אולי טניס?
רעיונות נוספים יתקבלו בברכה

מור שלז

New member
מזל טוב קודם כל! שאלה מעניינת את שואלת

מי שהיתה פעילה ספורטיבית עוד לפני ההריון - יכולה להמשיך, עם מגבלות מסויימות, אני לא כל כך יודעת לגבי ענפי ספורט חדשים שלא עסקת בהם קודם.

מה לגבי שחייה? שחיית מים פתוחים בעיני היא ספורט נפלא (אם את משתעממת מהבריכה).

לגבי טניס - אני חושבת שכדאי לבדוק את נושא הדופק ובמיוחד לא פעילות מאומצת מדי בסביבה חמה (שאצלנו עכשיו זה כל הזמן
) כדי לא לפגוע בעובר.

עד כמה שאני יודעת ההמלצה היא על טמפרטורת גוף שלא תעלה על 38 מעלות בזמן ההריון.

הנה מאמר מצויין בנושא של יעל דרור (שגם התארחה אצלנו כאן בפורום בעבר כמה פעמים):
http://www.yaeldror.co.il/?pageId=4850

בהצלחה ושוב מזל טוב

נ.ב.
אם תגלי עוד אינפורמציה מעניינת/הנחיות חשובות, נשמח אם תעדכני כאן לטובת עוד נשים שבוודאי מתחבטות בשאלה.

אבדוק לגבי הדופק

וצודקת לגבי החום והטניס. לא חשבתי על זה שחם מידי... אולי אחפש פרטנר פדלאה לסקווש

שחייה זה פחות מדבר אלי. יותר מידי מונוטוני עבורי. אבל אולי, אם לא יהיו לי אופציות אחרות. תודה!

מזל טוב

כיף לך שאת ממשיכה. הסכנה העיקרית שיכולה להיות, אני מניחה, שיבעטו לך כדור לבטן. זה לא נשמע סימפטי בכלל.
מניסיון ההריון שלי, כל מה שמתאים להריון הוא איטי ומשעמם... או לעשות את מה שאת אוהבת בצורה איטית ומשעממת. אני הלכתי (רצתי ממש מעט כי היה לי קשה), התאמנתי בקונג פו (לאט...) ושחיתי (לאט). מכל אלה באמת השחייה הכי "הריוני". המליצו לי בחום בכ"ז ללכת ליוגה הריון כי פוגשים שם קבוצת תמיכה אבל לא התחשק לי. והנה דווקא עכשיו אני כן עושה יוגה.
פינג פונג?

תודה!

אני לא ההריונית הראשונה בקבוצה כך שאנחנו כבר מנוסות
ההריונית מתריעה על ההריון ואז נזהרים שלא לבעוט עליה.
אולי אנסה בכל זאת יוגה או דומה בשביל לחזק את שרירי הבטן. למרות שאני לא יודעת אם אשרוד... ניסיתי כבר יוגה בעבר ואחרי כמה שיעורים פרשתי.
תודה!

מאד תלוי במורה ובשיטה, יש יוגות מאד פיזיות

(למשל אשטנגה ואיינגר) ויש יוגות של יותר נשימות וחפירות.

וזה גם מוציא אנרגיה?

חץ וקשת זה מעייף באיזושהי רמה? למרות שאני מניחה שתהיה בעייה לוגיסטית למצוא חץ וקשת בחיפה... כדורמים לא הצלחתי למצוא באזור...

dare devil ית

New member
בטוח הרבה בנות הרימו גבה

אבל כן - אם עושים את זה כמו שצריך, זה ספורט מאד דורשני.
בעיקר מנטלית, אבל הוא משתמש במח כמו בשריר

ספורט בזמן ההריון

אז ככה:

מגבלות הדופק בנשים הרות שעסקו בפעילות גופנית באופן קבוע לפני ההריון ונמצאות בכושר טוב די גמישות, בשונה ממה שהיה מקובל בעבר. מסוכנת יותר העליה בחום הגוף ואליה יש לשים לב.
פילאטיס, יוגה ודומיהם צריכים להיות מותאמים לנשים הרות. יש להימנע בעיקר מתרגול בשכיבה ישרה על הגב ורוטציות חזקות.
קטרגל- יש להיזהר בעיקר ממכות העלולות להיגרם מהכדור או ממגע עם שחקניות אחרות. סוג הפעילות של מאמצים מתפרצים פחות רצוי ממאמץ אירובי קל וקבוע - אבל ההנחיה הכללית היא שניתן להמשיך במהלך ההריון בכל פעילות שנהגת לעסוק בה באופן קבוע עד השלב שבו תרגישי לבד שזה כבר לא זה.
טניס- זה תלוי מה הרמה שלך, זה ספורט מאד טכני ואני לא הייתי ממליצה להתחיל דווקא בהריון. הוא גם א- סימטרי ועם הירידה בייצוב והעליה בגמישות הרקמות במהלך ההריון יכול גרום לפציעות בעיקר בכתף החובטת.
סקווש זה די דומה לטניס מבחינת ההסתיגויות שלי וכשמשוחק נכון- אגרסיבי בהרבה...
אני לא יודעת מה להגיד לגבי גלישת גלים, אבל בוגי זה בשכיבה על הבטן. לא בטוחה שזה מתאים. אם זה הכיוון הייתי חושבת על סאפ (שזה גם כיף ממש...).
הליכה שחיה ורכיבה באופניים (בסביבה בטוחה, כמובן) הן פעילויות מומלצות ביותר.
לגבי חץ וקשת- זה המון דברים נפלאים, וללא ספק ספורט מאתגר. אין בזה את המרכיב האירובי החשוב מאד לכלל האוכלוסיה וגם לנשים הרות. בהחלט יש בזה דרישה קואורדינטיבית, ריכוז, כח , ייצוב חגורת הכתפיים, ועוד.
רעיונות נוספים : ריקודים שונים (החל מריקודי עם ועד ריקודי בטן), פינג פונג.
העיקר להישאר פעילה.

קרוספיט עדין?

הכוונה בלי לקרוע את עצמי ובלי להתאמץ יתר על המידה. אני חושבת שאני קשובה לעצמי ויודעת להימנע מפעילות יתר. אני לא נסחפת במהלך פעילות גופנית ואם צריך לשמור על כללים אז אשמור עליהם.

למעלה