ספורט בזמן ההריון
אז ככה:
מגבלות הדופק בנשים הרות שעסקו בפעילות גופנית באופן קבוע לפני ההריון ונמצאות בכושר טוב די גמישות, בשונה ממה שהיה מקובל בעבר. מסוכנת יותר העליה בחום הגוף ואליה יש לשים לב.
פילאטיס, יוגה ודומיהם צריכים להיות מותאמים לנשים הרות. יש להימנע בעיקר מתרגול בשכיבה ישרה על הגב ורוטציות חזקות.
קטרגל- יש להיזהר בעיקר ממכות העלולות להיגרם מהכדור או ממגע עם שחקניות אחרות. סוג הפעילות של מאמצים מתפרצים פחות רצוי ממאמץ אירובי קל וקבוע - אבל ההנחיה הכללית היא שניתן להמשיך במהלך ההריון בכל פעילות שנהגת לעסוק בה באופן קבוע עד השלב שבו תרגישי לבד שזה כבר לא זה.
טניס- זה תלוי מה הרמה שלך, זה ספורט מאד טכני ואני לא הייתי ממליצה להתחיל דווקא בהריון. הוא גם א- סימטרי ועם הירידה בייצוב והעליה בגמישות הרקמות במהלך ההריון יכול גרום לפציעות בעיקר בכתף החובטת.
סקווש זה די דומה לטניס מבחינת ההסתיגויות שלי וכשמשוחק נכון- אגרסיבי בהרבה...
אני לא יודעת מה להגיד לגבי גלישת גלים, אבל בוגי זה בשכיבה על הבטן. לא בטוחה שזה מתאים. אם זה הכיוון הייתי חושבת על סאפ (שזה גם כיף ממש...).
הליכה שחיה ורכיבה באופניים (בסביבה בטוחה, כמובן) הן פעילויות מומלצות ביותר.
לגבי חץ וקשת- זה המון דברים נפלאים, וללא ספק ספורט מאתגר. אין בזה את המרכיב האירובי החשוב מאד לכלל האוכלוסיה וגם לנשים הרות. בהחלט יש בזה דרישה קואורדינטיבית, ריכוז, כח , ייצוב חגורת הכתפיים, ועוד.
רעיונות נוספים : ריקודים שונים (החל מריקודי עם ועד ריקודי בטן), פינג פונג.
העיקר להישאר פעילה.