ספורט וצמחונות?

ספורט וצמחונות?

יש לי מחשבות צמחוניות כבר כמה חודשים ואני מפחד שזה יפגע לי בצריכת חלבונים. אפשר לקבל את כל החלבון רק מחלב וביצים? כי אני יכול לאכול הרבה מאוד לבן של ביצים אם צריך. אבל השאלה אם אפשר להגיע מזה למספיק חלבון. מה אתם אומרים? יש פה כאלה שעושים ספורט ברמה גבוהה והם צמחונים?

motior

Member
אפשר לקבל מספיק חלבון גם בטבעונות

חפש את הנושא בפורום צמחונות וטבעונות הוא נידון שם הרבה. מנהל הפורום הוא ספורטאי טבעוני - כלומר לא אוכל גם חלב וביצים.

אני מקווה לא להעליב אבל אני לא רוצה

לשאול שם, פעם שאלתי שם משהו ולא אהבתי את האנשים ואיך שדיברו איתי. אני אחפש שם אבל אני לא רוצה לשאול... שוב לא להעליב אף אחד אני מקווה

motior

Member
לא חייבים לשאול - אפשר לחפש

הנושא נידון שם הרבה

lilalila

New member
לא להיות קיצוני

זה החכמה העתיקה ביותר בעולם...וזה תופס כמעט בכל מצב. ניתן לקבל חלבונים מעולים מקטניות (שועית, חומוס, עדשים) וכן מסויה שהיא גם קטניה אבל מכינים ממנה המון מאכלים כמו חלב סויה, גבינת טופו וסויה, שניצל סויה וכו'. ואם אתה חושש לבריאותך, למה פשוט לא תרד באופן הדרגתי ממוצרים מן החי ותראה מה ההשפעה

חייבים סויה? כי אני לא מסתדר עם הטע

עם הטעם של זה. אם אני אוכל המון מוצרי חלב? זה רע? כי יש כאלה שאומרים לי שזה טוב ויש כאלה שלא. ואמרו לי גם שאפשר ללכת לקנות אבקת חלבון.

לקשמי

New member
לא חייבים סויה

סויה היא קטניה "קלה" ונגישה, קל להכין אותה ולכן היא יותר נפוצה בתזונה צמחונית. אבל חוץ מזה יש עוד המון קטניות אחרות, כאשר בשילוב עם דגנים, אתה יכול לקבל חלבון מלא. אין חובה אפילו לצרוך מוצרי חלב לצורך חלבון. אני למשל, צמחונית על גבול הטבעונות (לא אוכלת כמעט מוצרי חלב, וביצים בכלל לא) ומסיבה בריאותית נאסר עליי לאכול סויה ועם זאת אני מוצאת המון מאכלים צמחיים אחרים שהם מקור טוב לחלבון. (כאמור דגנים וקטניות)

ailag

New member
הטעם של זה?

לסויה יש 4000 טעמים שונים - כשהיא בתור המבורגר, טעם אחד. נקניקיה, קצת אחר. טופו בתבשיל מוקפץ, אחרת לגמרי. טופו לבד, אחרת+איכס. גבינת טופו - שונה לגמרי. זה הפלסטלינה של צמחונים, עושים ממנה מה שרוצים.. אילו מאכלי סויה / טופו ניסית?

אלי ו.

New member
אפשרי בהחלט

במיוחד לצמחונים שיכולים לצרוך מוצרי חלב וביצים שמספקים חלבון איכותי. אם אתה ספורטאי תחרותי, בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות לתזונאי/ת ספורט. לטבעונים הסיפור קצת יותר קשה.

למעלה