ספורט משקולות וטרשת נפוצה

אריה22

New member
ספורט משקולות וטרשת נפוצה

שאלתי לד"ר קרני האם חולה טרשת נפוצה יכול לעסוק בכל ספורט לרבות חדר כושר הכולל תרגילים בעזרת משקולות הליכה ואו ריצה ע"י הליכון וכו,חולה הטרשת עליו מדובר לוקח זריקה בכל יום

צלליתה

New member
חדר כושר

עד שיגיע דר קרני... צריך להתיעץ עם הנירולוג המטפל. אני מזריקה כל יום ומתאמנת בחדר הכושר כולל משקולות והליכון. כאשר עברתי בדיקה במכון לרפואת ספורט, רופא הספורט נחרד מרצוני להרשם לחדר כושר ואמר שפעילות כזאת תוביל אותי ישירות לכסא גלגלים. לשמחתי הנירולוג שלי לא הסכים אתו. ועד היום טפו טפו טפו אני הולכת בלי עזרה כלשהי. להפך. צולעת הרבה פחות מאז התחלתי להתעמל ברצינות. (אגב, יש לי הרגשה שמה שעושה לי הכי טוב זה יוגה. משלבת עם חדר הכושר ובכלל משתדלת לזוז כמה שאפשר) צריך להזהר לא להתעייף יותר מדי ולא להעלות את חום הגוף יותר מדי.

x פ ר ת

New member
ומוסיפה...

עד כמה שהבנתי, פעילות גופנית אפילו מומלצת כל עוד לא עוברים את הגבול. הנוירולוגים שלי תמיד שואלים אותי למה אני לא מתעמלת קצת או לפחות שוחה. (והתשובה? שונאת פעילות גופנית, מעדיפה לקרוא ספר בזמן הפנוי שלי
).לעומת זאת... ~א~ שלי (בעלי, גם כן חולה טרשת EDSS-6) שוחה כ-3 פעמים בשבוע ואומר שזה עושה לו רק טוב, במיוחד כשהוא "הולך" במים הרדודים יותר. הוא נהנה מההליכה ללא הקביים כשהמים שומרים על שווי המשקל שלו...

lior_r

New member
אתה בהחלט יכול,

אם אתה יכול פיסית, תעשה הכל, רק תקשיב יותר בתשומת לב לגוף שלך. אני למשל חושב לעשות צניחה חופשית
....

כושר וספורט

אין הגבלה עקרונית לחולי טרשת נפוצה לעסוק בספורט וכדו'. יחד עם זאת כאשר ישנם שרירים חלשים פעילויות מסויימות עלולות ל"התיש" את התפקוד החלש ממילא. לכן מומלץ להתיעץ עם גורם מקצועי כמו פיזיוטרפיס/ית כאשר יש חולשה מוקדמת וכך גם נכון אם יש הפרעה ליציבות. יש לזכור שחלק מהחולים נוטים לסבול מעייפות מוגברת ויש לקחת בחשבון גם את הגורם הזה ביחס לפעילות שמבוצעת. המטרה קודם כל היא לא להתיש או להחמיר את התפקודים היומיומיים עקב פעילות יתר או בלתי מתאימה.

למעלה