ספורט - שאלה על שינוי.

in my own words

New member
ספורט - שאלה על שינוי.

אני בת 21.
אני זקוקה לספורט - פחות מטעמי דיאטה, אלא בגלל כל מיני מחלות כרוניות שפיתחתי בזמן האחרון, ואמרו לי בוודאות שהן יעלמו אם אעשה ספורט.
בחיים לא עשיתי ספורט, השתדלתי להמנע מזה כמה שאפשר.
אני לא יודעת להתמיד בזה, אני לא נהנת מהזיעה, העייפות, הציצי הקופץ...
אבל אני חייבת...

חשבתי שכדי להתחיל יהיה לי יותר קל למצוא מסגרת מסודרת, כמו חוג או משהו כזה.
הליכות/ריצות/אימון בבית ממש לא יהיה טוב להתחלה...
העניין הוא שכל המקומות שמתקיימים בהם החוגים האלה - הם רחוקים פיזית מהבית שלי או מקום העבודה שלי... אני מתגוררת בפריפריה.
אין לי רכב, אני לא ניידת, וגם אין שום מקום עם תח"צ קרובה... אין אף אחד שיכול "להסיע" אותי, ומוניות באופן קבוע זה יקר.
ככה שאני רואה את זה כיותר מידי טרחה...

איך משנים את הגישה הזו שלי?? איך מתמודדים עם כל המכשולים??
קשה להתחיל משהו שאתה יודע שאתה משנה את אורח החיים שלך - לא "רק" לתקופה מסוימת, כדי להוריד כמה קילו - אלא משהו שאתה יודע שמהיום ועד שארית חייך אתה הולך לעשות אחרת.
איך נפתחים לשינוי הזה??
איך מתחילים? איך מוצאים פתרונות לבעיות שצצות?

Saladin

New member
תגובה קצרה ולא חכמה.

זיעה - נותנת הרגשה טובה ומנקה את הגוף. עייפות - ספורט הוא מה שמעלים אותה. לגבי הציצי הקופץ, אני בטוח שעכשיו יהיה מי שיציע לך עזרה כיצד להתמודד עם הבעיה

tomasth

New member
ספורט זו לא תרופה מרה כמו

שהיו נותנים פעם סירופ נגד שיעול.

הלכת פעם ? (גיל שנה ?)
הרמת פעם משהו ? (גיל כמה חודשים ?)
עשית משהו עם יותר כוח פיסי בגלל התלהבות כל שהיא ? (ללכת לכיון רצוי יוצר מאחר או להרים משהו יותר רצוי מאחר)

אז עשית ספורט.

ההנאה היא לא מהזיעה העייפות וכו , נהנים לשתות מים ולא מכך שאחרי חייבים פיפי.

איך אנשים אוכלים יותר ממה שהם חייבים ? איך הם מתמודדים עם המכשולים לעשות את זה ? יש כאלה שאוכלים יותר ממה שהם חייבים כל החיים.
כמו שלפעמים איך חשק וכוח לאכול חטיף או אוכל שלא חייבים אחר , אבל מכריחים ומתאמצים בגלל שיודעים שירגישו טוב יותר , אז ספורט שאפילו נחשב יותר חיובי מכזה אוכל , אותו דבר.

מה עם אדם נוסף שאיתו תתאמני ?

einat162

New member
תגובה עם הצעות :

קודם כל איזה רמת קושי / מאמץ את צריכה להכנס אליה כדי שדברים יסתדרו (רפואית)?

הליכה (לא ריצה!) של כמה קילומטרים 2-3 פעמים בשבוע- זה ספורט (מומלץ להכין פלייליסטים קופצניים וכיפיים לדרך).

החלקה על רולרבליידס כמה פעמים בשבוע (אפשר לקנות יד שניה בסכום של 200-250 ש"ח) - תלוי גם אם יש איזורים מתאימים להחלקה ליד הבית (כדי ללמוד צריך משטח מאוזן, חלק, ולא ליד תנועה של כלי רכב - למשל מגרש כדורסל). החלקה בעלייה משפרת סיבולת חבל"ז - וזה רוטינה קצרה יחסית כל פעם.

מתקני ספורט ביתיים (יקר.... ומשמשים אח"כ לרוב האנשים כמתלים לבגדים
).

DVD של כושר - ייתן הרבה רעיונות למה אפשר לעשות בבית עם מזרן כשגרת התעמלות.

spaysi8

New member
אני איתך על אותה הסירה

גם מחלה כרונית, גם שונאת ספורט, גם בת 21
איפה את גרה? :p

rasmus girl1

New member
בתור אחת

שגם גרה בפריפרייה, לא ניידת וללא תקציב לחוגים- יש אצלנו המון שבילי הליכה ממש טובים וממש ליד הבית ופעילויות ספורט בחינם בחוף פעם בשבוע.
תסתכלי איפה שבילי ההליכה אצלך או איפה אנשים עושים הליכה (אצלנו למשל באתר של העירייה זה רשום), ברוב הערים היום בשבילי הליכה משולבים בדרך גם מכשירי ספורט חינמיים וברזיות, אם את יוצאת להליכה אחרי שהשמש שוקעת את לא כזה מזיעה וגם אם כן, הממש הזעה מתחילה כבר כשאת עושה את הדרך 'חזור' לבית.
אומרים שהליכה של 40 דק' פעם ביום היא בריאה, תתחילי מכמה פעמים בשבוע ותעברי לפעם ביום ובהמשך תגדילי את הזמן, (נניח שעה ביום, 30 דק' להלוך ו30 לחזור),את יכולה גם לבקש מחברה שגרה לידך שתצטרף אלייך וככה גם יהיה לך יותר מטוביציה לעשות.
ואם ממש ממש אין לך את החשק לצאת מהבית ויש לך תקציב, אז תקני הליכון או אופני כושר לבית.. אני ראיתי ברשת מגה ספורט, יש יקרים יותר ויש פחות.

supersonic777

New member
מומלץ להתאמן באומניות הלחימה...משלב את כל

מרכיבי הכושר ועוד...

למעלה