ספורט...

In Another Time

New member
ספורט...

אני וחבר שלי יוצאים 4 שנים...
כל חייו הוא עסק בספורט, ולכן כשהכרתי אותו הוא היה חטוב ושרירי.
אני לא עוסקת בספורט, לא אוהבת ספורט, ולכן היה לי קשה להבין למה הוא כל כך אוהבת את זה. (יש לציין שלמרות זאת אני לא ניראית רע בכלל, כי אורח חיים בריא כן חשוב לי מאוד
).

קיצר.. מאז שהוא הכיר אותי, הוא הפסיק להתאמן מכל מיני סיבות. הסיבה העיקרית היא שהוא שינה כל מיני מסגרות שלא אפשרו לו לעסוק בזה.
עם הזמן הוא איבד את השרירים שלו, ולפי מה שהוא אומר - השמין "מאוד" (10 ק"ג).
האמת, אני בכלל לא רואה את זה... אבל מה שיגיד... אני אוהבת אותו מאוד כפי שהוא

בעקבות זאת, הוא החליט בשבועות האחרונים לחזור לספורט. כיום הוא במסגרת שקצת יותר מאפשרת לו את זה... הבעיה היא - שהוא פשוט מגזים!!!
הוא חזר לספורט בצורה לא הדרגתית, הוא מתאמן מינימום שעתיים ביום (אירובי+משקולות), ואחר כך... הוא פשוט סחוט מעייפות!!!!
הוא טוען שהוא מרגיש טוב יותר ובריא יותר... הבעיה היא שהוא פשוט... עייף!!!
כל הזמן הוא ישן או רוצה לישון, כשבא לי לעשות יום כיף, הוא לחוץ מתי נחזור כדי לא לפספס אימון... כשאנחנו יוצאים לסיבוב בערב אין לו כוח לסיים את ההליכה כי כואבות לו הרגליים ותפוסים לו השרירים... ושלא נדבר על הזמן האינטימי שהוא בכלל מזניח... כי הוא תמיד נרדם...
הוא טוען שהוא נראה רע, הוא מסתובב עם בגדים שגדולים עליו כי הוא מובך מהמראה שלו (ושתבינו... הוא לא שמן!!!), הוא לא רוצה ללכת איתי לים או לבריכה...
והכי - הוא טוען שבגלל שהוא עסק בספורט כל חייו - הוא יודע מה הוא עושה...
כל אלה רק דוגמאות כדי להדגים לכם שהוא פשוט... נכנס לקטע הזה כל כך חזק... חזק מידי
אני לא טוענת שהוא מזניח אותי, אני פשוט חושבת שההתמקדות שלו בספורט קצת אובססיבית מידי...
אני לא יודעת כבר מה לומר לו שיקשיב לי. כדי שישחרר קצת...

רואה 6 6

New member
טוב,הוא בהפרעה קלה,זה בטח.

אני גם רואה שהוא משחק אותה, "אני יודע הכל" אז הוא באמת לא יודע הכל ובקרוב יזיק לעצמו. ויטמינים,חלבונים ותזונה מתאימה אני בטוחה שלא מענינים אותו אבל אם כן אז לפחות זה...
ברוח הספורט ששורה במחוזותיכם הרשי לי להכיר לך מקצה אולימפי חדש, התמכרות וחרדות.שני הדברים האלה יושבים חזק אחד על השני ובשלב הנוכחי אני לא רואה אותך מנצחת כאן.
אולי הוא יתאפס בעוד כמה זמן, אולי ,ככל שיקבל פידבאקים חיוביים (לא מימך, את לא נחשבת) זה יעזור.
קיימת אפשרות שיכולה לרכך דברים, אם תשתתפי איתו. לא יזיק לך,אגב. לא כמוהו ולא מה שהוא עושה אבל איזה תחום שיכול להתאים לך.( זה שאת נראית טוב לא מעיד על בריאות וסביר שזה שיש לו משקל עודף אבל עוסק קבוע בספורט יהיה בריא יותר מימך בעתיד ובהווה). תמצאי לך משהו שיכול לתרום לך ללא קשר, אבל גם לעובדה שככל שתביני דרך הגוף מה הסיפור של ספורט אולי תביני קצת גם אותו.

אם זה לגמרי לא מקובל עליך,אני חוזרת להמלצה למעלה ואם זה יחמיר,תרדי מזה ומהזוגיות שלכם, הצעה שלי...

Berethor

New member
כן עושה רושם שהוא מגזים

הוא גם כנראה לא שמה על 'פעיליות ספורטביות' חלופיות שהוא יכול לעשות איתך..

http://www.netogreen.co.il/Channel/%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%92%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%AA%20%D7%95%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%AA%20%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA%20%E2%80%93%20%D7%A7%D7%A9%D7%A8%20%D7%90%D7%95%20%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94%20%D7%A0%D7%A9%D7%A8/399.aspx

זה מסוכן

אם עושים יותר מדי פעילות גופנית, אפשר להינזק. פעילות גופנית צריכה להיות מבוקרת. הסבירי לו את זה, ואולי תלכו לייעוץ שיסביר לו ויעזור לו למתן את הפעילות באופן מבוקר.

stav1991

New member
אולי הוא לא שלם עם עצמו

הרגע שבנאדם לא שלם עם עצמו בדכ הוא מטפח את החלק שהוא לא שלם עם עצמו אולי הוא חושב שוא השמין והזניח את עצמו אז הוא נכנס לזה בכל הכוח תדברי איתו תנסי להבין איתו מה עובר עליו אולי זה הדרך

אייבורי

New member
ספורט

זאת עוגמת נפש גדולה

ולכן הדרך היחידה להתמיד היא אובססיה מעצבנת

בעוד חודש, הגוף שלו יתרגל לעומס ואת תחזרי לקבל את הפינוקים שלך

הצורך האובססיבי בפעילות ספורט

וכן ההקפדה על הורדת גרמים לא משמעותיים, עלולה לנבוע מתחושת חרדה חברתית שפיתח בן זוגך בצעירותו על רקע מאורעות העבר .כך נוצר הקיבעון מחשבתי ש"אני לא שווה וחייב לעבוד על עצמי" בתקווה לזכות בתחושת הערכה עצמית מהזולת.
חשוב שבן זוגך יהיה בסביבה תומכת ומעודדת שתחזק את הביטחון האישי
נפש בריאה בגוף בריא זה האדיאל

Survivor Man

New member
אני סוג של מבין אותו

עליתי בעצמי כמה ק"ג בחודשים האחרונים. פעם הייתי רץ מרתונים ומתאמן שעה-שעתיים לפחות 4 פעמים בשבוע. היום כבר הרבה פחות.

הוא רוצה להיראות ולהרגיש טוב כמו פעם, והוא רוצה את זה עכשיו. זאת הסיבה שהוא מגזים, אבל תני לו בינתיים. הוא יבין לבד ששגרת האימונים שלו לא בריאה, ושאפשר לחזור לימי הזוהר גם בלי לקרוע את עצמך לגזרים ולפגוע תוך כדי ביחסים.

אם זה לא יעבור לו תוך שבוע-שבועיים קחי אותו לשיחת "חזרה למציאות" ותגידי לו בדיוק מה מפריע לך. חשוב שכן תפרגני ותתמכי ביוזמה שלו אבל תסבירי לו שצריך לדעת להציב גבולות, כי ספורט זה לא הכל בחיים.

למעלה