ספור לא ברור על ילדה מחצור במעריב

אבועופר

New member
ספור לא ברור על ילדה מחצור במעריב

בNRG מהיום 27/12 מופיע ספור על גל מחצור הגלילית הזקוקה להשתלת מח עצם ומבקשת תרומות על מנת לנסוע לחו"ל להשתלה כי לא נמצא תורם בארץ. מהיכרותנו כולנו את הנושא אנו יודעים כי קיים קשר עם הרבה מאגרי תורמים בעולם וכי לא מעט השתלות בארץ מתקימות בתרומות מח עצם המגיעות מחו"ל.נדמה לי כי יש יתרון לבצוע ההשתלה בארץ לפחות לגבי הקשר אחות-מושתל שעוזר מאד בזמן הקשה והמורכב של ההשתלה.וכן לגבי המעקב הארוך אחרי בצוע ההשתלה לא ברור לי מדוע מבקת הנערה לעבור הטפול בחו"ל כאשר ברור לעין כי יש עדיפות לכך בארץ.האם מבורות ותאוות פרסום של מי שעוזר לה כביכול ומבקש את התרומה או מסיבה אחרת. ביום חמישי אהיה בשיבא- אשפוז יום השתלת מח עצם ואנסה להבין מרונית-מתאמת השתלות ומהרופאים הטובים-ד"ר שמעוני וד"ר ירושלמי.מאחר והדבר יצא לציבור הרי נדמה לי שנושא הסודיות הרפואית כאן לא קיים בכל תוקפו ואין בשאלותי משום חוצפה.

מיליתו

New member
לאבועופר

הצוות לא יתן לך מידע בגלל סודיות רפואית. בכל אופן, ישנם סוגי השתלה חדישים בעולם שנעשים אצל אנשים שאין להן תורם מתאים בדיוק. למשל, סינון של תאי האב ומתן רק חלק מהם (לא כל הטכניקות מבוצעות בארץ), או פשוט מצב בו התורם לא רוצה לבוא לארץ. צריך להיזהר לפני שמסיקים מסקנות, במיוחד מאמצעי תקשורת "מקצועיים" כמו מעריב...

מיכלי56

New member
תורם מחו"ל..

אף פעם לא מגיע לארץ,איסוף התאים נעשה בחו"ל ונשלח מיידית.

מיליתו

New member
נכון, אבל לפעמים יש בעיות הקפאה

מכל מיני סיבות וטכניקות סינון חדשניוץ. אין לי מושג אם זה המקרה, אבל אני רק מנסה להסתכל על כל הנושא בזהירות, ולקחת בחשבון שיש הרבה פרטים לט ברורים, שיכולים להפוך את התמונה.

אבועופר

New member
למיליתו

עצתך הנבונה לא לסמוך על מעריב ושאר בלתי מקצועיים נכונה תמיד. התורם לא צריך להגיע לארץ כדי לתרום יש גם כיום תרומות מתורם בחו"ל מחיר התרומה כ20000 דולר והיא בסל התרופות. לא ידעתי על טכניקות שלא מבוצעות בארץ-אשאל עליהן ביום ה הקרוב. תודה על המידע ושנהייה כולם בריאים ותבולע כל מחלה מעל פני האדמה.

למעלה